به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، هوشنگ عشایری، سرپرست شرکت عمران و بهسازی در خصوص وضعیت اسکان مجدد ساکنان بافت های فرسوده گفت: مفهوم اسکان مجدد بیشتر برای مناطقی به کار میبریم که شرایط زندگی در آنجا مخاطره آمیز است به طور مثال افرادی که در زیر دکلهای فشار قوی زندگی میکنند یا در حریم رودخانهها و یا مکانهایی که هر لحظه امکان وقوع حادثه وجود دارد.
عشایری ادامه داد: در کلانشهرهایی که این نوع خانهسازیهای مخاطرهآمیز وجود دارد طرح اسکان مجدد به اجرا می رسد که این تعداد نزدیک به ۳۰ هزار خانواده در کل کشور است.
وی بیان کرد: در شهر تهران سکونتگاههای مخاطرهآمیز نداریم اما یک و نیم میلیون نفر در شش هزار هکتار اعم از بافت فرسوده، تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی ساکن هستند و باید به آنها توجه کرد. البته نه به این صورت که از بالا بنشینیم و دستور بدهیم کمااینکه در گذشته اینطور بود.
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تصریح کرد: امروز یک نهاد توسعهگر از جنس مردم باید بیاید و به ما و به بانکها و به سرمایهگذار بگوید که مردم چه میخواهند. این مدل؛ پیشنهاد و تصویب شده است و به محض گرفتن مصوبه شورای پول و اعتبار اجرایی میشود.
وی افزود: این مصوبه هیچ هزینهای برای دولت ایجاد نخواهد کرد بلکه یکسری شرایط تسهیلگری برای توسعهگرا ایجاد میکند که بتوانند از شرایط استفاده کند و آنها میتوانند در فضای رقابتی بین بانکها، سرمایههای مردم، بخش خصوصی و بیمه را سپردهگذاری میکنند و در قبال آن وامهایی که دولت میدهد استفاده کنند و مسکن، پارک، مدرسه و ورزشگاهها خواهند ساخت.
عشایری به ایلنا گفت: تا یک ماه آینده این مصوبه اجرایی خواهد شد ضمن آنکه به طور آزمایشی در منطقه ۱۶ در حال اجراست و انتظار داریم تحول زیادی در بازار مسکن تهران ایجاد شود.
نظر شما