شناسهٔ خبر: 47972 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان تهران خبر داد:

کاهش ۶/۵ درصدی تلفات رانندگی برون‌شهری در استان تهران/ رسیدگی به ۴۰۰ فقره پرونده تخلفات حمل‌ونقل جاده‌ای

مجیدرضا نصراله‌نژاد مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان تهران از کاهش ۶/۵ درصدی تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در راه‌های برون‌شهری و روستایی در هشت ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد، این در حالیست که به گفته وی در ۹ ماهه امسال به تعداد ۴۰۰ فقره پرونده تخلفات حمل‌ونقل جاده‌ای رسیدگی شده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تهران، مجیدرضا نصراله‌نژاد مدیرکل راهداری استان ضمن اعلام این خبر افزود: توجه و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی رانندگان، تلاش و برنامه‌های اجرا شده توسط دستگاه‌های دست‌اندرکار ایمنی سفر، منجر به کاهش آمار تلفات تصادفات رانندگی در استان تهران شده است.

نصراله‌نژاد روند نزولی کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای را مثبت ارزیابی کرد و این عملکرد را مرهون همکاری خوب دستگاه‌های دخیل در امر ارتقای ایمنی محورهای مواصلاتی استان دانست و گفت: پلیس‌راه، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای دستگاه‌های امدادی نظیر اورژانس و هلال‌احمر در این راستا همکاری خوبی داشتند.

وی با اشاره به اینکه ما نیازمند تغییر ساختار مدیریت جاده‌ها از مکانیکی به هوشمند هستیم، گفت: افزایش تجهیزات حمل‌ونقل هوشمند جاده‌ای از جمله اقدامات و برنامه‌ریزی‌های این اداره کل جهت ارتقای ایمنی در محورهای مواصلاتی استان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه رعایت مسائل ایمنی باید به گفتمان رایج اجتماعی و در بین خانواده‌ها تبدیل شود، تصریح کرد: اصلی‌ترین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد تغییر رفتار مردم و فرهنگ‌سازی است و بیشترین گروه آسیب‌پذیر را عابرین پیاده و موتورسواران تشکیل می‌دهند که در این راستا توزیع بیش از ۲۰۰۰ کلاه ایمنی و بسته آموزشی، نصب شبرنگ و برگزاری ۱۷ همایش ارتقای ایمنی موتورسواران در شهرستان‌های استان صورت گرفته است.

اجرای طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌ها در بیش از ۲۵ مدرسه در دو بخش ایمن‌سازی فیزیکی و آموزش دانش آموزان از دیگر برنامه‌های این اداره کل است.

نصراله‌نژاد همچنین ایمن‌سازی و آرام‌سازی مدیریت سرعت در ۴۱ نقطه از راه‌های پرحادثه و نصب ۱۰ دستگاه پل‌های عابر پیاده را نیز از دیگر برنامه‌های ایمنی استان ذکر کرد.

وی همچنین در گفت و گو با گزارشگر روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان تهران افزود: با هدف کنترل و نظارت بر عملکرد رانندگان و شرکت‌های حمل‌و‌نقل جاده‌ای برون‌شهری و اجرای دقیق قوانین و مقررات مربوطه طی جلسات کمیسیون‌های ماده ۱۱ و  ۱۲ استان به تخلفات رانندگان شرکت‌های تعاونی و خصوصی رسیدگی می‌شود.       

وی یادآوری کرد: بر این اساس از ابتدای امسال تاکنون ۳۳۰ مورد تخلفات شرکت‌ها و موسسه‌ها حمل‌ونقلی و ۷۰ مورد تخلف رانندگان حمل‌ونقل جاده‌ای در سطح استان تهران رسیدگی و احکام متناسب صادر شد.    

مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان تهران ادامه داد: از این تعداد تخلف‌ها، ۲۵۷ مورد مربوط به شرکت‌های حمل‌و‌نقل کالا و ۷۳ مورد مربوط به شرکت‌های حمل‌و‌نقل مسافری بوده است.

این مقام مسئول افزود: در همین خصوص رسیدگی به تخلفات شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقل جاده‌ای استان در کمیسیون ماده ۱۲ آیین‌نامه تبصره یک ماده ۳۱ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی از ابتدای سال جاری به تعداد ۱۶۷ فقره پرونده که از این تعداد ۴۲ فقره منجر به صدور تذکر کتبی؛ ۱۷ فقره هم به علت محرز نشدن تخلف تبرئه و ۱۰۰ فقره نیز منجر به صدور جریمه و ۸ فقره مربوط به تعطیلی شرکت‌ها بوده است که با نظارت‌های مستمر بر شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌و‌نقل جاده‌ای شاهد کاهش تخلفات حمل‌ونقلی به خصوص در بخش حمل و نقل جاده‌ای کالا و مسافر بوده‌ایم.

نصراله‌نژاد با تأکید بر اینکه جلسات کمیسیون ماده ۱۲ برای رسیدگی به تخلفات شرکت‌ها و موسسه‌های حمل‌و‌نقل جاده‌ای برون‌شهری و کمیسیون ماده ۱۱ برای رسیدگی به تخلفات رانندگان حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار می‌شود، افزود: عمده تخلفات شرکت‌های حمل‌و‌نقل کالا شامل صدور بارنامه خارج از حوزه فعالیت، صدور بارنامه برای وسیله نقلیه فاقد کارت معاینه فنی و وسایل و تجهیزات ایمنی، صدور بارنامه دارای مغایرت، استفاده غیرمجاز از کارت هوشمند سایر رانندگان و... بوده است.          

وی اظهار کرد: مواردی شامل عدم رعایت بغل نویسی، استفاده نکردن از لباس فرم، رعایت نکردن نحوه سوار و پیاده کردن مسافر همچنین نبود قرارداد همکاری از جمله موارد تخلف‌های شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر بوده است که در جلسه‌های کمیسیون ماده ۱۲ به آن‌ها رسیدگی و احکام مربوطه صادر شده است.     

این مقام مسئول در ارتباط با تخلفات انجام شده توسط رانندگان بخش حمل‌ونقل مسافر نیز بیان کرد: مواردی از قبیل نرساندن مسافرین به مقصد، توزیع نکردن پذیرایی، نصب نکردن برچسب توشه و ارائه نکردن خدمات مناسب عمده تخلفات رانندگان بخش حمل‌ونقل مسافر بوده است که به تناسب تخلفات ارتکابی، احکامی مبنی بر محرومیت از رانندگی در بخش حمل و نقل جاده‌ای از یک ماه تا سه ماه صادر و اجرا شده است.

وی در خاتمه افزود: ایجاد آرامش، به‌ویژه در بخش‌های حمل و نقل مسافر و کالای همراه از دغدغه‌های مهم و اساسی اداره کل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان به شمار می‌رود و کاهش تخلفات شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقلی می‌تواند نقش اساسی در تحقق این امر داشته باشد.

نظر شما