شناسهٔ خبر: 49235 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

پیگیری سه جانبه برای ایجاد ریل بندر در دروازه طلایی اقتصاد ایران/ ضرورت ایجاد معاونت ریلی در سازمان بنادر و دفتر لجستیکی در راه آهن

جلسه در جریان بازدید نمایندگان سازمان مديريت و برنامه‌ريزی کشور، سازمان بنادر و شرکت راه‌آهن از بندر شهید رجایی بر لزوم تولید محتوا برای تبیین مفاهیم "ریل بندر" یا "بنادر ریل پایه" و همچنین ایجاد معاونت ریلی در سازمان بنادر و دفتر لجستیکی در راه آهن تأکید شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از اداره كل بنادر و دريانوردی هرمزگان، "اكبر رحمانی قهرودی" رئيس امور زيربنايی سازمان مديريت و برنامه‌ريزی کشور با همراهی "رمضانعلی محمودی " مدیرکل برنامه، بودجه و تحول اداری سازمان بنادر، "بابك احمدي ناقدي" معاون بهره برداري و سير و حركت و رئيس كميته ترانزيت، "مازیار یزدانی" معاون فنی و امور زیربنایی شرکت راه‌آهن، "پور فخري" مدير كل راه آهن هرمزگان و معاون امور بندري و مهندسي عمران اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان از زير ساختهاي بندر شهيد رجايي بازديد كردند.

رئيس امور زيربنايي سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور با حضور در بندر شهيد رجايي از توسعه زير ساخت هاي ريلي و بندري بازديد كرد و از سازمان بنادر و راه آهن خواست تا با همكاري يكديگر بتوانند خطوط ريلي در بندر شهيد رجايي را گسترش دهند.

رحماني قهرودي پس از اين بازديد در نشست مشتركي بين راه آهن و سازمان بنادر و دريانوردي حضور یافت تا سازوكارهاي مشترك اين دو حوزه در روند توسعه كشور نيز در بندر شهيد رجايي به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد.

وي طی سخنانی به ضرورت توسعه زیرساخت‌های ریلی در بندر شهيد رجايي پرداخت وگفت: افزایش تخلیه و بارگیری ریلی در اين بندر بايد به صورت ملي ديده شود.  

رحمانی افزود: براي توسعه زير ساخت هاي بندري و ريلي در كشور، بايد همكاري هاي بين سازمان بنادر و دريانوردي  و راه آهن جمهوري اسلامي  مستمر باشد تا به هدف نهايي افزايش جابجایی ریلی کالا در بندر شهيد رجايي برسند.

وي با اشاره به اينكه موضوع "بنادر ریل پایه" یا همان "ریل بندر" در چند سال اخیر از سوی وزیر راه و شهرسازی و مدیران ارشد سازمان بنادر و دریانوردی به دفعات مطرح شده، گفت: این موضوعات، مفاهیم جذابی هستند که باید در جهت تبیین آنها به قدر کافی تولید محتوا کرد و براي دستيابي به اين هدف مهم بايد در اين راستا قدم برداشت تا بتوان به مجموعه ای از راهکارهای علمی برای توسعه ریل در بنادر دست یافت.

مدیرکل برنامه، بودجه و تحول اداری سازمان بنادر و دريانوردي اظهار كرد: به منظور توسعه زير ساخت ها و افزايش خطوط ريلي در بندر شهيد رجايي سازمان بنادر آمادگي خود را در اين راستا اعلام مي كند و براي پيشرفت بنادر در كشور از هيچ كوششي فرو گذار نخواهيم كرد.

"رمضانعلی محمودی" در اين نشست بيان كرد: هدف از اين سفر، بازديد و نشست مشترك راه آهن و سازمان بنادر، افزايش و توسعه خطوط ريلي در اين بندر بوده است.

وي افزود: ایجاد معاونت ریلی در سازمان بنادر و دفتر لجستیکی در راه آهن در این ارتباط بسیار مهم است و شاید لازم باشد که در طرح های پیشین ریلی تجدید نظر و یا تغییراتی انجام و اولویت ها در این زمینه تغییر و یا خطوط تازه ای پی ریزی شود.

مدیرکل برنامه، بودجه و تحول اداری سازمان بنادر و دريانوردي اظهار كرد: اضافه شدن شیوه حمل ریلی به مانیفست های الکترونیکی از جمله اقداماتی است که با هماهنگی صورت گرفته با انجمن کشتیرانی، سازمان بنادر و دریانوردی و کمک شرکت راه آهن انجام شده و می تواند در تشویق صاحبان کالا برای استفاده از حمل و نقل ریلی موثر باشد و تشویق شرکت های خصوصی متصدی محوطه ها و اراضی پشتیبانی برای کشیدن خط ریل به داخل این محوطه ها از جمله اقدامات دیگری است که در دست اقدام است.

محمودي خاطرنشان کرد: این فرآیندی است که همزمان با توسعه سخت افزاری، نیازمند توسعه نرم افزاری و تغییر رویکردهاي فعلی در بندر است كه همکاری ما بین سازمان بنادر و دريانوردي و راه آهن را مي طلبد.

در پايان اين نشست، "عباس کمالی" معاون امور بندري و مهندسي عمران اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان گزارشي از پيشرفت و توسعه خطوط ريلي در اين بندر را ارائه کرد.

نظر شما