شناسهٔ خبر: 49367 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

وزیر کشور مطرح کرد؛

کنترل قاچاق کالا در مبادی رسمی با تقویت دستگاه‌های ایکس ری

بازدید وزیر کشور در جریان بازدید از بندر شهید رجایی از عزم جدی دولت برای نصب دستگاه های پیشرفته ایکس ری در مبادی رسمی به منظور کاهش و کنترل قاچاق کالا خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پس از افتتاح نخستین دستگاه ایکس ری پرسرعت کامیونی در بندر شهید رجایی، با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه قاچاق کالا داریم عبور این کالاها از مبادی رسمی است که تلاش‌های زیادی شده از طریق کنترل فیزیکی و روش‌های جدیدی همچون نصب دستگاه‌های ایکس ری، این مسئله کنترل شود.

وی با اشاره به افتتاح نخستین دستگاه ایکس ری پیشرفته و نسل ۴ کشور با قابلیت کنترل روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ کانتینر، خاطرنشان کرد: روش چک کردن این دستگاه در سه مرحله انجام می‌گیرد که با توانایی‌هایی که دارند نشان می‌دهند، می‌توانند بارهای اضافی و ... درست تشخیص دهد و همچنین این توانایی را دارند با بارنامه ها کنترل لازم را انجام دهند.

رحمانی فضلی ابراز امیدواری کرد؛ با تقویت دستگاه های ایکس ری که هم اکنون در مبادی اصلی در حال نصب است و برای نقاط دیگری هم که نیاز باشد، تامین می‌شود، بتوان موضوع قاچاق کالا را در مبادی رسمی به شکل کامل کنترل کرد.  

وزیر کشور خاطرنشان کرد: در قاچاق غیر رسمی مانند کولبری هم دستورالعمل های جدیدی در دولت تصویب شد و اجرای آن از یک ماه پیش آغاز شده و با اجرای این طرح می توان گفت بیش از ۶۰ درصد کولبری ها در کنترل دقیق هستند البته زیرساخت های دیگر نیز لازم است که استانداران، گمرک و سایر دستگاه ها در تلاش هستند که انجام دهند.

رحمانی فضلی در پایان بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته، میزان قاچاق کالا از ۲۰ میلیارد دلار در مبادی رسمی و غیررسمی به ۱۱.۵ میلیارد دلار کاهش یافته که باید با تلاش مضاعف تر و برنامه ریزی لازم این رقم را به صفر برسانیم.

لازم به ذکر است، تصویربرداری X-Ray از نسل ۴ که به «Fast Scan» معروف است، قابلیت تجزیه و تحلیل محموله‌های را دارد و به دلیل اسکن سریع در حین حرکت کامیون با سرعت میانگین بین ۱۵ تا ۴۰ کیلومتر، باعث کاهش صف و ترافیک کامیون‌‌ها در بندر و افزایش دقت در بازرسی از محموله ‌ها می‌شود.

یادآور می‌شود، بندر شهید رجایی به عنوان دروازه طلایی اقتصاد ایران محسوب می‌شود که ۵۳ درصد صادرات و واردات، ۷۰ درصد ترانزیت و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد کالاهای کانتینری در سطح کل بنادر کشور را پشتیبانی می‌کند.

بندر شهید رجایی با ۱۸ دستگاه گنتری کرین (جرثقیل پیشرفته جهت تخلیه و بارگیری کانتینر) و ۴۰ پست اسکله، بزرگترین و پیشرفته‌ترین بندر کانتینری ایران است.

نظر شما