شناسهٔ خبر: 49374 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

در شرکت عمران و بهسازی شهری ایران بررسی می‌شود؛

پایداری کالبدی بعد از زلزله

پوستر سلسله نشست‌های موضوعی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در دفتر شانزدهم خود و با موضوع تداوم حیات بعد از زلزله و در نشست دوم به پایداری کالبدی بعد از زلزله می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در این برنامه که دوشنبه ۲۳ بهمن ماه ساعت ۱۴ در شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برگزار می شود، دکتر شریف مطوف، دکتر علیرضا فلاحی عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي، دکتر غزاله راهب عضو هيئت علمي مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي و خانم زهرا رحیمی مديرعامل جمعيت دانشجويي امام علي (ع) به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

گفته می شود، نشست سوم و چهارم تدوام حیات بعد از زلزله به ترتیب به موضوعات پایداری محیط زیستی بعد از زلزله و جمع‌بندی نشست‌های پیشین، اختصاص دارد.

در معرفی این نشست که به همت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تهیه شده، آمده است: زلزله‌های طبس، بویین زهرا، منجیل و رودبار، بم و اخیرا «زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه»، «زلزله ۴.۲ ریشتری ارومیه»، «زلزله ۴.۸ ریشتری لنگرود»، «زلزله ۶.۱ ریشتری کرمان» و لرزشی نه چندان بزرگ در پایتخت بار دیگر به همه ما یادآوری کرد، ایران یکی از مهمترین کشورهای زلزله خیز جهان است، و این رخداد طبیعی هربار شماری از ساکنان عزیز این سرزمین را به گونه ای دلخراش از گردونه طبیعی و پایدار زندگی خارج می سازد.

این اتفاق شوم گرچه با گذشت زمان به تندی از دامنه گفت‌و‌گوی دیگر ساکنان گذر می‌کند و به دست فراموشی سپرده می‌شود، لیکن سایه تلخ خود را به کندی از زندگی آسیب‌دیدگان برمی چیند. نگاهی کلی به تجربه‌های گذشته از غفلت‌هایی حکایت می‌کند که غالباً برآمده از نبود سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توامان و یکپارچه برای بازگشت این افراد به چرخه زندگی در کیفیتی مطلوب و پایدار است.  

پایبندی به مسئوليت‌های اجتماعی و مأموریت های محوله، شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران را بر آن داشت تا با همکاری معاونت معماری و شهرسازی و مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، جریانی برای اندیشیدن و گفتگو در زمینه «تداوم حیات بعد از زلزله» را با برگزاری سلسله نشست‌هایی ذیل این عنوان رقم زند. در این نشست ها تلاش براین است تا در چارچوب مفهوم توسعه پایدار از سه منظر اجتماعی- اقتصادی، زیست‌محیطی و کالبدی، الزامات برنامه‌ریزی بعد از زلزله به بحث گذاشته و تبیین شوند. بی‌تردید با توجه به رسالت این شرکت تاکید بحث‌ها بیشتر بر کیفیت زندگی اقشار آسیب‌پذیرتر و محروم خواهد بود.

 

نظر شما