به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد در حاشیه بازدید از بندر امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران درباره اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه گردشگری دریایی، گفت: اقدامات متنوعی در سال های اخیر به ویژه امسال در خصوص گردشگری دریایی انجام شده است. از جمله آن فراهم کردن تسهیلات و امکاناتی است که هموطنان بتوانند با آسایش و ایمنی بیشتری از ظرفیت های گردشگری و سفرهای دریایی استفاده کنند. همچنین در استان هرمزگان که مسیر عمده گردشگری و سفرهای دریایی هست برای اولین بار اسکلههای شناور مخصوص گردشگری را در ۹ نقطه نصب کردیم که کمک قابل توجهی به بهبود وضعیت گردشگری دریایی کرده است.
وی ادامه داد: در جهت توسعه گردشگری دریایی در هر نقطه ساحلی که ظرفیت و تقاضای گردشگری دریایی وجود داشته باشد، امکانات لازم را برقرار خواهیم کرد. در استان بوشهر هم یک نمونه از اسکله های شناور نصب شد.از دیگر اقدامات مشابه برای بهبود وضعیت گردشگری و ارتقای ظرفیت سفرهای دریایی، اعطای تسهیلات به فعالان بخش خصوصی است. با سرمایه گذاری در تأسیسات زیربنایی و شناورهای خاص گردشگری دریایی توسط بخش خصوصی به مرور شاهد آن خواهیم بود که فرصتها و ظرفیتهای مناسب برای گردشگری دریایی فراهم شود.
استقبال چشمگیر مردم از سفرهای دریایی
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، راستاد درباره وضعیت جذب گردشگر دریایی در پرترددترین مسیر دریایی اظهار کرد: خوشبختانه با رصدی که روزانه صورت می گیرد، هموطنان استقبال زیادی از گردشگری دریایی و شرایط فراهم شده دارند و امیدواریم بتوانیم بیشتر و بهتر در این حوزه سرمایهگذاری کنیم تا مردم با انگیزه و اشتیاق بیشتری به سفرهای دریایی روی بیاورند.
تأثیرات مثبت برجام بر گردشگری دریایی کشور
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره اینکه برجام، بر گردشگری دریایی اثر دارد، گفت: اگر بخواهیم موضوع گردشگری دریایی را به برجام مرتبط بدانیم قاعدتاً ما می توانیم با شرکت هایی که در زمینه بین المللی در گردشگری دریایی فعالیت دارند، ارتباط بیشتری داشته باشیم که این موضوع در دستور کار ما قرار گرفته است.
برنامه ریزی برای جذب کشتی های کروز در بنادر جنوبی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی به دنبال آن است تا کشتی های کروز در بنادر جنوبی کشورمان جذب شود.از طرفی برجام می تواند این فرصت را به ما بدهد که تجهیزات مورد نیاز گردشگری دریایی را با سرعت بیشتری وارد کنیم.
روند رو به رشد بنادر کشور ادامه خواهد داشت
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره روند تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور، تصریح کرد: در سال ۹۶ حدود ۱۵۰ میلیون تن تخلیه و بارگیری در بنادر کشور ثبت شد که رشد ۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. در زمینه تخلیه بارگیری کانتینر رشد ۳ میلیون TEU رسیدیم که ۱۷ درصد رشد نسبت به سال ۹۵ داشت. در مجموع با توسعه ظرفیت ها و امکانات بنادر در شرایطی که برای بهبود وضعیت فراهم شده روند رو به رشدی را شاهد هستیم.
جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی برای تسریع در اجرای پروژه های در حال اجرا
وی با بیان اینکه باید به سمت جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در سال ۹۷ حرکت کنیم،خاطرنشان کرد: با جذب سرمایه گذار می توان به پروژه های تعریف شده سرعت داد و به انتظارات تعیین شده، رسید. هم اکنون ۲۱ خط کشتیرانی در بنادر ما مخصوصاً بندر شهید رجایی فعال است و ورود شرکت های خارجی عاملی برای جذب سرمایه های بخش خصوصی می شود.
جذب دو اپراتور خارجی در بندر شهید رجایی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: در بخش سرمایه گذاری خارجی هم اکنون در پایانههای کانتینری بندر شهید رجایی با دو اپراتور بزرگ بین المللی در حال مذاکره هستیم که با اپراتور های داخلی به صورت مشارکت سرمایهگذاری همکاری کنند.اپراتورهای بین المللی بزرگی هم برای پایانه کانتینری بندر امام اعلام آمادگی کرده است.این موارد نمونه هایی است که بتوانیم با شرکت های خارجی درفعالیت های بندری همکاری داشته باشیم.
وی ادامه داد: هم اکنون اپراتورهای از آلمان و فیلیپین و سازنده های از کشور آلمان تجهیزاتی را توانستیم جذب کنیم . سایر شرکت ها می توانند بدون محدودیت با این اپراتور ها مشارکت داشته باشند. با حضور اپراتورهای خارجی و سرمایهگذاران داخلی، چشم انداز بسیار خوبی را در عرصه بندری می بینم
نظر شما