شناسهٔ خبر: 52461 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

ریزش احتمالی ساختمانی در قزوین به دلیل نشست نامتقارن

ساختمان نشست نامتقارن یک ساختمان سه‌طبقه مسکونی در بافت قدیمی شهر قزوین احتمال ریزش و تخریب آن را بالابرده و لزوم تخلیه هر چه سریع‌تر ساکنان آن به‌منظور جلوگیری از تلفات و خسارت جانی را ضروری کرده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از اداره روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی، یک واحد مسکونی سه‌طبقه در خیابان نواب جنوبی قزوین به گفته اهالی محل به دلیل اهمال‌کاری از سوی سازندگان با خطر ریزش روبرو شده و ساکنان آن به دلیل آنچه مشکلات مالی عنوان کردند، حاضر به ترک محل سکونت خود نیستند.

این ساختمان بر اساس مجوزهای صادرشده از سوی شهرداری منطقه یک قزوین در ۲۶ شهریور سال ۹۰ پایان کار دریافت کرده اما به دلایل مختلف رو به‌روز بر خطر ریزش آن افزوده می‌شود.

یکی از ساکنان این ساختمان مسکونی که آن را در سال ۹۰ پیش‌خرید کرده و در حال حاضر نیز ساکن همان ساختمان است، گفت: باوجود مشکلات مالی و با تهیه وام این ساختمان ۵۹ متری را خریداری کردم.

مریم آمدی افزود: متأسفانه از سال گذشته مشاهده کردیم این ساختمان که تنها ۶ سال از زمان ساخته شدنش می‌گذرد روزبه‌روز به سمت کوچه منحرف می‌شود.

وی ادامه داد: پس از این قضیه موضوع را با سازمان نظام‌مهندسی ساختمان قزوین در میان گذاشته و آنان با مشاهده وضعیت موجود که تا آن زمان ۲۵ سانتی‌متر انحراف داشت، به ما تأکید کردند تا آن مکان را تخلیه کنیم.

آمدی با اشاره به اینکه برای این موضوع به اداره کل راه و شهرسازی، دادگستری، مدیریت بحران استانداری و شهرداری قزوین مراجعه کردم، گفت: در حال حاضر دادگستری برای صدور رأی در انتظار اظهارنظر کارشناس است و شهرداری قزوین نیز خواستار تخلیه ساختمان است.

وی که به گفته خودش از نظر مالی نیز توانایی جابه‌جایی از ساختمان را ندارد، افزود: با توجه به اینکه این ساختمان دارای پایان کار بوده و در حال حاضر نیز سه خانواده در آن ساکن هستند ازاین‌رو شهرداری موظف به جبران خسارت است.

رئیس اداره نظام‌مهندسی و مقررات ملی ساختمان اداره کل راه و شهرسازی نیز ضمن تائید خبر گفت: کارشناسان نظارت عالیه این اداره کل پس از بازدید از ساختمان یادشده و مشاهده نشست به وجود آمده و انحراف آن به سمت معبر عمومی، مراتب را بلافاصله به شهرداری قزوین اعلام کردند.

حامد عبدالرزاقی بیان کرد: شهرداری قزوین نیز پس از انجام بازدیدهای لازم و با اخطار به ساکنان آن، سکونت در ساختمان را مخاطره‌آمیز خوانده و اعلام نموده تا هنگام رفع خطر ساختمان را باید تخلیه کنند.

وی ادامه داد: باوجود بسترهای سست در بافت‌های قدیمی شهر قزوین، شوربختانه سازنده این ساختمان تمهیدات لازم را جهت مناسب‌سازی بستر زیر پی و یا انتخاب نوع پی مناسب را برای زیر ساختمان اتخاذ نکرده است.

به گفته عبدالرزاقی، بافت‌های قدیمی قزوین بیشتر دارای مشکلاتی از جمله وجود لایه خاک دستی با عمق زیاد، وجود فضای خالی از جمله زیرزمین‌های پر نشده و تعدد چاه‌های جذبی که از گذشته‌های دور در این بافت‌ها حفرشده، هستند.

رئیس اداره نظام‌مهندسی و مقررات ملی ساختمان اداره کل راه و شهرسازی بر ضرورت به‌کارگیری از سازندگان دارای صلاحیت برای احداث ساختمان در این نوع بافت‌ها با هر میزان متراژ زیربنا تأکید کرد و افزود: با توجه به چنین مشکلاتی، ضوابط و الزامات فنی ساخت‌وساز در بافت‌های قدیمی از سال ۹۲ تاکنون ۲ مرتبه توسط هیات چهار نفره استان مورد بازنگری قرار گرفته و حداقل‌ها برای احداث ساختمان در مناطق مشمول ارتقا یافته است.

عبدالرزاقی در پایان با اشاره به اینکه مراتب توسط شهرداری قزوین به دادستانی نیز گزارش‌شده، گفت: با توجه به مکاتبه سازمان نظام‌مهندسی با مهندس ناظر، امیدواریم مالک و مهندس پروژه هر چه سریع‌تر نسبت به رفع خطر ریزش این بنا اقدام کنند.

شهردار ناحیه یک قزوین نیز در این رابطه گفت: برای ساختمان یادشده اخطارهای قانونی مبنی بر تخلیه صادرشده و مقصر اصلی این حادثه نیز باید از سوی مراجع قضائی معرفی شوند.

پیمان پژمان فر در پاسخ به این سؤال که ساکنان یادشده توانایی مالی برای اجاره یا رهن منزل دیگری را ندارند، گفت: در این صورت مراجع دیگر از جمله فرمانداری و ستاد بحران باید پاسخگوی این مشکل باشند.

رئیس شواری شهر قزوین نیز اظهار کرد: بر اساس ضوابط و مقررات، وقوع هر حادثه، مشکل و پیشامدی برای ساختمان احداثی، ناظر و مجری آن بوده و صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداری به‌منزله تائید امور زیربنایی ساختمان نیست.

حکمت الله داودی اضافه کرد: شورای شهر قزوین با وقوع این حادثه نامه‌نگاری خود را با اداره کل راه و شهرسازی استان مبنی بر تخلیه پلاک مسکونی یادشده به عمل‌آورده و ما نیز سعی داریم در این زمینه رایزنی لازم با شهردار قزوین در خصوص اسکان موقت ساکنان آن به انجام برسانیم. 

نظر شما