به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی چهلمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی به ریاست عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و دبیری هوشنگ عشایری مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و با حضور اعضای ستاد در تاریخ ۲۸ فروردینماه برگزار شد.
در ابتدای جلسه عشایری ضمن عرض خیر مقدم، خوش آمدگویی و تبریک سال جدید دستور کار جلسه را اعلام کرده و در ادامه گزارش اجرای برنامه جامع بازآفرینی پایدار شهری کشور تا افق ۱۴۰۱ و مصوبات تحقق طرح مذکور توسط ایشان ارائه شد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ضمن اشاره به مصوبات سی و نهمین جلسه ستاد ملی مورخ ۱۹ بهمنماه ۹۶، تصویب و ابلاغ برنامه ملی بازآفرینی شهری توسط رئیس جمهور محترم به تمامی دستگاهها را مطرح کرد.
سپس پنج درخواست از سوی مقام عالی وزارت برای جناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم توسط وی تشریح شد که عبارتند از:
۱) الزام سمت دهی منابع مالی به میزان ۳۰% اعتبارات دستگاههای عضو ستاد ملی در شهرها به بافتهای ناکارآمد شهری.
۲) الزام کلیه دستگاههای دولتی که تمامی اراضی واقع در بافتهای ناکارآمد خود را بصورت رایگان به وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری) تحویل دهند (موضوع مادة (۶) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن).
۳) تصویب دستورالعمل حمایت از توسعهگران.
۴) اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعة ملی به صندوق مسکن یکم بانک مسکن برای کاهش سود تسهیلات از ۸ به ۶ درصد در بافتهای ناکارآمد شهری.
۵) حذف هزینههای غیرساختمانی دستگاههای دولتی در بافتهای ناکارآمد شهری.
در ادامه گزارشی از عملکرد کارگروه پیگیری برنامه ملی بازآفرینی شهری و الزامات تحقق برنامه توسط عشایری طرح شد که در قالب ۲۳بند تهیه و مقرر شد جهت تصویب هیأت محترم دولت در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه گزارش اقدامات معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محدودههای هدف بازآفرینی شهری توسط کلانتری معاون محترم امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ناطقی مدیرکل محترم دفتر تعاونیهای خدماتی و رستمی مدیرکل محترم دفتر تعاونیهای تولیدی ارائه و به بحث و بررسی گذاشته شد.
اهم موارد مطرح شده توسط اعضاء در خصوص گزارش عملکرد مذکور به شرح ذیل میباشد:
۱) لزوم رفع معضلات موجود در سیستم نظارت و کنترل فعالیت تعاونیها توسط دولت
۲) برخی از تعاونیهای مسکن به صورت غیرقانونی اقدام به تملک زمین و ساخت شهرکهای مسکونی در خارج از محدوده قانونی شهر نموده و با توجه به وسعت ساخت و ساز حق مکتسبه ایجاد کرده و در نهایت درخواست افزایش محدوده قانونی شهر مطرح میشود.
۳) لزوم جلب مشارکتهای اجتماعی برای پیاده کردن سیاستهای دولت از طریق تعاونیها که بستر مناسبی برای جلب مشارکت اجتماعی هستند.
در ادامه وزیر راه و شهرسازی راهاندازی تعاونیها برحسب موضوع فعالیت نه تقسیمات جغرافیایی را مطرح کرده و با تأکید بر اینکه تعاونیها در ایران بین دو بخش سرمایهگذاری و تولید تفکیکی قائل نیستند، اشارهای به مسکن مهر داشتند که نتیجه عدم تفکیک دو موضوع تولید و سرمایهگذاری توسط تعاونیهای مسکن میباشد و در ادامه خاطرنشان شدند که نمیبایست در بحث تعاونیها انحصارطلبی حاکم باشد، این امر را موجب از بین رفتن رقابت برشمردند و انحصارطلبی را مغایر با سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی دانستند. جناب آقای دکتر آخوندی نحوه تشکیل و راهاندازی تعاونیها را نیازمند بررسی و اصلاح دانسته و خاطرنشان شدند که کانالیزه کردن امتیاز از طریق تعاونیها موجب بروز فساد میشود.
وزیر راه و شهرسازی در بخش مسکن بیشترین همکاری و جلب مشارکت مردمی را از طریق تعاونیها بیان کردند ولی این بخش را در ایران تعریف نشده و فاقد برنامه مدون دانستند.
درخصوص بحث تعاونی سرمایهگذاری مسکن بیان کردند: تعاونی سرمایهگذاری مسکن نمیبایست مستقیم وارد بحث ساخت و ساز مسکن شود. این تعاونی میتواند وارد بازار بورس شده ولی ورود آن به کار مهندسی امری نادرست میباشد. وی در پایان بیشترین مسئله تعاونیهای مسکن را عدم تعریف صحیح شرح وظایف و پرداختن به وظایف جانبی از جمله ساخت و ساز مسکن دانستند.
در پایان پس از اظهار نظر اعضاء ستاد، موارد مطرح شده در قالب مصوبات ذیل جمعبندی شد:
مصوبات جلسه:
۱) الزامات تحقق برنامه ملی بازآفرینی شهری جهت طرح و تصویب در هیأت محترم دولت در دستور کار دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری قرار گیرد.
۲) مقرر شد کلیه دستگاههای عضو و کارگروههای ذیل ستاد ملی بازآفرینی شهری (با مسئولیت رئیس کارگروه) طی ده روز آینده طرحها، برنامهها و اولویتهای سال ۱۳۹۷ را به دبیرخانه ستاد ملی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) ارسال نمایند.
۳) مقرر شد دستورالعمل راهاندازی تعاونیهای مسکن محله و مشاغل خرد خانگی در محلات هدف بازآفرینی با همکاری نمایندگان معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تهیه و در ستاد ملی بازآفرینی شهری طرح و تصویب گردد.
۴) ارائه گزارش تفصیلی بانک مسکن در خصوص تعاونیهای مسکن و تسهیلات نوسازی مسکن در دستور کار جلسه آتی ستاد قرار گیرد.
۵) پیشنهاد عضویت معاونت اجتماعی ناجا در کارگروه شبکه ملی سمنها مورد موافقت و تصویب قرار گرفت.
نظر شما