شناسهٔ خبر: 53808 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد؛

تشکیل هاب صنایع معدنی در چابهار

مهدی کرباسیان رئیس سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدور) با اعلام این مطلب که با امضای قرارداد ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی و تفاهم‌نامه احداث و بهره‌برداری از کارخانه تصفیه شکر در سواحل مکران، هاب صنایع‌معدنی در چابهار تشکل می‌شود، گفت: سیاستگذاری دولت این است که تا سال ۱۴۰۴ به تولید ۵۵ میلیون تن در سال برسد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و  همچنین رئیس سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در مراسم امضای قرارداد ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی و همچنین تفاهم نامه احداث و بهره‌برداری از کارخانه تصفیه شکر، گفت: ایران یک کشور معدنی است و این عنایتی است که خداوند در کنار نفت و گاز به مردم ایران ارزانی داشته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد، اعلام کرد: کاری که در دولت یازدهم و دوازدهم انجام داده و ادامه می دهیم توجه به حوزه معدن و صنایع معدنی بود. در سال ۹۳، ۲۵۰ کیلومتر مربع کار اکتشاف را ایمیدرو شروع کرد و امروزه آمار ذخایر خوبی در برخی از حوزه های اکتشاف معادن داریم.

کرباسیان ادامه داد: در حوزه سنگان ۱۲ کارخانه وجود دارد و بیش از ۲۰۰ میلیون تن سنگ آهن جدید کشف کرده ایم. ضمن آنکه در منطقه رزشوان نیز ۴۰ تن طلا کشف شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران، کشور منابع گازی است و ترکیب گاز و سنگ آهن ارزش افزوده بالایی دارد به همین دلیل در سال گذشته ۹ میلیون تن صادرات فولاد داشتیم. همچنین ۲۰ درصد درآمد ۴۵ میلیارد دلاری صادرات سال گذشته ما به مواد معدنی اختصاص یافت.

مدیرعامل سازمان ایمیدرو افزود: بندر چابهار ظرفیت بالایی دارد و اگر راه آهن شرق کشور تکمیل شود، به صادرات و ترانزیت مواد معدنی آسیای میانه و افغانستان کمک شایانی خواهد شد. به خصوص که افغانستان کشور معدنی است و نزدیک به هزار میلیارد دلار ذخایر معدنی دارد و تنها راه ترانزیت آن ایران است.

به گفته کرباسیان: تا سال ۱۴۰۴ باید ۵۵ میلیون تن فولاد تولید کنیم که در حال حاضر در منطقه مکران، ساخت کارخانه فولاد این منطقه با ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی آغاز شده که تا یک سال و نیم آینده به بهره برداری می رسد.

مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: یکی دیگر از پروژه های این سازمان در بخش افزایش تولید فولاد احداث کارخانه ده میلیون تنی تولید فولاد در بندر چابهار است که با ایجاد کنسرسیومی از سوی چند شرکت انجام خواهد شد و در حال حاضر یک شرکت مشاوره بین المللی در حال بررسی و مطالعه آن است.

نظر شما