شناسهٔ خبر: 57543 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

دریس خبر داد:

سهم ۷۰ درصدی بندر امام خمینی(ره) در جابجایی کالاهای اساسی کشور

عادل دریس میزان ورود کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) از مبادی دریایی طی پنج ماهه نخست سال جاری با رشدی بالغ بر ۶ درصد به بیش از ۵ میلیون تن رسید.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: علی‌رغم محدودیت‌های بین المللی، بانکی و ارزی، مسئولین کشور با اتخاذ تدابیر و برنامه ریزی صورت گرفته بسیاری از تهدیدات و چالش در پایداری زنجیره ی امنیت عذایی کشور را برطرف کرده  و خوشبختانه در سال های اخیر کشور با مشکلات خاصی در این بخش مواجه نبوده است.

عادل دریس با اشاره به اینکه بندر امام خمینی(ره) به عنوان بندر تخصصی ورود کالاهای اساسی کشور در چند دهه اخیر بیشترین سهم از تجارت این کالاها را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: کالاهایی همچون گندم، ذرت، سویا، جو، برنج، شکر و روغن مهم ترین کالاهای وارداتی به بندر امام خمینی(ره) در سبد تجاری این بندر می‌باشند.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) سهم این مجتمع بزرگ بندری در بازار واردات کالاهای اساسی کشور را  بالای ۷۰ درصد عنوان کرده و افزود: این عدد نشان از اهمیت این بندر در تامین معیشت و مایحتاج روزمره کشور دارد.

وی در تبیین علل برخورداری این بندر بزرگ تجاری از این جایگاه ممتاز تصریح کرد: از مهم ترین دلایل و مزیت های بندر امام خمینی(ره) در کسب این جایگاه،  چند دهه فعالیت به عنوان هاب غلات منطقه و ایجاد زیر ساخت های لازم اعم از زیر ساخت های تجهیزاتی و انبارش بوده است.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، فعالیت سایت‌های سرمایه گذاری بخش خصوصی به منظور نگهداری غلات، وجود پایانه تخصصی تخلیه و بارگیری غلات با برخورداری از پیشرفته ترین تجهیزات تخصصی جهت ارتقاء نرخ سرعت تخلیه و بارگیری از دیگر مزیت های بندرامام خمینی(ره) در جهت جذب صاحبان کالاهای اساسی بوده است.

دریس در خصوص برنامه های آتی این بندر برای توسعه جابجایی کالاهای اساسی خاطر نشان کرد: در سال جاری به منظور حفظ این جایگاه و ارتقاء خدمت رسانی پروژه ساماندهی زیر ساخت های حمل ریلی در دستور کار قرار گرفته است که می تواند در آینده علاوه بر کاهش بهای تمام شده کالا در جهت رفع برخی از معضلات حمل جاده ای همچون کاهش تصادفات و آلودگی های زیست محیطی نیز تاثیر گذار باشد.

برچسب‌ها:

نظر شما