به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره كل راهداری و حمل و نقل جادهای، هرمزگان داریوش باقر جوان گفت : تلاش شبانه روزی فعالان حوزه حمل و نقل استان موجب شد تا هرمزگان از بین ۳۲ مرز فعال کشور در جایگاه نخست ترانزیت کالا با ۳۰ درصد افزایش قرار گیرد.
مدیر كل راهداری و حمل و نقل جادهای هرمزگان افزود: در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۷ بندرشهید رجایی با کسب ۳۰ درصد از مجموع ترانزیت کالاهای ورودی، مهمترین و فعال ترین مرز ترانزیتی در کشور بود.
وی اضافه کرد: در این مدت یك میلیون وچهارصد و شصت وهفت هزار و نهصد و هشتاد و شش تن (۱۴۶۷۹۸۶) تن کالا از طریق بندرعباس به دیگر مرزهای کشور ترانزیت شده است.
داریوش باقر جوان به میزان ترانزیت کالا در کشور اشاره کرد و گفت: آمار و اطلاعات جمع آوری شده حاکی از این است که طی ۶ ماهه نخست سال ۹۷ ، ۴۹۴۹ هزار تن کالاهای مصرفی و مواد نفتی از کشورترانزیت شده است ، که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش داشته است .
مدیر كل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همچنین مرزهای پرویزخان، باشماق، بازرگان و شهید باهنر را دیگر مرزهایی نام برد که در جایگاه های بعدی ترانزیت ورود کالا به کشور قرار دارند و ۷۳ درصد از حجم کل ترانزیت کالا در کشور از طریق مرزهای نام برده شده صورت میگیرد و تنها ۲۷ درصد متعلق به سایر مرزهای کشور است.
باقر جوان بیشترین کالاهای ترانزیتی از مرز بندرعباس را مواد سوختی، انواع ترکیبات شیمیایی ، کالاهای ساختمانی ، لوازم خانگی و انواع پنبه برشمرد.
وی کریدور جنوب به شمال را یکی از مهمترین کریدورهای بین المللی برشمرد که از مرز بندرعباس و استان هرمزگان گذر میکند و قاره آسیا را به اروپا متصل و نیازهای مواد اولیه کشورهای آسیای شمالی و اروپا را فراهم میکند.
ترکمنستان - قزاقستان - گرجستان - آذربایجان - ارمنستان - روسیه – ازبکستان و ترکیه مقاصد کالاهای تزانریتی از کشورمان است.
نظر شما