شناسهٔ خبر: 59660 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

در نشستی به میزبانی بندر شهید رجایی عنوان شد؛

پیگیری برای اضافه شدن مهارت‌های بندری و دریایی به رشته‌های کارودانش

جلسه با برگزاری نشستی مشترک بین نمایندگان وزارت آموزش و پرورش و اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در بندر شهید رجایی، پیگیری‌ها برای اضافه شدن مهارت‌های بندری و دریایی به رشته‌های کارودانش وارد فاز تازه ای از همکاری های دوجانبه می شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازیبه نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، در این نشست که علاوه بر مسئول برنامه‌ریزی آموزشی دفتر کارو دانش وزارت آموزش و پرورش، دو تن از مسئولان و کارشناسان اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان نیز حضور داشتند، سید مسلم کشفی رییس اداره آموزش بندر شهید رجایی ضمن تشریح بازار متنوع شغلی و مهارتی در صنعت حمل و نقل دریایی گفت: با توجه به استفاده از تجهیزات جدید در این صنعت و همچنین پدید آمدن فرصت های جدید شغلی، ضرورت دارد که علاوه بر توسعه رشته های دانشگاهی، آموزش های مهارتی از مقاطع پایه تحصیلی انجام شود.

وی با اشاره به رسالت‌های سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه تامین نیروهای انسانی برای این صنعت، گفت: نیروی انسانی ماهر و کارآزموده با ارزش‌ترین ثروت هر کشور و از مهم‌ترین شاخصه‌های موفقیت و برتری یک سازمان محسوب می شود.

بر همین اساس، طی سالیان اخیر در راستای تامین نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار، اقداماتی به منظور توانمندسازی نیروهای بومی منطقه با توسعه زیرساخت‌های علمی و پژوهشی صورت گرفته تا نیروهایی پویا، خلاق، پژوهشگر و دارای مهارت با توجه به علوم روزآمد دریایی و بندری تربیت شوند.

رییس اداره آموزش بندر شهید رجایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در راستای مسئولیت‌های اجتماعی سازمانی افزود: طی سالهای گذشته، با راه اندازی هنرستان علوم و فنون دریایی "ناخدا بایندر" به همت یک خیّر بخش خصوصی و حمایت این اداره کل گام‌های اولیه برای آموزش‌های پایه‌ای در بندرعباس به عنوان پایتخت دریایی ایران برداشته شد که در حال حاضر ۲۷۰نفر هنرجو در سه پایه دهم تا دوازدهم مشغول به تحصیل هستند و سال آینده نخستین گروه آنها، فارغ التحصیل می شوند.

به گفته کشفی، همچنین هنرستان دیگری به نام "كاپیتان احراری" با همکاری مشترک اداره کل بنادر و دریانوردی و آموزش و پرورش نیز سال گذشته در ناحیه ۲بندرعباس راه اندازی شد که تاکنون حدود ۱۰۰ نفر هنرجو جذب کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید محتوا برای اطلاع رسانی و فرهنگسازی در رسانه‌ها، در سال‌های اخیر تلاش های گسترده‌ای از سوی سازمان بنادر برای گنجاندن مباحث دریایی و بندری در کتب درسی صورت گرفته و بندر شهید رجایی تیرماه امسال میزبان جمعی از برنامه ریزان و مولفان این کتاب‌ها بود که امیدواریم مجموع این تلاش ها باعث شناساندن هر چه بیشتر مشاغل صنعت حمل و نقل دریایی به نسل جدید و منجر به سوق یافتن جوانان جویای کار به این عرصه شود.

"علی شایان" مسئول برنامه ریزی آموزشی و ارتباطات فراسازمانی دفتر کار و دانش وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست اظهار داشت: با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی در تلاش هستیم تا یک بخش اصلی از آموزش های کارودانش را به حوزه های بندر و دریا در استان های ساحلی اختصاص دهیم.

وی افزود: این رشته‌ها هدفگذاری خود را آموزش نیروی انسانی بر حسب نیاز بازار کار به ویژه در حوزه بخش خصوصی قرار داده که در نهایت به یک شغل ختم می‌شود و حداقل ۱۴۰۰ ساعت مهارت طی سه سال آموزش داده می شود.

به گفته شایان، استانداردهای آموزشی رشته‌های بندری و دریایی توسط سازمان بنادر و دریانوردی تدوین می‌شود و آموزش و پرورش مجری ارائه آموزش‌های مهارتی در هنرستان‌های کارودانش خواهد بود.

این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد، در صورت مشخص شدن عناوین رشته ها و تدوین استانداردها تا اسفندماه سال جاری، سال آینده شاهد راه اندازی حداقل یک رشته کارودانش در هنرستان های استان‌های ساحلی از جمله هرمزگان خواهیم بود و در ادامه روند با طی شدن مرحله آزمایشی، رشته‌های قوی و پرکاربردی بیشتری به فهرست اضافه خواهد شد.

 

نظر شما