به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که به همراه معاون خود عزیز الله مهدیان آخرین وضعیت واحدهای احداثی و تعمیری زلزله سال گذشته کرمانشاه در جمع خبرنگاران تشریح کرد گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر اساس اساسنامه مصوب مجلس بهعنوان متولی بازسازی شهر و روستا مشخصشده است و بر همین اساس بازسازی مناطق آسیبدیده از زلزله بر اساس قانون به این بنیاد محول شده است.
تابش ضمن اعلام این مطلب که وظیفه بنیاد توانمندسازی مردم و امکان ایجاد مشارکت آنها در مراحل بازسازی و احداث واحدهای مسکونی تخریبی و آسیبدیده است اعلام کرد: بلافاصله بعد از زلزله ارزیابیها توسط بنیاد مسکن آغاز شد و سال گذشته با ارزیابیهای انجامشده پیشنهاد مصوبهای را در همین راستا به هیات دولت ارائه کردیم که هیات دولت در ۲۴ آبان پیشنهاد بنیاد را تصویب کرد.
وی ادامه داد: بعدها کارشناسیهای فنی و دقیقی توسط بنیاد انجام شد و بر اساس آن بالغبر ۱۰۵ هزار واحد روستایی و شهری شناسایی شدند که در ۱۰ شهر و ۱۶۲۳ روستا پراکندهشده بودند .
تابش همچنین گفت حدود ۳۷ هزار واحد تخریبی در زلزله کرمانشاه شناسایی شد که ۱۰ هزار واحد ان شهری و ۲۷ هزار آن روستایی بود
وی همچنین از شناسایی ۶۳ هزار واحد تعمیری که ۴۳ هزار واحد آن شهری و بقیه روستایی بودند خبر داد و گفت: مجموعاً بالغبر ۱۰۵ هزار واحد اعم از تعمیری و احداثی وجود داشته است
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ضمن اعلام این مطلب که اولین اقدام پس از زلزله سال گذشته کرمانشاه اسکان اضطراری و موقت زلزله زدگان بود، اعلام کرد: همان زمان در روستاها با نصب ۱۵۶۰۰ کانکس ظرف ۲ ماه بعد از زلزله با کمک سپاه و ارتش افراد را به سرپناه منتقل کردیم همچنین در شهرهای زلزله زده نیز ۹۱۱۸ خانوار آسیب دیده بودند که برخی از آنها را در کانکس ها اسکان دادیم و به تعدادی از خانوارها ماهانه کمک هزینه اجاره مسکن پرداخت می کردیم.
تابش در خصوص جزئیات کمک های بلاعوض و تسهیلات پرداخت شده به زلزله زدگان نیز توضیح داد: به واحدهای احداثی در شهر ۵۰ میلیون تومان وام و ۱۱ میلیون تومان بلاعوض، واحدهای احداثی در روستا ۳۵ میلیون تومان وام و ۱۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت کردیم.
به گفته رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، آن بنیاد همچنین به واحدهای تعمیراتی شهری و روستایی اعم از مسکونی و تجاری ۱۲ میلیون تومان وام و ۲ میلیون تومان بلاعوض پرداخت کرد. ضمن اینکه برای مقاوم سازی لرزه ای نیز ۴۰ میلیون تومان وام و ۴.۵ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شد. کمک معیشتی زلزله زدگان شهری و روستایی نیز ۱۰ میلیون تومان وام و ۲ میلیون تومان بلاعوض بود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: امکان استفاده از این تسهیلات و کمک های بلاعوض به صورت تجمیعی نیز برای خانواده های آسیب دیده وجود دارد که مجموعاً به یک خانواده دارای واحد تخریب شده کامل ۲۲۱ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآور شد: تاکنون برای همه ۱۰۵۸۸۷ واحد تعمیری و تخریبی در بانک ها پرونده تشکیل شده که بانکها با ۹۹۰۹۳ واحد قرارداد امضاء کرده اند.
تابش افزود: این قراردادها شامل ۳۶۱۶۰ واحد احداثی و ۶۲۹۲۳ واحد تعمیراتی می شود که تاکنون ۱۹۰۰ میلیارد تومان وام به زلزله زدگان استان کرمانشاه و ۳۳۰ میلیارد تومان بلاعوض پرداخت شده است که مجموع این تسهیلات و کمک های بلاعوض به ۲۲۲۰ میلیارد تومان می رسد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۵ هزار واحد تعمیراتی عملیات بهسازی آنها به پایان رسیده و در خصوص واحدهای احداثی نیز ساخت ۱۸۵۰۰ واحد به اتمام رسیده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: تا پایان امسال واحدهای احداثی روستایی به طور کامل به بهره برداری می رسد ولی واحدهای احداثی شهری پیشرفت ۷۵ درصدی دارند.
این مقام مسئول تصریح کرد: ۵۴ هزار تن آهن آلات به زلزله زدگان تخصیص دادیم ضمن اینکه ۱۷۶ هزار تن سیمان نیز از سوی بنیاد مستضعفان به صورت رایگان به آسیب دیدگان زلزله استان کرمانشاه تخصیص یافته که تاکنون ۱۲۴ هزار تن آن را استفاده کرده ایم. هزینه حمل سیمان را نیز بنیاد مستضعفان متقبل شده بود.
نظر شما