به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از خبرگزاری صداوسیما، علی بیت اللهی درباره دلایل اصلی فرو ریزش ها در تهران گفت: درچند سال اخیر، فرو ریزش ها در تهران بسیار زیاد شده است همانطور که شاهد بودید فرو ریزش زمین در شهران، میدان قیام، مولوی و میدان اعدام آثار مخرب زیادی داشته است و این به یک معضل بزرگی برای شهر تهران به حساب می آید.
وی ادامه داد: خاک تهران سست است و بر اثر حفاری های زیرسطحی قابلیت شکستگی دارد و باعث ایجاد حفره ها و تونل های زیر زمینی می شود.
بیت اللهی گفت: در گذشته در تهران حدود ۵۰ هزار حلقه چاه به طول بیش از۵۰۰ کیلومتر وجود داشت که برای مصارف کشاورزی از آن استفاده می شد و امروزه با افزایش ساخت و ساز ها و با تغییر مسیر آب منجر به افزایش فرو ریزش زمین شده است.
وی اضافه کرد: وقتی ساختمانی ساخته می شود که در زیر آن چاه وجود دارد با گود برداری مسیر آب مسدود،آب با سرعت زیاد مسیر خود را تغییر می دهد و در نهایت سبب ایجاد حفره هایی در زمین می شود و فشار ناشی از ترافیک آب، باعث فرو ریزش می شود.
بیت اللهی با اشاره به اینکه باید از قنات های کشور صیانت کنیم تصریح کرد: برای مقابله با جلوگیری از این پدیده، باید ضوابط و مقررات سختگیرانه ای صورت گیرد که در کارگروه زلزله ، ۱۲ بند برای مقابله با این پدیده پیشنهاد شده است که از مهمترین آنها نظارت شهرداری ها در زمان گود برداری ساختمانها است.
وی ادامه داد: اگر در گودبرداری ها با رگه های آب مواجه شدیم باید مسیر جدیدی را که دور ساختمان است مشخص کنیم و همچنین شهرداری ها که از آب قنات برای آبیاری فضای سبز استفاده می کنند باید از قنات ها نگهداری کنند .
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان گفت: در ۳۰ سال گذشته در شهر تهران اصلا با این پدیده مواجه نبودیم بطوریکه با افزایش ساخت و ساز های بدون نظارت و رعایت اصول ایمنی درسال ۹۵ تا به امروز، حدود ۸ فروریزش در شهر تهران داشتیم که اخیرا در میدان اعدام این فروریزش به ابعاد ۳۰ متر در ۳۰ متر با عمق ۳۰ متری را داشتیم و در مناطق مرکزی شهر و منطقه ۱۲ فرو ریزش ها بیشتر است.
بیت اللهی بیان کرد: افزایش ترافیک، ساخت و سازهای بی رویه، عدم نظارت از جمله دلایل اصلی فروریزش در کشور است که بسیار خطرناک است و باید اقدامات خاصی برای جلوگیری از این امر صورت گیرد.