به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، محمد اسلامی شامگاه پنجشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری در استانداری خراسان رضوی با اشاره به اختصاص تسهیلات دارای یارانه برای بازسازی بافت ناکارآمد شهری مشهد اظهار داشت: توسعهگر و انبوه ساز میتواند تسهیلات ساخت مسکن را دریافت کند و به خریدار مسکن نیز منتقل نماید.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: باید برنامه ای برای بهسازی حاشیه شهر مشهد اجرا شود که از تداوم بافت های ناکارآمد و غیررسمی در این منطقه جلوگیری شود.
وی گفت: انتظار می رود برای مشهد مقدس به صورت جداگانه طرح مهار حاشیه نشیتی تعریف شود و الگوی مورد نظر برای این موضوع طرحی است که برای مهار حاشیه نشینی در اراک انجام شد و باید نمونه آن در مشهد نیز انجام گیرد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: سیاست دولت بازآفرینی شهری با هدف توانمندسازی محلات است تا بتوان توسعه فرهنگی، اجتماعی و کالبدی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی را رقم زد.
وی اظهار کرد: واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده از کیفیت مطلوب برخوردار نیستند و وجود این بافت ها در کنار سکونتگاه های غیررسمی افزایش روز افزون آسیب های اجتماعی را در پی دارد.
وی با تاکید بر این که اولویت اول برای بازآفرینی در بافتهای فرسوده، احداث واحدهای مسکونی با کیفیت مناسب است تا ضمن ایجاد تنوع در واحدهای مسکونی، بازآفرینی محیطی و زمینه ایجاد محلات جدید با ساختار متفاوت فراهم شود، افزود: احیای بافت های تاریخی طرح متفاوتی دارد و باید این امر با مشارکت سازمان میراث فرهنگی انجام گیرد.
اسلامی درباره تملک زمینهای حاشیه شهر و بافت های ناکارآمد برای ساخت واحد مسکونی در آنها گفت: اگر اراضی دولتی در این مناطق وجود دارد باید در اختیار عملیات اجرایی طرح بازآفرینی قرار گیرد لذا باید ملاک درستی برای تعیین زمین دولتی از غیردولتی توسط اداره کل راه و شهرسازی در نظر گرفته شود.
وی همچنین گفت: پس از تملک زمین باید با ارائه مشوق های لازم، توسعه گران را نسبت به اجرای پروژه ها در بافت های ناکارآمد و فرسوده ترغیب کنیم و تا زمانی که ساخت واحدهای مسکونی جدید به پایان می رسد، واحد هایی برای اسکان موقت ساکنین آن مناطق در نظر گرفته شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: می توان از واحدهای مسکونی طرح مسکن مهر نیز برای اسکان موقت افرادی که در بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری ساکن بوده اند، استفاده کرد.
وی اظهار داشت: آنچه در پنج سال گذشته برای توانمندسازی حاشیه شهرها و بافتهای ناکارآمد شهری در کشور انجام شد فقط به هزینه کردن در محلات و ایجاد سرانه ختم گردید اما رویکرد جدید در این بخش تمرکز بر ایجاد مسکن و توسعه کسب و کار در محلات فرسوده و حاشیه شهر است.
وی گفت: باید زمینه ایجاد کسب و کارهای خاص متناسب با استعدادها و ظرفیت های محلات مورد هدف طرح بازآفرینی شهری فراهم شود تا در کنار ایجاد واحدهای مسکونی جدید، اشتغال و فعالیت های اقتصادی نیز رونق گیرد.
اسلامی افزود: باید با انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، فرهنگسازی برای تغییر فضای محلات ناکارآمد و فرسوده مورد هدف طرح بازآفرینی شهری انجام گیرد و در این راستا دستگاههای نظارتی برای نظارت بر روند کار در آن مناطق مستقر شوند.
وی اظهار داشت: در مجموع برای اجرای طرح بازآفرینی شهری باید برنامه یا طرحی تدوین و اجرایی شود که ضمن عدم مغایرت با طرح جامع تفصیلی، همه اهداف برای توانمندسازی محلات مورد هدف بازآفرینی را تحقق بخشد.
نظر شما