به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیدمحمد پژمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست تخصصی حوزه مسکن و ساختمان که با حضور نمایندگان بخش های دولتی و شرکت های خصوصی دو کشور ایران و ترکیه به همت معاونت مسکن و ساختمان در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: امیدوارم این نشست سرآغاز سلسله نشست های پی در پی و مستمر باشد تا بتوانیم از فرصت های ممتاز همسایگی و مشترکات فرهنگی، تاریخی و دینی هر دو کشور بهره ببریم و موجبات توسعه، عمران و آبادانی دو کشور را فراهم کنیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ادامه داد: بازار گسترده کاری خصوصا در عرصه محیطزیست و شهرسازی که خانم وارانک متولی آن است و متقابلا جمع مقابل در وزارت راه و شهرسازی، فرصتهای بیبدیلی برای دو کشور فراهم کرده است و در عین حال اراده جدی مسئولان عالی دو کشور را می طلبد تا زمینههای همکاری را بیش از گذشته فراهم کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تحریم های ظالمانه و غیرمنصفانه ای که از سوی استکبار جهانی به جمهوری اسلامی ایران تحمل شده است، تصریح کرد: انتظار داریم تا کشور دوست و همسایه ترکیه در خصوص تقویت همکاری های دوکشور، همکاری مناسب را داشته باشد و دسترسی به منابع مالی را برای ما فراهم کند.
پژمان در ادامه خلاصه ای از ابعاد و اندازه کاری را که در دستور کار شرکت بازآفرینی شهری قرار دارد، تشریح کرد و گفت: بازآفرینی شهری به عنوان محوری ترین سیاست جمهوری اسلامی ایران است. در حال حاضر در شهرهای ایران، ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد که این بافت ها شامل بافت های واجد ارزش و تاریخی، سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای میشوند.
وی با اعلام اینکه در ۱۴۰ هکتار بافت فرسوده شهری ایران بالغ بر ۵.۷ میلیون واحد مسکونی وجود دارد و بالغ بر ۲۰ میلیون نفر جمعیت در آنها سکونت دارند، افزود: در دولت جمهوری اسلامی ایران این اراده جدی وجود دارد که این ناپایداری و غیرمقاوم بودن بنای سکونتی در محدوده های هدف بازآفرینی، کمبود خدمات و سرانه های خدماتی و نارسایی زیرساختی آنها هرچه سریعتر برطرف شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: چندین موضوع جدی و اساسی برای اجرای سیاست بازآفرینی شهری وجود دارد که اصلیترین آنها موضوعات اجتماعی، پذیرش ساکنان بافتهای فرسوده برای همکاری، جابهجایی و تغییر نوع سکونت است. امیدواریم با توجه به تجارب خوبی که در جمهوری ترکیه وجود دارد، بتوانیم با همکاری یکدیگر فقر اقتصادی بافتهای فرسوده چه به جهت عمومی چه خانوار و چه محدوده بافت های فرسوده که فاقد امتیازات سایر نقاط شهری هستند را برطرف کنیم و بتوانیم همکاری مشترک خوبی را با یکدیگر در این بافتها رقم بزنیم.
پژمان اظهار امیدواری کرد تا همکاری گستردهای بین دو کشور ایران و ترکیه در زمینه بازافرینی شهری دو کشور آغاز شود و ادامه یابد.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری تصریح کرد: در شرکت بازآفرینی شهری آمادگی کامل برای همکاری وجود دارد. بدین معنا علاقمندیم تا از تجربه کشور ترکیه در بافتهای فرسوده بهره ببریم.
وی با اعلام اینکه شرکت بازآفرینی شهری اصرار به مشارکت و همکاری مردمی در بازسازی و نوسازی بافتهای فرسوده دارد، گفت: چگونگی حل این نامعادله برای اقتصادیکردن پروژههای احداث واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده و بهسازی آنها مدنظر است که معتقدیم در تبادل تجربیات مشترک و در همکاری های مشترک محقق خواهند شد.
پژمان همچنین افزود: استفاده از تجربه ترکیه در خصوص چگونگی همراهی همه بخش ها و دستگاه ها با مدیریت واحد برای انجام نوسازی و بازسازی مدنظر ما قرار دارد. در عین حال، وزارت راه و شهرسازی زمین های بزرگی را در محدوده شهرها در اختیار دارد و در برنامه است تا با اجرای پروژه های بازآفرینی شهری و خلق ثروت بتوانیم تجهیز منابع کنیم.
وی تاکید کرد: امکان همکاری های مدیریتی، اجرایی و سرمایه گذاری بین مجموعه شرکت بازآفرینی شهری با بخشهای دولتی و خصوصی ترکیه و همچنین سیستم بانکی آن کشور وجود دارد.