به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از فارس، حشمتاله قربانی گفت: با لطف و کمک الهی و تلاش دستاندرکاران عملیات حج سال ۹۸ بویژه کارکنان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، در عملیات رفت با انجام ۳۶۱ پرواز بیش از ۸۸۵۰۰ زائر خانه خدا به بیت الله الحرام اعزام شدند.
وی با بیان اینکه عملیات رفت از ۱۷ تیر آغاز و ۱۵ مرداد و پس از ۳۰ روز به پایان رسید، گفت: به امیدخدا شروع پروازهای برگشت از ۲۵ مرداد آغاز و تا ۱۴ شهریور به پایان میرسد که این عملیات ۲۱ روزه طول می کشد که فشردهتر از عملیات اعزام انجام میشود.
قربانی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته ۴ درصد رشد زائر، ۱۴.۵ درصد رشد پرواز و ۲.۵ درصد رشد بار داشتیم، گفت: این درحالی است که امسال کشورعربستان به مانند سالهای گذشته که حدود نیمی از پروازهای رفت و برگشت زائران ایران را برعهده میگرفت با ما مشارکت نکرد و از سویی هم تنها به شرکت هواپیمایی ایران ایر اجازه داد که زائران را به این کشور منتقل کنند.
مسئول عمليات حج شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران با بیان اینکه این فشار، تجربه بزرگی برای صنعت هوانوردی ایران به همراه داشت، گفت: این موضوع باعث شد که با همفکری، همدلی و تعامل بسیار خوب و برنامهریزی مناسب، عملیات رفت به نحو خوبی انجام شود و با وجود رشد تعداد پروازها، میزان تاخیرات که در سال قبل به ازای هر پرواز، ۶۴ دقیقه بود به ۲۰ دقیقه کاهش یابد.
وی ادامه داد: در واقع برای رسیدن به این عملکرد حداقل از یک ماه قبل از آغاز عملیات، اقدامات خاصی در فرودگاههای کشور صورت گرفت که تشکیل کمیته عملیات حج در ستاد شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و ۱۸ فرودگاه تحت پوشش آن که مجری عملیات اعزام حج بودند و برگزاری بیش از ۱۰۰ جلسه به منظور هماهنگی میان واحدهای مختلف فعال در اعزام زائران از جمله آن بود. همچنین دستورالعملی در شرکت تدوین و به فرودگاهها ابلاغ شد تا فعالیتها با کنترل و نظارت انجام شوند.
قربانی با اشاره به تمهیدات دیده شده در مجموعه فرودگاهی و هماهنگی با دستاندرکاران سازمان حج و زیارت، سازمان هواپیمایی کشوری، گذرنامه، پلیس فرودگاهها، سپاه حفاظت هواپیمایی و غیره گفت: برای پروازهای برگشت که در حدود ۱۰ روز دیگر آغاز میشود فرودگاهها آمادگی لازم را دارند که در ۲۱ روز و زمانی فشردهتر میزبان بازگشت حجاج باشند و با کیفیتی بهتر از عملیات رفت، آن را اجرا کنند.
مسئول عمليات حج شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران در پایان در مورد تاخیر در دریافت بارها و یا گم شدن بارهای حجاج در بازگشت به کشور در سال های گذشته گفت: امسال هماهنگیهای بیشتری انجام شده است تا این مشکل پیش نیاید اما با توجه به انجام حجم زیادی از پرواز در مدتی کوتاه احتمال به وجود آمدن این مشکلات وجود دارد اما امیدواریم به یاری خدا در حداقل ممکن رخ دهند.