به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، تفاهمنامه آموزشی و ترویجی به همت شرکت بازآفرینی شهری ایران و همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان تهران با پژوهشکده (دانشگاه) فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی روز دوشنبه، هفتم مهرماه با حضور علی ربیعی، سخنگوی دولت در افتتاحیه هفتمین دوره جشنواره فیلم مستقل خورشید منعقد، امضا و مبادله شد.
سیدمجتبی علوی مقدم، معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران در این مراسم گفت: در اجرای ماده ۵۹، ۶۱ و ۶۲ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار و همچنین در راستای محور ارتقاء توانمندیهای اقتصادی، ظرفیتسازی اجتماعی و نهادی و به منظور بهرهگیری از توانمندیهای علمی و آموزشی و مشاورهای دانشگاه و انجام همکاریهای مشترک، این تفاهمنامه بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و اداره کل راه وشهرسازی استان تهران و پژوهشکده (دانشگاه) فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی منعقد شد.
وی هدف از این تفاهمنامه را همکاری طرفین در جهت برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی در راستای محور ارتقاء توانمندیهای اقتصادی، ظرفیتسازی اجتماعی و نهادی تا پایان برنامه ششم توسعه خواند و گفت: این همکاری با استفاده از ظرفیتها، منابع و امکانات و پتانسیلهای طرفین اعم از علمی و فنی، اطلاعات، تجربه و تخصص، نیروی انسانی و توان سختافزاری و پشتیبانی اجرایی به منظور تحقق برنامهها و سیاستهای دولت برای ارتقاء سطح دانش ذینفعان وذیمدخلان شهری در محلات هدف بازآفرینی شهری است.
علوی مقدم سپس به بازآفرینی شهری به عنوان بخش ویژه هفتمین دوره جشنواره فیلم مستقل خورشید اشاره کرد و گفت: هر جایی که علم و عمل با هنر آمیخته شود نتیجه بهتری به دست می آید. به همین دلیل هم بازآفرینی شهری بخش ویژه جشنواره فیلم مستقل خورشید شد. اگر بازآفرینی شهری با آموزش عجین شود و از طریق سینما و فیلم به مردم عرضه شود، تحقق بازآفرینی شهری به عنوان اولویت مهم دولت دور از انتظار نخواهد بود.
در پایان از کیانوش عیاری به عنوان فیلمساز شهری با رویکرد بازآفرینی در هفتمین دوره جشنواره فیلم مستقل خورشید قدردانی شد.
بر اساس این تفاهمنامه زمینههای همکاری به ۱۰ موضوع خلاصه میشود که شامل، تبادل نظر و همکاری پیرامون نیازهای آموزشی و ترویجی مورد نیاز و اولویتبندی برنامههای آموزشی، برنامهریزی، تدوین محتوا و برگزاری دورههای آموزشی، تدوین سرفصل، محتوای آموزشی و برگزاری دورههای آموزش مدرسان بازآفرینی شهری در استان میشود.
برنامهریزی و اجرای بازدیدها و تورهای علمی-آموزشی، تولید محتوای علمی بازآفرینی شهری متناسب با نیاز مخاطبان براساس تجربیات موجود، تولید و انتشار مواد آموزشی وکمک آموزشی مورد نیاز در چارچوب تفاهمنامه، استفاده از ظرفیتهای اجرایی وپتانسیلهای علمی و زیرساختی طرفین تفاهمنامه، مستندسازی دورههای آموزشی برگزارشده با هماهنگی طرفین تفاهمنامه، ارزیابی دورههای آموزشی برگزار شده و بررسی و ارزیابی تفاهمنامه در پایان برنامه ششم توسعه و تولید کتابچههای آموزشی به عنوان منبع و مرجع موضوعات بازآفرینی شهری پایدار از دیگر زمینههای همکاری این تفاهمنامه سهجانبه عنوان شده است.