شناسهٔ خبر: 75608 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

بررسی ظرفیت‌های مشترک ترانزیت و حمل و نقل ایران و پاکستان

ایوب کرد مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان از بررسی ظرفیت های حمل و نقل و ترانزیت کالا بین این استان و استان بلوچستان کشور پاکستان در هفتمین کمیته مشترک مرزی در زاهدان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان، ایوب کرد با بیان اینکه یکی از اهداف مهم موافقت نامه های تجاری، تسهیل مراودات و حذف قوانین دست و پا گیر برای تجار و سرمایه گذاران است و به توسعه روابط اقتصادی کشورها کمک می کند، اظهار داشت: هدف از برگزاری هفتمین کمیته تجارت مرزی استان سیستان و بلوچستان (جمهوری اسلامی ایران) و ایالت بلوچستان (جمهوری اسلامی پاکستان) که هفتم و هشتم آذرماه سال جاری برگزار می شود، بررسی مشکلات و رفع موانع تجارت مرزی، حمل و نقل، امور گمرکی و کنسولی بین دو کشور است.

وی افزود: موقعیت جغرافیایی ویژه استان سیستان و بلوچستان به دلیل هم مرزی با دو کشور پاکستان و افغانستان در شرق و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب، در کنار بهره مندی از منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و پایانه های مرزی، راه را برای نقش آفرینی صنعت حمل و نقل در رونق تجارت، ترانزیت و مبادلات مرزی فراهم ساخته است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اهداف هفتمین کمیته تجارت مرزی استان سیستان و بلوچستان و پاکستان گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، در این کمیته مشترک دو طرف هماهنگی های لازم را در توسعه بیش از پیش روابط اقتصادی، تبادل هیات های تجاری و جذب سرمایه گذاری دو جانبه انجام خواهند داد.

وی در پایان از ارائه پنل های تخصصی حوزه ترانزیت و حمل و نقل در این کمیته مشترک خبر داد و افزود: با توجه به ظرفیت های حمل و نقل دو کشور بعد از بررسی زمینه های مشترک تفاهنامه همکاری امضا خواهد شد.

گفتنی است طول مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان با پاکستان ۹۲۱ کیلومتر و طول مرز آبی کشور در سواحل دریای عمان نیز ۳۷۰ کیلومتر است.