شناسهٔ خبر: 92948 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی تاکید کرد؛

افزایش ظرفیت پذیرش تردد ناوگان ترانزیتی و حامل کالا در مرز سرو

Image-1 (39).jpg مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی بر افزایش ظرفیت پذیرش تردد ناوگان ترانزیتی و حامل کالا به سمت ترکیه از مسیر پایانه مرزی سرو به صورت روزانه تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی(آذربایجان غربی)، جلسه بین المللی هماهنگی در خصوص افزایش ظرفیت پایانه مرزی سرو - اسن دره با حضور هیئت ایرانی (مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی، معاون حمل و نقل این اداره کل و مدیران پایانه های مرزی)  و هیئت ترکیه (معاون مدیر کل و رییس اداره قراردادهای بین المللی و اتحادیه اروپای کشور ترکیه) و مسولان محلی هر دو طرف به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی در این جلسه با تاکید بر ساماندهی تردد ناوگان ترانزیتی در مرزهای بازرگان و سرو اذعان کرد: کاهش صف های طولانی ناوگان ترانزیتی در پایانه های مرزی و ساماندهی شرایط ایجاد شده نیازمند اتخاذ تدابیر فوری و عملیاتی است.

ارسلان شکری ضمن اشاره به مشکلات به وجود آمده برای تجار، صنوف و رانندگان ادامه داد: در بحث ترانزیت، صادرات و واردات در مرزهای بازرگان و سرو مشکلاتی به وجود آمده که باید ساماندهی و بهبود یابد.

وی افزود: با هماهنگی و همکاری دو طرف ایران و ترکیه برای نظم بخشیدن به ساعات اداری در مرزهای مذکور و شناسایی ساعت های پِرت در این مبادی ورودی و خروجی می توان از اتلاف وقت و ایجاد صف های طولانی جلوگیری کرد.

این مقام مسئول درخصوص عملیات ساخت و ساز در مرز گوربولاغ ترکیه گفت: همزمان با انجام عملیات ساخت و ساز در مرز گوربولاغ به عنوان مرز مقابل پایانه مرزی بازرگان ضروری است تدابیری اتخاذ شود تا کامیون ها در مرز بازرگان به عنوان یکی از پرترددترین و مهم ترین مرزهای ایران با مشکل مواجه نشود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی گفت: در پی رایزنی های کشور ترکیه با جمهوری خودمختار نخجوان در خصوص کارکرد مرز سدرک دیل اوجی و تغییر قوانین گمرکی تاثیر بسزایی در کوتاه شدن صف ها خواهد داشت.

مدیرکل قراردادهای بین المللی و اتحادیه اروپای ترکیه هم در این جلسه ویدئو کنفرانسی گفت: برای حل مشکلات به وجود آمده در خصوص ایجاد صف های طولانی در مرزهای بازرگان و‌گوربولاغ، باید هر دو طرف ترک و ایران ارتباط تنگاتنگی در خدمات رسانی داشته باشند.

عثمان ‌نوری بیهان یکی از دلایل مهم ایجاد صف های طولانی در مرز بازرگان را ایجاد موانع گمرکی در کشور نخجوان برشمرد و تصریح کرد: طبق آمارها به دلیل موانع گمرکی کشور نخجوان باعث شده که میزان تردد از مرز گوربولاغ افزایش یابد و براساس رایزنی با کشور نخجوان و مصوبه هیئت وزیران مقرر شده که در کمترین زمان ممکن تغییراتی در قوانین گمرکی کشور نخجوان اعمال شود.

نوری بیهان از واردات هندوانه از مرز ایران به ترکیه ابراز خشنودی کرد و افزود: تمام محصولات کشاورزی وارد شده از سمت ایران در ارض روم مورد بررسی بهداشتی قرار گرفته و بعضی از محصولات نیز به آزمایشگاه واقع در شهر آنکارا منتقل که این مرحله باعث به وجود آمدن پروسه اداری زیاد می شود.

وی در ادامه به استفاده از ظرفیت های شرکت های حمل و نقل تاکید کرد و ادامه داد: هر دو طرف ترک و ایران با انجمن های حمل و نقل کشور خود مکاتبه ای برای هدایت ناوگان ترانزیتی به سمت مرز سرو به عنوان مرز جایگزین مرز بازرگان تا اطلاع ثانوی انجام دهند که در جلوگیری از صف های به وجود آمده می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.