شناسهٔ خبر: 9363 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

گزارش اختصاصی پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛

رشد ۵۵ درصدی ترانزیت ریلی در سال ۹۳/ تأکید سیاست‌های کلی برنامه ششم بر توسعه حمل‌ونقل ریلی

قطار باری سال ۹۳ سهم راه‌آهن در ترانزیت کالا نسبت به سال پيش ۵۵ درصد رشد داشت و این روند با شتاب بیشتری ادامه یافت به طوریکه ترانزیت ریلی در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۸ درصد رشد داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی٬ در سال ۹۳ مجموع ۱۳.۰۷ میلیون تن كالا (نفتي ۵.۶۶ و غيرنفتي ۷.۴۱) ترانزيت شد كه نسبت به سال گذشته  ۸ درصد رشد (نفتي ۷ درصد و غيرنفتي ۹ درصد) را نشان می‌دهد و ۹۵ درصد از هدف برنامه (۱۳/۸ ميليون تن) تحقق يافت.

این در حالی است که سهم راه‌آهن در ترانزیت کالا ۵.۶ درصد معادل ۷۲۹ هزار تن کالا بود كه نسبت به سال پيش ۵۵ درصد افزايش داشت و از هدف برنامه پنجم نيز ۳۶ درصد محقق شد.

طبق گفته‌های سید محسن پورسید آقایی مدیرعامل شرکت راه آهن در سال جدید با وجود کاهش ۲۳ درصدی ترانزیت عمومی در بخش حمل و نقل اما ترانزیت ریلی در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۸ درصد رشد داشت. ضمن آنکه در بخش جابجایی ریلی بارهای داخلی و بارهای موجود در بنادر حدود ۶ درصد رشد داشت.

البته ترانزيت در بنادر نیز طی سال ۹۳ معادل ۱۰.۷۷ میلیون تن كالا (۴.۹۴ نفتي و ۵.۸۳ غيرنفتي) بود که نسبت به سال ۹۲ با رشد ۳۸ درصد داشت که این میزان ترانزیت بدون دخالت ریل در بنادر است.

سیاست وزارت راه و شهرسازی تقویت ترانزیت ریلی است بر همین اساس در بهار امسال با وجود کاهش عمومی ترانزیت، سهم ریلی از ترانزیت افزایش یافت.

در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دو بند به صورت صریح به زیرساخت‌های حمل و نقل اختصاص دارد.

در بند ۲۴ و ۲۵ امور اقتصادی این برنامه آمده است: اولویتِ ‌بخشِ ریلی در توسعه‌ی حمل‌ و نقل و ایجاد مزیت رقابتی برای آن و توسعه‌ی حمل‌ و نقل ریلی باری با اولویت تجهیز شبکه و پایانه‌های باری و اتصال شبکه به مراکز بزرگ اقتصادی، تجاری و صنعتی و مبادی ورودی و خروجی مهم کشور و شبکه‌های ریلی منطقه‌ای و جهانی به‌ویژه کریدور شمال -جنوب با هدف توسعه‌ی صادرات و ترانزیت بار.

علی نورزاد معاون وزیر راه و شهرسازی در همین رابطه معتقد است: پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه ششم نیز سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با اولویت توسعه راه آهن در کشور و تاکیدات رئیس‌جمهوری در این زمینه، راه‌آهن را در صدر برنامه‌های ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در کشور قرار داده بود.

وی یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی را اتصال ریلی شرق و غرب، شمال و جنوب و شمال غرب و شمال شرق کشور دانست و پروژه‌های راه‌آهن کریدور ریلی شرق دریای خزر، خواف- هرات، راه آهن غرب کشور و راه آهن شلمچه-بصره را در راستای تحقق همین هدف عنوان کرد.

تنها مانعی که می‌تواند در مسیر رشد ترانزیت ریلی کشور مشکل ایجاد کند کمبود منابع مالی است چون مانع عمده پیشرفت پروژه‌های ریلی می‌شود در عین حال پورسیدآقایی و نورزاد دو معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کردند که تلاش می‌کنند تا با استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه برای تأمین منابع مالی طرح‌های راه آهن، منابع لازم در این زمینه را تامین کنند./

نظر شما