-
۱۳۹۶-۰۳-۲۴ ۱۱:۱۱
ناگفتههای تجزیه یک وزارتخانه/ یک بار دیگر اشتباهی بزرگ نکنیم!
هوشنگ عشایری*: اگرچه ادغام دو وزارت مسکن وشهرسازی و راه و ترابری از ابتدا یک اشتباه و حرکت غیرکارشناسی بود، اما پس از شش سال، تفكیكش اشتباهی دوچندان است.
-
۱۳۹۶-۰۳-۲۳ ۰۷:۴۷
افسانه نوسازی
مریم حجتی*: پهنههای فرسوده بیش از یک دهه است که معضل ایمنی شهرهای بزرگ و متوسط محسوب میشوند و نوسازی آنها در دستور کار دولت و شهرداریها قرار گرفته است، نوسازی این بافتها راهحلی برای پاسخگویی به نیازهای سکونتی و تأمین مسکن مورد نیاز شهرها عنوان شده؛ لذا در ادبیات مرسوم شهرسازی کشور همزمان هم قفل شدهاند و هم کلید. با این وجود، و علیرغم تصویب تسهیلات مالی مختلف در ۲ دولت متوالی، جز درصد بسیار اندکی از طریق نوسازی صاحب خانهای نشدهاند.
-
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۰۹:۰۷
وضعیت تهران امروز
شهرام جباریزادگان*: بیش از يك ماه ديگر به آغاز فعاليت شورای شهر پنجم تهران باقی مانده است. كلانشهری پرچالش كه نمايندگان آن در پارلمان شهری برای انجام دقيق تكاليف و وظايف خود در حوزههای تقنينی و نظارتی، برنامهريزی و هدايتگری و همچنين اتخاذ و اجرای تدابير و تمهيداتی برای فائق آمدن بر انبوه چالشهای موجود كه در رأس آنها، ترافيك و آلودگی هوا قرار دارد، بايد نسبت به كليات و جزئيات وضعيت موجود آن، آگاهی و اشراف كامل داشته باشند؛ چرا كه بيش و پيش از هر اقدامی، بايد نسبت به شناخت وضع موجود اقدام كرد و تا اين آشنايی حاصل نشود، هرگونه تصميمسازی و تصميمگيری بيثمر خواهد بود و در صورت اثربخشی، از تاثير مورد انتظار برخوردار نخواهد بود.
-
۱۳۹۶-۰۳-۲۱ ۰۸:۴۶
ایمنی ساختمانهای استراتژیک در برابر حملات تروریستی
علی بیتاللهی*: حمله تروریستی به ساختمان مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام (ره)، در صبحگاه چهارشنبه مورخ ۹۵.۳.۱۷ دارای ابعاد گوناگونی است که پرداختن به آنها و کنکاش در مورد دلایل و چگونگی این نوع از حملات تروریستی، جایگاه ویژهای را به جهت درس آموزی و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه و اتخاذ تدابیر مقابله و دفاعی داراست.
-
۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۰۷:۴۲
تهران فاصله زیادی با شهر ایدهآل دارد
احمد حکیمیپور*: هماهنگی و یکپارچهسازی دستگاههایی که در حوزه مدیریتشهری کار میکنند میتواند هم بودجههای کلان این سازمانها را به صورت شفاف در مسیر درست هدایت کند و هم راه پیشرفت را برای شهر فراهم آورد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۰۹:۳۲
٩ نکته مهم در بررسی وضعیت فعلی شهر تهران
دکتر مهدی زارع*: آیا تهران در دهه گذشته توسعهیافته است؟ آیا ایمنتر شده؟ قضاوت عادلانه و درست به چه ترتیب ممکن است؟ واقعیت آن است که تا مطالعهای تفصیلی انجام نشود و همه جنبههای مثبت و منفی تغییرات شهر تهران با سنجشهای دقیق، واقعی، همهجانبه و بیطرفانه و با روش علمی اندازهگیری نشود، کسی پاسخ دقیقی به این سوال نمیتواند بدهد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۸ ۱۰:۱۰
باغات تهران، قربانی نگاه خردنگر
آناهیتا گودرزی*: پس از چند نوبت بررسی طرح و لایحه صیانت از باغات شهر تهران که از سوی کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری با همکاری کمیسیون شهرسازی تهیه شده بود و هر باره از سوی شورا به کمیسیونها برای بررسی مجدد ارجاع شده بود اینبار نیز که در آخرین روزهای کاری شورای چهارم بهسر میبریم با طرح دوباره لایحه صیانت و از زاویه اهمیت بدون تردید تعیین تکلیف مصوبه برج باغ (مصوب اسفندماه ۸۲) این امید میرفت که نمایندگان برای آخرین روزهای کاری خود با دقت نظر و اهمیت دادن به موضوع، یادگار قابل قبولی از خود بهجای گذارند.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۷ ۱۰:۰۹
اصلاح زمامداری مالی شهرها پیش شرط هرگونه توسعه شهری
حمید قهوهچیان*: خبرهای خوبی از وضعیت مدیریت مالی شهرها یا عملكرد نهادهای محلی در ایران به گوش نمیرسد؛ بخشش نجومی ملك به نورچشمیها، استخدامهای بدون حساب و كتاب، انجام هزینههای غیرمرتبط با ماموریتهای قانونی شهرداریها، فسادآمیز بودن برخی معاملات كلانشهری و رواج درآمدهای غیرپایدار و مخرب محیط شهری تنها بیانگر بخشی از وضعیت نامطلوب مدیریت شهری است و انتظار میرود منتخبین جدید شوراهای محلی با تكیه بر مباحث علمی و تاكید بر روشهای كارشناسی شده و اتخاذ سیاستهای صحیح به فكر تحول در زمامداری مالی شهرها باشند.
-
۱۳۹۶/۰۳/۱۶
مدیریت شهری تازه نفس
داریوش نصر*: بار دیگر گردونه مدیریت شهری چرخید و افرادی با داوری مردم برای تصمیمگیری و مدیریت شهرهایی که روزها در آن نفس میکشند و شبها در آن آرام میگیرند به عرصه پارلمانهای شهری ایران اسلامی رسیدند.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۰۸:۴۸
حکایت بمب ترافیکی در تهران
فریبرز واحدی*: یک حکایت تلخ در مهمترین حوزه مدیریت شهری تهران که متاسفانه در همه دورههای اخیر، بین مدیران قدیم و جدید، دست به دست شده است، ایجاب میکند در دوره تازه، بهصورت اساسی، موثر و مستمر از سوی نمایندگان تازه منتخب مردم تهران در شورای شهر و همینطور شهردار آینده، مشکلگشایی شود.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۴ ۰۸:۴۶
شورای شهر ۱۱۰ ساله شد
۱۱۰ سال پیش نزدیک ظهر ۱۲ خرداد ۱۲۸۶ شمسی بود که صحن علنی مجلس از صدای برخاستن نمایندگان از روی صندلیهای چوبی پر شد و لحظهای بعد با اعلام رئیس مجلس نخستین قانون بلدیه در ایران به تصویب خانه ملت رسید؛ قانونی که به تشکیل نهاد شهرداریها و سپردن امور شهری به منتخبان شهرها و محلات منتهی شد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۱۳:۲۰
به مناسبت درگذشت عليرضا سلطانی عكاس پيشكسوت رسانه؛
او كه حريم جانش بهاريه تصاوير بود
فرياد كه از عمر جهان هر نفسي رفت ... ديدم كزين جمع پراكنده كسي رفت / شادي مكن از زادن و شيون ميكن از مرگ ... زين گونه بسي آمد و زين گونه بسي رفت
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۳ ۰۷:۴۱
ساکنان بازنده در پایتخت
فرآیند «تامین مالی پایتخت از طریق دریافت عوارض شهری»، فشار هزینههای تهران را به کمدرآمدها و ساکنان مناطق جنوبی تحمیل کرده است.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۲ ۰۹:۵۷
ویژگیهای یک شهردار
محمد فاضلی*: كی از موضوعات مهم در مدیریت شهری این است كه شهردار نباید دارای ویژگیهای صرفا سیاسی باشد. سازمان اسكان بشر وابسته به سازمان ملل متحد از سال ١٩٩٥ آموزشهایی برای رهبران شهری ارایه میكند و در آن به رهبران شهری قابلیتهای ضروری و كلیدی را یاد میدهد. در یكی از گزارشهای اصلی این آموزشها ١٠ قابلیت كلیدی به عنوان ویژگیهای رهبران شهری به ویژه شهردار بیان شده است. گمان میكنم اكثریت شهرداران ما در زمینه این قابلیتها با مشكلات جدی روبهرو هستند.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۰۸:۲۱
مسکن مهر؛ فرصتها و چالشها
غزال راهب*: با گسترش شهرنشینی در ایران و مهاجرت گسترده از روستا به شهر، تغییر الگوی سکونت از خانوادههای گسترده به خانوارهای مستقل و همچنین رشد جمعیت و افزایش جمعیت جوان در دهه اخیر، تأمین مسکن از نیازهای اصلی خانوارها در ایران بوده است.
-
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۰۹:۱۴
حکایت کاخ ورسای تهران
حكایت كاخ ثابتپاسال یا همان زندان موقت موادمخدر!! ازدیگر بناهای قدیمی شهر متفاوت نیست؛ قانونا سازمان میراثفرهنگی باید بر اساس وظیفه قانونی خود، چنین بناهایی را شناسایی و ثبت كند؛ البته فراموش نكنیم كه اماكنی در تهران هستند كه شاید ساختمان از نظر قدمت قابل بررسی نباشد ولی حوادث و رخدادهای مهمی كه در آن شكل گرفته، باعث خاص بودن آن میشود؛ میراث فرهنگی موظف به ثبت این آثار و ممانعت از هرگونه دخل و تصرف در آنهاست.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۰۷:۳۴
تهران، چه شهرداری میخواهد؟/ غلبه نگاه کارگاه محور در مدیریت شهری پایتخت
نیما نامداری: تهران دیگر یک شهر نیست یک سکونتگاه است. سکونتگاه بزرگی که ساکنانش به آن دلبستگی ندارند. بسیاری از ما ساکنان تهران به آن وابستهایم چون در آن سکونت داریم و به آن عادت کردهایم، اما به آن دلبسته نیستیم چون از زندگی در آن لذت نمیبریم. چرا تهران اینگونه شد؟
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۸ ۱۱:۴۱
۸ توانایی کلیدی برای شهردار آینده
پارسا ارباب*: تهران در شرایط فعلی، نیازمند یک شهردار خوب و در معنای دقیقتر، یک شهردار بزرگ است. در این میان، انعکاس انتظارات جهانی نسبت به ویژگیها یا تواناییهای یک شهردار خوب یا بزرگ، قابلتوجه مینماید.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۰۹:۲۱
نان به نرخ حاشیهنشینی
عباس آخوندی*: زندگی در فقر شهری در حاشیهها سختترین و خشنترین وضعیت زندگی است که جوامع شهری تاکنون تجربه کردهاند. هر چند پدیده فقر موضوع جدیدی نیست، اما شدت و سختی آن در حاشیهها را میتوان موضوعی نوظهور قلمداد کرد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۶ ۱۴:۵۸
مدیر كل بازرگانی و بازاریابی داخلی راه آهن اعلام كرد:
تجاری سازی و افزايش بهرهوری اولويت اول راهآهن
مدیر كل بازرگانی و بازاریابی داخلی راه آهن از برنامه حمل روزانه ۱۵۶ هزار تن بار داخلی در راه آهن خبر داد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۰۹:۰۵
مطالبه متفاوت از شورای شهر پایتخت
حامد خانجانی*: انتخابات ۲۹ اردیبهشت شورای اسلامی شهر و روستا و اعلام نتایج آن، اعضای شورای شهر تهران برای چهار سال آتی معرفی شدند. شورایی که تا پیش از انتخابات با گمانهزنی فراوان در خصوص ترکیب مناسب اعضا به لحاظ تخصص مواجه بود، حال با مشخص شدن نتایج، وظایف قانونی متعددی در قبال شهر و مردم آن دارد که بخشی از آن معطوف به مسائل ساختوساز شهری است.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۹:۲۰
شهرداری و شهرخواری
على ميرزاخانى*: چرا هر ايرانى چه در پايتخت و چه در شهرستان و چه در خارج از كشور وقتى صاحب پساندازى مىشود به سرعت مىخواهد آپارتمان يا ملكى در تهران خریداری کند و بعضا آن را بهصورت خالى نگه دارد؟ چرا در هيچ جاى دنيا با چنين پديدهاى روبهرو نيستيم؟ چرا در تهران امروز همچنان با ترافيكهاى فلجكنندهاى مواجه هستيم كه اين نوع ترافيكها در دنیا به تاريخ پيوستهاند؟
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۰۷:۳۵
سرمایهگذاری درست در صنعت هوانوردی؛ بازی دوسر برد
حامد جوادی*: سرمایهگذاری درست در صنعت هوانوردی یک بازی دوسر برد است که فقط نیاز به علم و تدبیر دارد. تحلیل و بررسی آن هم کار هرکسی نیست. بنابراین ضروری است در هر زمینهای، حتی اطلاعرسانی و انتشار اخبار این حوزه، نگاه تخصصیتری به موضوع وجود داشته باشد. ورود هواپیماهای جدید ایتیآر۷۲ به کشور را به فال نیک میگیریم و به دور از حساسیتهای جناحی، از زمینهسازان و دستاندرکاران فرآیند ورود این هواپیماها، قدردانی میکنیم.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۲ ۱۴:۰۹
۱۰ ویژگی شهردار مطلوب تهران
میثم بصیرت*: گذر موفق جریان منتخب اصلاحات از گردنه انتخابات پنجم شورای اسلامی شهر تهران، این امید را در میان شهروندان ایجاد کرده است که شهردار آینده تهران، میتواند مدیری متخصص باشد که بر اساس ضوابط و نه روابط سیاسی و حزبی انتخاب خواهد شد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۲ ۰۷:۳۹
به سوی شهرداری تمام شیشهای
بهاره آروین*; برای کاهش فساد و حداکثرسازی شفافیت مالی، اولویت را به انتخاب افراد پاکدست بدهیم یا به انتخاب برنامههایی که ریشههای حقوقی و ساختاری فساد را ریشهکن میکنند؟ نگاهی گذرا به فضای انتخابات نشان میدهد که یکی از کلیدیترین خواستهای شهروندان، چه در انتخابات ریاستجمهوری و چه در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، بهویژه در شهرهای بزرگ، جلوگیری از فساد و رانت است.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۱ ۱۵:۱۵
يادی از شيوه اداره تهران بر اساس طرح جامع
رضا بهبهانی* ماههای قبل از انقلاب به شادروان مهندس بدیعی تأکید کرد که اراضی شمالی و شرقی شرکت نوسازی عباسآباد درختکاری شود تا در آینده به زاغهنشین تبدیل نشود. چه آیندهنگری بود او!؟ اگر این همت در درختکاری صورت نپذیرفته بود، اکنون اراضی عباسآباد چیزی در حد خاک سفید و تهراننو یا سنگ دوقلوی گلابدره بود.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۱ ۰۷:۵۰
پارلمانهای شهری نمادی از حاكميت محلی
حمیده امکچی*: شكلگیری شوراهای شهر نمادی از پذیرش حق مردم در هدایت امور زندگی وتمکین به حق تعیین سرنوشت مردم و فراهم کردن امکان پیگیری مطالبات خود در شهر و سكونتگاههایشان و مقدمهای برای گذر از انواع حاكمیتهایی است كه تمامی اقشار و مردم جامعه را نمایندگی نمیکنند. اما این فرآیند در كشور ما از كی آغاز شد و اكنون در چه مقطعی از روند تكامل آن قرار داریم؟
-
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۰۹:۲۸
ببینیم چه بر سر پایتخت آمده/ پیشنهادهابرای برگزیدگان انتخابات شوراهایشهر و روستا
پرویز پیران*: پایداری و شهروندمداری براساس شرایط تاریخی و اکنونی شهر و روستا در ایران از راهبردهای بدون جایگزین ملی، منطقهای و فضایی - مکانی است که با تدوین طرح «شهرِ شهروندمدار» و ٢١ پروژه تعریف شده در قالب شهر شهروندمدار، قابلدفاع است. این دو راهبرد با تحلیل دقیق توانمندیهای بالقوه و در دسترس، مبنای برنامه جامع فعالیت شوراها در محدوده زمانی چهار ساله به شمار میآید که در صورت مشارکت واقعی مردم - و نه دغلکاری به نام مشارکت - نظارت همگانی در شهرها را محقق میکند.
-
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۰۷:۴۸
نگاهی به رابطه کژکارکرد شهرداری با دولت و شهروندان
دکتر ایرج اسدی* بحثها و انتقادهای این روزهای دولت و مردم درباره عملکرد غیرشفاف و عدم پاسخگویی مدیریت شهری تهران در قبال ساخت خودسرانه پروژههای بسیار پرهزینهای چون پل طبقاتی صدر، نادیده گرفتن راهبردها، سیاستها، ضوابط و مقررات طرح جامع و تنزل زیستپذیری شهر تهران، عدم پاسخگویی برای فاجعه رخ داده در ساختمان پلاسکو همگی نشانگر وجود یک رابطه بسیار معیوب و کژکارکرد بین شهرداریها (و بهطور خاص مدیریت شهری تهران) و دولت و مجلس از یکسو و شهرداریها و مردم از سوی دیگر است.
-
۱۳۹۶-۰۲-۳۰ ۰۷:۳۲
واحدهای مسکونی خالی؛ علل و ریشهها
سمیه کشاورزی*: بخش مسکن یکی از کلیدیترین بخشهای اقتصاد است و نقش این بخش در کمک به سایر بخشهای اقتصادی غیرقابل انکاراست. طبق سرشماري نفوس و مسكن ۹۵، تعداد خانههاي خالي كشور با رشد ۵/ ۵۵ درصدی از یک میلیون و ۶۶۳ هزار و ۴۱۲ واحد در سال ۹۰، به ۲ ميليون و ۵۸۷ هزار و ۶۰۷ واحد مسكوني در سال ۹۵ رسيده است. علل و ریشه وجود واحدهای مسکونی را میتوان از منظر عوامل درونبخشی و برونبخشی به شرح زیر مورد بررسی قرار داد.