به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، سحر تاجخش مسلمان در برنامه صف اول که از شبکه خبر سیما پخش شد، اظهار کرد: توسعه شبکه دیدبانی در سازمان هواشناسی یک اصل و اساس است و شاید جزء اصلیترین وظایف ما است که در تمام ادوار باید پیگیری شود.
وی افزود: نکته قابل توجه اینکه با توجه به وقوع تغییر اقلیم و پیامدهای بیشمار آن از جمله افزایش رخداد پدیدههای حدی، ضرورت توسعه این شبکه بیش از پیش دیده میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سازمان با استانداردهای بین المللی در شبکه پایش فاصله دارد، این فاصله در مقایسه با کشورهای منطقه نیز وجود دارد که در گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز به آن اشاره شد.
تاجبخش مسلمان گفت: بنابراین برای اینکه بتوانیم این شبکه را حداقل به سطح منطقهای برسانیم، نیازمند یک جهش قابل ملاحظه در اعتبارات تملک داراییهای سازمان هواشناسی هستیم.
وی با اشاره به اینکه رادارهای هواشناسی نیز جزئی از شبکه پایش هواشناسی کشور محسوب می شوند، اضافه کرد: در سال گذشته خرید دو دستگاه رادار هواشناسی در دستور کار و برنامه سازمان قرار گرفت و قرارداد آن منعقد شد. امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۴ این رادارها را وارد فاز عملیاتی کنیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: تقریبا تمام تجهیزات اساسی هواشناسی به صورت خرید خارج از کشور تامین میشود یعنی خرید ارزی است که با توجه به اختلاف ارز و پول کشور و افزایش محدود اعتبارات سال به سال سازمان، تامین و خرید تجهیزات دشوار است.
تاجبخش مسلمان در بخش دیگری از آمادگی سازمان برای استفاده از تولیدات دانش بنیان ها در حوزه های هواشناسی خبر داد و گفت: از این تولیدات به شرایط رعایت استانداردهای موجود حمایت میکنیم.
وی با بیان اینکه استفاده از دانش بومی از لحاظ اقتصادی به سازمان کمک میکند، گفت: سال ۱۳۹۸ قرارداد سه جانبهای بین سازمان هواشناسی و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و شرکتهای دانش بنیان متقاضی منعقد شده است به نحوی که منابع مالی از سوی معاونت علم و فناوری تامین شود و کمکهای فنی هم از طریق سازمان هواشناسی به شرکتها انجام شود تا از تجهیزاتی نظیر رادارها و تجهیزات فرودگاهی و تجهیزات سنجنده گرد و خاک که بسیار مهم است بهره برداری کنیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: این موضوع تا کنون نتیجه ملموسی نداشته که بتوانیم وارد فاز عملیات کنیم و امیدواریم در یکی دو سال آینده رادار موجی که در بوشهر دارد ساخته میشود برای اندازه گیری اطلاعات سطح آب دریاها، مورد بهره برداری قرار گیرد.