به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دستورالعمل سیاست های حمایتی و شرایط نحوه واگذاری عرصه ساختمانهای احداثی در اراضی تصرفی ملکی یا در اختیار سازمان به استناد بند ۱۰ از قسمت (الف) ماده ۱۱ اساسنامه سازمان ملی زمین و مسکن تهیه و در مجمع عمومی مورخ ۹۶.۶.۲۷ سازمان به تصویب رسیده است. بر اساس این دستورالعمل در سراسر کشور نزدیک به ۳ میلیون خانوار مشمول این طرح میتوانند از مزایای سنددار شدن اراضی خود به صورت قانونی، بهرهمند شوند.
در این دستورالعمل مراحل تشکیل پرونده، شیوههای واگذاری به تفکیک واگذاری عرصه های مسکونی به اشخاص حقیقی و واگذاری عرصه با کاربری غیرمسکونی، نحوه محاسبه و دریافت بهای عرصه، و... و. به صورت شفاف بیان شده است.
همچنینی، در این دستورالعمل قیمت با توجه به حد نصاب تفکیکی هر استان به صورت قیمت منطقه ای محاسبه و مابقی به قیمت کارشناسی دریافت خواهد شد، و با مراجعه افراد واجد شرایط به ادارات استانی، آنان به ادارات ثبت معرفی و سند خود را دریافت می دارند.
درصورت محرز شدن وجود مشکلات مالی برای هر یک از واجدین شرایط امکان پرداخت اقساطی نیز وجود دارد.
....................................
تکمیل و بهرهبرداری مسکن مهر شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر
تامین مسکن خانوارهای دارای دو معلول و بیشتر
تشکیل یگان حفاظت، اقدامات و فعالیتها از بدو تاسیس در سال ۹۴ تاکنون
بازنگری و به روزآوری طرح جامع مسکن/ تکلیف سازمان در تدوین برنامه تامین مسکن در شهرها
تثبیت مالکیت دولت بر روی نقشههای کاداستر ملی کشور
تامین مسکن اقشار ویژه در طی ۵ سال گذشته
.....................................
در همین رابطه، حمیدرضا عظیمیان پیشتر اعلام کرده بود: یكی از مهمترین اتفاقات سال جاری در مورد سنددار شدن املاك و اراضی ساخته شده توسط اقشار كمدرآمد در حاشیه شهرها بود كه براساس آن دستورالعملی در شهریور ماه سال گذشته به تصویب مجمع عمومی سازمان رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین گفته بود: دستورالعمل شرایط سنددار شدن واحدهای تصرف شده در شهرها و حاشیه شهرها در هفته گذشته به تمامی استانها ابلاغ شده كه بر اساس آن ۳ میلیون خانوار در سراسر كشور كه در اراضی ملی و دولتی واحدهای مسكونی خود را ساختند تعیین تكلیف خواهند شد. بر همین اساس قیمت زمین در زمینهای فوق به قیمت تمام شده دولتی از مردم اخذ میشود و مازاد زمینها به قیمت روز از ساكنین گرفته میشود. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.)