-
وزیر راه و شهرسازی در گفتوگویی تفصیلی تشریح کرد:
برونرفت از چالش غربت ایران در ایران؛ بازخوانی اندیشه و تمدن ایرانشهری است/ ریشهیابی پدیده ازجاکندگی اجتماعی و گسست هویتی در شهرهای ایران/ بازگشت به نظام معرفتی ایرانی- اسلامی، راهکار توسعه در چشمانداز ایران شهری
وزیر راه و شهرسازی در گفتوگویی تفصیلی به ریشهیابی پدیده ازجاکندگی اجتماعی و گسست هویتی در شهرهای ایران پرداخت و راهکار مقابله با این پدیدهها و قرار گرفتن ایران در مسیر توسعه را بازگشت به نظام معرفتی که ریشه در اعماق این سرزمین دارد، دانست.
-
در هفته دولت انجام شد:
آغاز مرمت و حفاظت از مدرسه تاریخی صالحان با حضور معاون رئیس جمهور در استان همدان
مرمت و حفاظت از مدرسه تاریخی صالحان در استان همدان با حضور دکتر سلطانی فر معاون رئیس جمهور، دکتر ایزدی معاون وزیر راه وشهرسازی، آیت اله طه محمدی نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه همدان، مهندس نیکبخت استاندار و سایر مسئولین ذیربط آغاز شد.
-
گزارش تصويری: مراسم بازگشایی خانه صالحان همدان با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی
به مناسبت هفته دولت در مراسمی ویژه که با حضور محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مقامات استانی برگزار شد، در وروی مدرسه صالحان گشوده شد تا عملیات مرمت و حفاظت این بنای باارزش به دنبال آن شروع شود.
-
با حضور معاون وزير راه و شهرسازی برگزار شد
جزئيات مراسم بازگشايی يك مدرسه تاريخی در همدان/ آغاز عملیات مرمت و حفاظت از مدرسه صالحان
روز پنج شنبه به مناسبت هفته دولت در مراسمی ویژه که با حضور محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مقامات استانی برگزار شد، در وروی مدرسه صالحان گشوده شد تا عملیات مرمت و حفاظت این بنای باارزش به دنبال آن شروع شود.
-
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان همدان خبر داد:
تملک و انتقال سند مدرسه صالحان در محله کلپا شهر همدان
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان همدان از تملک و انتقال سند مدرسه صالحان در محله کلپا شهر همدان خبر داد.
-
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان مطرح کرد؛
ریسباف نگینِ کارخانههای سنتی- مدرنِ اصفهان/ ضرورت حفظ کارخانههای باارزش تاریخی و میراثی/ ارایه سبکهای متفاوت معماری در کارخانههای تاریخی
نویسنده کتاب هشت جلدی «گنجینه فرهنگ آثار معماری ایران» با تاکید بر اهمیت معماری کارخانههای ایران از جمله کارخانههای اصفهان و یزد و اذعان کارشناسان بینالمللی بر این موضوع، ریسباف را از نمونه بناهای باارزش تاریخی میداند و میگوید: جریان موزه شدن ریسباف در جریان سفر دوم دولت دهم مقرر شد و با تلاشهای وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم به بار نشست.
-
نماینده اصفهان مطرح کرد:
مرمت و بهرهبرداری فرهنگی از ریسباف گامی در حفظ هویت شهری اصفهان/ ریسباف ترکیب معماری صنعتی با معماری سنتی است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی مرمت و بهرهبرداری فرهنگی از ریسباف را گامی در حفظ هویت شهری اصفهان خواند و گفت: وجود همین بناهای تاریخی است که اصفهان را از خاک به افلاک رسانده است.
-
نگاهی به تاریخچه مدرسه صالحان همدان؛ بنایی به جا مانده از قرن پیش
بنای مدرسه صالحان در سال ۱۲۹۰ به وسیله فردی به نام آقازاده با عنوان «خانه نایینیها» در محله کلپا شهر همدان ساخته شده و تا سال ۱۳۳۸ کاربردی مسکونی داشت.
-
سیدمحمد بهشتی مطرح کرد:
لزوم تقویت منابعمالی صندوق احیای اماکن تاریخی با هدف مرمت میراثفرهنگی
رییس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با مثبت ارزیابی کردن تغییر رویکرد شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نسبت به گذشته میگوید: توصیهام به سازمان عمران و بهسازی شهری ایران این است که با صندوق احیا تیمی تشکیل دهند و مکمل هم شده و نقش تکمیلی نسبت به هم ایفا کنند. در هر صورت اهرمهایی در اختیار صندوق احیا است و در مقابل اهرمهایی نیز در اختیار سازمان عمران و بهسازی است که اگر این اهرم ها همافزایی کنند ما حتما حرکت سریعتری را شاهد خواهیم بود.
-
عضو شورای شهر همدان مطرح کرد:
احیا و مرمت بناهای تاریخی؛ اولویت اصلی مدیریت شهری همدان/ ضرورت معرفی آثار تاریخی از طریق همه نهادهای متولی آموزش و رسانه
عضو شورای شهر همدان احیا و مرمت بناهای تاریخی را یکی از اولویتهای اصلی مدیریت شهری در این شهر اعلام کرد و گفت: اینگونه بناها بدون شک بیانگر هویت و اصالت مردم همدان هستند.
-
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان ساری:
بازآفرینی محله آب انبار نو ساری به عنوان قطب گردشگری/ تملک خانه کلبادی ساری از ۲۱ مالک
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان ساری ضمن تشریح اقدامات این شرکت برای خریداری، مرمت و باز زندهسازی خانههای تاریخی در محور محله آبانبار ساری گفت: در قاموس من، ناشدنی وجود ندارد به همینخاطر نیز خانههای تاریخی کلبادی ۲ و ۳ با ۲۱ مالک خریداری شد اگرچه تلاش بسیار سختی برای این کار انجام شد.
-
رییس دفتر عمران و بهسازی شهری همدان اعلام کرد:
برای حفظ ۱۸ محله باقیمانده تاریخی همدان تلاش میکنیم/ خانه تاریخی صالحان از ارزشمندترین و تاریخیترین بناهای محله قدیمی کلپا
رییس دفتر عمران و بهسازی شهری همدان با تأکید براینکه درحال حاضر ۱۸ محله از محلههای قدیمی و بنام شهر همدان باقی مانده است گفت: ما تمامی تلاش خود را برای حفظ این محلهها به کار میگیریم و از تاریخ و فرهنگ مردم همدان حفاظت خواهیم کرد.
-
معیدفر در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی تشریح کرد:
آسیب شناسی میراث گریزی در نسل جدید/ با یک گل بهار نمیشود
مشاور اجتماعی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه همه دستگاههای حاکمیتی باید اراده محکمی برای حفظ و بقای میراث گذشته داشته باشند گفت: باید در استراتژی کلان کشور این اتفاق بیفتد که نگذاریم میراث فرهنگی٬ هنری و تاریخی ایران از بین برود.
-
ایزدی در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مطرح کرد:
تحقق وعده حفظ کارخانه ریسباف در نصفجهان/ آغاز بهرهبرداری مجدد از کارخانه تاریخی/ بررسی ظرفیتهای کارخانه ریسباف برای تبدیل به بنایی چند منظوره در خدمت مردم اصفهان/ کارخانه نختاب و سیلوی اصفهان در اولویت بعدی بازآفرینی
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به بازدید وزیر راه و شهرسازی از کارخانه ریسباف اصفهان گفت: کارخانه نختاب و سیلوی اصفهان در اولویتهای بعدی وزارت راه و شهرسازی قرار دارند.
-
مهدی حجت مطرح کرد:
هسته مرکزی و تاریخی ساری جان دوباره میگیرد/ جلوگیری از تخریب بناهای باارزش با مشارکت مردمی در امر بهسازی
مهدی حجت که نامش با سازمان میراثفرهنگی گرهخورده است، با تاکید بر گره گشایی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بافت تاریخی ساری با آغاز مرمت خانه های تاریخی «کلبادی ۲ » و «سردار جلیل» گفت: شرکت عمران و بهسازی شهری ایران است که در نهایت تصمیم میگیرد کدام شخص حقیقی و یا حقوقی مدیریت و بهرهبرداری از خانههایتاریخی را برعهده گیرد.
-
کارخانهای در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی:
بازسازی خانه صالحان جلوهای از پاسداری هویت شهری همدان است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی بازسازی خانه صالحان را جلوهای از پاسداری هویت شهری همدان خواند و گفت: حفظ بناهای با قدمت همچون خانه صالحان و تبدیل چنین مکانهایی به محل رجوع مردم، شایسته تقدیر است.
-
گزارش تصویری: سفر وزیر راه و شهرسازی به استان اصفهان
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی طی سفر یک روزه به استان اصفهان از سه محل کارخانه ریسباف ، سیلوها در مرکز اصفهان و مصلی بزرگ اصفهان بازدید کرد.
-
طی سفر یکروزه وزیر راه وشهرسازی به اصفهان صورت گرفت؛
بازدید آخوندی از کارخانه ریسباف، تنها نهاد صنعتی باقیمانده در چهارباغ اصفهان
دکتر آخوندی طی سفریک روزه به اصفهان از فضاهای موجود شهری و تاریخی این شهر بازدید کرد.
-
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان استان همدان
هدف بازگشت محلات تاریخی به کاربرد سابق خود است/ بازآفرینی محلههای تاریخی همدان کلید خورده است/ واگذاری خانههای تاریخی به سازمانهای مردم نهاد یا پایگاههای محلی و اجتماعی
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان استان همدان ضمن تأکید بر این نکته که ارتقای سطح همکاری بین سازمانهای مسوول تنها راه موفقیت و رسیدن به اهداف است گفت: هدف نهایی ما در این حوزه بازگشت محلههای تاریخی استان به همان کاربرد سابقشان است.
-
سالک در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی:
توجه به ذائقه مردم در مرمت کارخانه ریسباف حائز اهمیت است
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه توجه به ذائقه مردم در مرمت کارخانه ریسباف حایز اهمیت است گفت: اگر بشود به نحوی شایسته کارخانه ریسباف را بازسازی کرد مطمئنا ابراز علاقه مردم و گردشگران را در پی خواهد داشت.
-
آخرین مالک بنا و مدیر سابق مدرسه صالحان بیان کرد:
ادامه حیات بنایی که یک سده در خدمت مردم بوده است
عبدالعلی محمدی پسند آخرین مالک بنا و مدیر سابق مدرسه صالحان با تأکید بر این نکته که آموزش درس اخلاق و زندگی از مهمترین اهداف ما برای افتتاح این مرکز آموزشی بود گفت: بدون شک اشاعه مباحث فرهنگی در بناهای تاریخی تأثیر بیشتری دارد.
-
گزارش تصویری: سرای معین التجار از آثار دوره قاجاریه
یکی از بناهای بافت قدیم اهواز سرای معین التجار است که متعلق به بازرگان سر شناس بوشهری حاج محمد تقی معین التجار بوده . این بنا که متعلق به دوره قاجار است ، کنار رودخانه کارون ساخته شده. معین التجار وقتی بندر ناصریه ساخته شده بود به اهواز آمد و دفتر کاری اش را به همراه حمام ، بازار ، باغ و مسجدی در کنار رودخانه ساخت.
-
رییس سازمان میراث فرهنگی استان همدان:
مرمت ساختمانهای قدیمی سوددهی اقتصادی دارد/ اعتبار و تملک بناها از مشکلات اصلی احیا و مرمت خانههای تاریخی است
رییس سازمان میراث فرهنگی استان همدان وجود بناهای تاریخی در یک منطقه را معرف و نشاندهنده اصالت و تمدن مردم آن منطقه دانست و گفت: بدون شک مرمت و احیای این بناها صرفه اقتصادی بسیاری برای کل کشور دارد.
-
رییس اداره میراث فرهنگی استان مازندران:
خانه صنایعدستی حلقه گمشده بافتتاریخی شهرها
رییس اداره میراثفرهنگی استان مازندران، خانههای صنایعدستی را حلقه گمشده بافت تاریخی شهرها خواند و گفت: سرمایهگذاری و توسعه گردشگری با آغاز مرمت و حفظ بناهای باارزش فراهم میشود.
-
استاندار سابق اصفهان در گفتگو با پایگاه خبری مطرح کرد:
کارخانه ریسباف بافت جمعیتی شهر را عوض کرد
استاندار سابق اصفهان با لزوم مطالعه معماری صنعتی اصفهان گفت: کارخانه ریسباف اصفهان که نمادی از فرهنگ، معماری و مناسبات اجتماعی و تاریخی مردم در سده معاصر است، آمادگی دارد تا در صورتیکه روح انسانی در آن وجود نداشته باشد در هم بریزد و به همین خاطر نیز تلاش برای تبدیل آن به موزه میتواند گامی مثمرثمر از سوی دولتمردان باشد.
-
شکرخدا موسوی:
حفظ بنای معینالتجار قطعا بر جذب توریسم و اقتصاد اهواز تأثیر دارد
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اهواز بناها و املاک تاریخی فراوانی دارد گفت: تبدیل بنای معینالتجار به مرکزی برای عرضه صنایع دستی تصمیمی است که حتما مورد اقبال عموم قرار میگیرد.
-
معاون عمرانی استاندار اصفهان:
استفاده از امکانات و توان حاکمیتی برای احیای میراث ارزشمند تمدنی/ محور تاریخی اصفهان، یک مجموعه برای جذب گردشگر/ تلاش برای حفظ کارخانه شهرضا
معاون عمرانی استاندار اصفهان احیای کارخانه ریسباف را بخشی از برنامههای باززندهسازی محور تاریخی اصفهان دانست که قرار است به عنوان یک مجموعه به جذب گردشگر کمک کند و افزود: در سالهای گذشته بناها و کارخانههایی تخریب شدند که میتوانستند در فهرست آثار ثبت شده تاریخی جهان قرار بگیرند.
-
احیای ریسباف؛ آخرین فرصت اصفهان در بازیابی هویت و خاطره جمعی فعالیت صنعتی
منصور فخاران*: وضع فعلی کارخانه ریسباف علیالرغم تمام ویژگیهای تاریخی، میراثی و معماری که دارد در ادبیات بازآفرینی شهری به عنوان یک پهنه ناهمگون شهری محسوب میشود که نیاز به اقدامات ساماندهی، احیا و بهسازی دارد.
-
وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:
بازخوانی اندیشه ایرانشهری با تبدیل فضاهای تاریخی به فضاهای عمومی/ با داشتههای تاریخیمان حس تعلق ایجاد کنیم
وزیر راه و شهرسازی بازخوانی اندیشه ایرانشهری در دوره معاصر را از ضروریات توسعه دانست و گفت: در این سالها انسان در حد یک کالا تنزل یافته و آینده نسل فعلی و نسلهای بعدی در نظام مدیریت شهری در حد یک کالا خرید و فروش شده و حالا ماندهایم که چگونه زندگی کنیم. قطعا اگر اندیشه ایرانشهری مبنا قرار میگرفت، در آن انسان محور بود؛ نه کالبد و اینگونه نمیشد که هزاران هزار میلیارد تومان در تهران هزینه شود و در آخر دغدغه اصلی مردم شهر در زندگیشان امکان نفس کشیدن باشد.
-
حدادیان در گفتگو با پایگاه خبری مطرح کرد؛
۲۰ سال پرفراز و نشیب برای خانه تاریخی فاضلی ساری
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان ساری، فرهنگ حفاظت از بافت تاریخی را در استان مازندران دشوار ارزیابی میکند و در عین حال گامهای وزارت راه و شهرسازی را برای باز زندهسازی، قدمهایی مثبت دانسته و میگوید: خانه تاریخی فاضلی که میرفت با ناآگاهی از سوی حوزه هنری استان مازندران به فراموشی سپرده شود حالا زنده مانده و در عمارت شاهنشین آن میتوان بافت تاریخی ساری را که زندگی در آن جاری است دید.
-
گزارش تصویری: چند نما از بازمانده کارخانههای دوران صنعتی اصفهان
کارخانه ریسباف اصفهان یکی از معدود بازماندههای معماری صنعتی شهر اصفهان، در سال ۱۳۱۱ در زمینی به مساحت ۶۹ هزار مترمربع ساخته شد. این اثر ارزشمند در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید؛ اما سالهاست در خیابان چهارباغ بالای اصفهان و در نزدیکی ۳۳ پل به اثری متروکه تبدیل شده و در حال پاک شدن از حافظه تاریخی مردم اصفهان است.
-
گزارش تصویری: چند نما از خانه فاضلی اثری معماری از دوران قاجار
خانه فاضلی در دوران قاجار با مساحت ۱۳۲۹ متر مربع عرصه و ۸۵۰ متر مربع بنا در منطقه آب انبار نو ساری ساخته شد. این ملک در سال ۱۳۷۴ در زمان تصدی قبلی دکتر آخوندی بر مسند وزارت مسکن تملک شد. مرمت این بنا با همت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران از سال ۸۹ آغاز و در شهریور سال ۹۱ به پایان رسید.
-
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان مطرح کرد:
ریسباف؛ نمادی ماندگار از تاریخ اجتماعی و اقتصادی مقطع مهمی از ایران/ علاقه شهروندان اصفهانی به حفظ آثار تاریخی/ قدیمی بودن بنا دلیلی برای تخریب آن نیست
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تبدیل کارخانه ریسباف به موزهای بینالمللی را یکی از طرحهای پیشنهاد شده خواند و گفت: این کار علاوه بر تمام ارزشهایی که این بنا به لحاظ معماری و تاریخی دارد میتواند ارزش افزوده فرهنگی ویژهای را به این مجموعه بدهد.
-
معاون معماری و شهرسازی شهرداری همدان اعلام کرد:
کلپا الگوی مرمت محلههای تاریخی دیگر همدان
معاون معماری و شهرسازی شهرداری همدان ضمن ابراز خرسندی از مورد توجه قرار گرفتن مرمت بنای تاریخی مدرسه کلپا در این استان اعلام کرد: کلپا الگوی مرمت محلههای تاریخی دیگر در همدان شده است.
-
مدیرکل اداره راه و شهرسازی همدان اعلام کرد:
بناهای تاریخی هر شهر نشانگر هویت و اصالت مردم آن منطقه هستند/ مرمت آثار تاریخی؛ بازگشت به هویت اصلی بنا
مدیرکل اداره راه و شهرسازی همدان بناهای تاریخی هر شهر را نشانگر هویت و اصالت مردم آن منطقه دانست و اضافه کرد: بدون شک مرمت و نوسازی آثار تاریخی و استفاده فرهنگی از آنها، این بناها را به هویت واقعیشان باز میگرداند.
-
گزارش تصویری: خانههای تاریخی ساری (سردار جلیل- کلبادی-میرگتی - صادقیان)
شرکت عمران و بهازی شهری ایران در سال جاری برخی از خانه های تاریخی ساری همچون سردار جلیل، کلبادی، میرگتی و صادقیان شناسایی و خریداری کرد که عملیات بازسازی و مرمت آنها آغاز شده است.
-
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان تاکید کرد:
کارخانه ریسباف موزه بزرگ اصفهان یا بازارچه صنایع دستی شود/ مرمت این بنای تاریخی که یادآور معماری صنعتی اصفهان است آغاز میشود
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با انتقاد از تخریب کارخانههای قدیمی شهر اصفهان به منظور ایجاد ساختمانهای مسکونی یا تجاری در زمین آنها گفت: کارخانه ریسباف اصفهان در یکی از بهترین مناطق مرکزی شهر اصفهان میتواند به موزه بزرگ اصفهان یا بازارچه صنایع دستی تبدیل شود و به توسعه گردشگری کمک کند.
-
گزارش پایگاه خبری از یک محله قدیمی در قلب شهر همدان
مرور خاطرات همدانیها از محلهای قدیمی و آشنا به نام کلپا/ یادگارهای گچی روی دیوارهای مدرسه صالحان کلپا
کلپا، نامی آشنا برای همدانیهاست. محلهای قدیمی درکنار پنج محله دیگر این شهر: شرکت فرش، زندیها، آقاجانیبیگ، سیزدهخانه و .... اما اگر از قدیمیهای همدان باشی «کلپا» برایت آشناتر است. این محله به دلیل همسایگی با بازارقدیمی این شهر برای مردمان این سرزمین یادآور خاطرات دور و نزدیک بسیاری است. خاطراتی که شیرینی آن به خانه نایینیهای قدیم یا همان مدرسه صالحان امروز پیوند میخورد.
-
حناچی تاکید کرد:
لمس جریان زندگی در بازآفرینی «ریسباف»/ حکم به تخریب ریسباف ندهیم/ استفاده از کارخانجات صنعتی داخل شهرهابه عنوان یک فرصت شهری
پیروز حناچی، معاون وزیر راه و شهرسازی کارخانه ریسباف را نمادی از شروع دوران صنعتی کشور معرفی کرد و گفت: اگر در احیای کارخانه ریسباف به عنوان یکی از آثار ارزشمند تاریخی فکری برای به جریان افتادن زندگی در آن نداشته باشیم در واقع حکم به تخریبش دادهایم.
-
گزارش پایگاه خبری از فرازو فرود یک اثر معماری در اصفهان
رخنمایی ریسباف در برابر ساختوسازهای بدقواره شهری/ ریسباف یادآور آمیختگی هنر معماری با صنعت
کارخانه ریسباف اصفهان با بیش از ۸۰ سال قدمت، در حالی که روزهای پر فراز و نشیبی را حتی در همان سالهای ابتدایی فعالیتش پشت سر گذاشت، این روزها در آرزوی رسیدن به آرامشی پایدار است.
-
گزارش تصویری: مدرسه صالحان همدان
بنای مدرسه صالحان در سال ۱۲۹۰ به وسیله فردی به نام آقازاده با عنوان خانه نایینی ها در محله کلپا شهر همدان ساخته شد و تا سال ۱۳۳۸ کاربری مسکونی داشت، سپس به آموزش و پرورش واگذار شد و تا سال ۱۳۵۷ به مرکزی آموزشی یه نام مدرسه رهنما تغییر کاربری داد و ژس از چند دست گشتن و کاربری های مختلف، از سال ۱۳۸۰ تا کنون به دلایل گوناگون تعطیل و بدون استفاده باقی ماند.
-
معاون اداره میراث فرهنگی ساری:
آیندهای روشن برای رونق گردشگری محله آب انبار نو ساری/ لزوم توجه ویژه به جاذبههای تاریخی شهر ساری
معاون اداره میراث فرهنگی شهر ساری با اشاره به شناسایی ۴۵ بنای باارزش تاریخی در محله آب انبار نوی ساری گفت: محله آب انبار نو و محوری که در این مسیر قرار دارد یکی از محلات قدیمی ساری به شمار میرود که در دل بافت تاریخی شهر جای گرفته است.
-
گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به مازندران:
دمیدن نفسی تازه در کالبد خانههایتاریخی ساری/ معماری ایرانی؛ معماری خردگرایانه
گرچه تا چندی پیش، خانههای تاریخی شهر ساری که به عنوان هویت پنهانِ شهر شناخته میشوند، وصلهای ناجور برای شهروندان محسوب میشدند و هر روز در انتظار کلنگی تا به نام توسعه و مدیریتشهری ویرانشان کند، اما با رویکرد تازهای که در مدیریت کلان وزارت راه و شهرسازی رخ داده بتدریج گرد فراموشی از تارک خانههای تاریخی زدوده میشود تا جوانی از سرگیرند و روحِ تازهای در شهرهای ساحلی دمیده شود.
-
جعفری مطرح کرد:
پادرمیانی «ریسباف» برای رونق گردشگری نصف جهان/ دوباره نصف جهان را بسازیم
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان ابنیه تاریخی را انعکاسی از هویت این شهر تاریخی دانست و گفت: اغلب این آثار ارزشمند به دلیل نبود برنامه مشخص به حال خود رها شدهاند اما خوشبختانه توجه دستگاههای مختلف به کارخانه تاریخی ریسباف سبب شد امیدها برای احیا و حفاظت آن زنده شود.
-
مروری بر تاریخچه کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان/ فراز و فرود یک معماری صنعتی در نصف جهان
کارخانه ریسباف در نهمین روز بهمن ماه سال ۱۳۱۱ با سرمایهای حدود ۳۱۴ هزار تومان و در قالب شرکت سهامی در سمتِ جنوب شرقی سیوسه پل، در محل باغهای «اعتمادالدوله» و «حاتم بيگ»، در سمت شرق چهارباغ بالا که آن زمان محور «هزارجریب» نامیدهمیشد، در زمينی به مساحت بیش از ۶۹ هزار مترمربع احداث شد.
-
مهدی جمالینژاد تاکید کرد:
احیای ریسباف؛ شاهراه دستیابی به شهر خلاق جهانی/ تبدیل بخشی از کارخانه ریسباف به موزه/ شهر خلاق فضایی است که در آن فعالیتهای نوآورانه رخ میدهد
شهردار اصفهان با بیان اینکه احیای بنای ارزشمندی مانند کارخانه ریسباف یکی از الزامات تبدیل اصفهان به شهر خلاق جهانی است گفت: با بهرهگیری از سند بازآفرینی پایدار شهر اصفهان در صددیم وضعیت و مشکلات آثار ارزشمندی چون کارخانه ریسباف را که در معرض نابودی هستند پیگیری و حل و فصل کنیم.
-
رییس شورایاسلامی شهر ساری خبر داد:
سهولت صدور پروانه برای خانههای تاریخی ساری/ ممنوعیت ساخت بیش از ۲ طبقه بنا در بافت تاریخی/ تخصیص ردیف بودجه برای شرکت عمران و بهسازی در تمامی شهرها
رییس شورای اسلامی شهر ساری با تاکید بر ممنوعیت ساخت بیش از ۲ طبقه بنا در بافتهای تاریخی شهر ساری گفت: قرار است در برنامه سال ۹۵ ردیف بودجه ای برای بهسازی خانههای تاریخی اختصاص یابد و مطمئنا سال پیشرو سالی بهتر برای ابنیه و بافت های تاریخی شهر به شمار میرود.
-
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران:
رسانهها خانههای تاریخی مازندران را معرفی کنند
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اعلام پیگیریهای جدی وزارت راه و شهرسازی و تلاشهای مستمر و شبانهروزی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: رسانهها، خانههای تاریخی مازندران را معرفی کنند.
-
نشریه صناعت منتشر شد؛
بررسی بازآفرینی بناهای تاریخی واجد ارزش استانهای اصفهان، خوزستان، همدان و مازندران/ گفتگو با صاحبنظران و مسئولان درباره اهمیت میراث ایرانشهر
دومین ویژهنامه صناعت با بررسی چهار پرونده کارخانه ریسباف اصفهان، سرای معینالتجار اهواز، مدرسه صالحان همدان و عمارت کلبادی ساری منتشر شد.