شناسهٔ خبر: 100192 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مديركل راه و شهرسازی استان اردبيل:

جامعه مهندسان كيفيت ساخت و ساز را فدای هيچ مصلحتی نكنند / در اجرای قانون جهش توليد مسكن از ظرفيت جامعه مهندسان بيشتر استفاده خواهيم كرد

خبر راه و شهرسازی اردبیل مديركل راه و شهرسازی استان اردبيل گفت: جامعه مهندسان نبايد كيفيت ساخت و ساز را فدای هيچ مصلحت و منفعتی كنند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اردبیل)، محبوب حيدري مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در مراسم اعطاي اعتبارنامه اعضاي نهمين دوره هيئت مديره سازمان نظام مهندسي ساختمان استان اردبيل اظهار كرد: هيئت مديره جديد در حالي فعاليت خود را آغاز مي‌كند كه مباحث متعددي در حوزه مسكن به ويژه قانون جهش توليد مسكن مطرح است و بيش از گذشته بايد ياريگر اداره كل راه و شهرسازي در اجراي اين پروژه عظيم و محوري و ملی باشند.

وي ضرورت احترام به قوانين و بخشنامه‌ها را به رغم داشتن برخي ابهامات و سوگيري‌ها يادآور شد و ادامه داد: ما ابهامات را به مسئولان كشوري گوشزد كرديم ولي بهتر است همه ما تابع قانون باشيم و بنده در اين ۵ سالي كه مديركل راه و شهرسازي استان اردبيل بودم به رغم داشتن پروانه و مهندس پايه يك محاسبات يك متر مربع نقشه امضا نكردم.

حيدري بيان كرد: اگر اعضاي نظام مهندسي اعتراضي به قوانين و بخشنامه‌ها دارند، ما از طريق وزارتخانه اين موضوع را پيگيري مي‌كنيم تا با رفع ابهامات منافع به حق جامعه مهندسي مورد توجه قرار گيرد.

مديركل راه و شهرسازي استان اردبيل رعايت عدالت را در توزيع نقشه‌ها و ضايع نشدن حقوق مهندسان را در اين زمينه يادآور شد و اظهار كرد: در بحث آموزش بايد هيئت مديره جديد بيشترين وقت و انرژي خود را صرف كنند چرا كه ما از حوزه آموزش بيشترين آسيب‌ها را مي‌بينيم و بهتر است جامعه مهندسان با شيوه‌هاي جديد و راهبردهاي نوين حوزه كاري خود بيشتر و بهتر آشنا شوند.

حيدري با انتقاد از برخي كاستي‌ها در حوزه طراحي، نظارت و اجرا تصريح كرد: متأسفانه غفلت‌ها در اين حوزه زمينه ساخت و ساز بي‌كيفيت را در سطح استان به وجود آورده در حالي كه بايد با آموزش‌هاي حضوري و يا غيرحضوري جامعه مهندسان را نسبت به انجام دقيق وظايف و رسالت خود آگاه كرده و به كيفي‌سازي ساخت و سازها كمك كنيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در بسياري از كشورها عمر ساختمان ۶۰ تا ۷۰ ساله است در حالي كه در كشور و استان اردبيل بعضي ساخت و سازها عمري كمتر از ۱۰ سال دارند اما اجازه تخريب به آنها داده مي‌شود.

حيدري افزود: برخي ساختمان‌ها قبل از افتتاح متروكه شده و عمر بهره‌برداري آنها به پايان رسيده در حالي كه نبايد چنين امري اتفاق بيفتد بلكه ساخت و سازهاي ما بايد به نحوي باشد تا در مقابل زلزله و ساير حوادث مقاومت كامل را داشته باشد.

وي خاطر نشان كرد: در طراحي، نظارت و مسئله ژئوتكنيك بهتر است از شيوه‌هاي جديد و طراحي‌هاي مدرن استفاده شود و در كنار آن ناظران و مجريان ساختمان به مستحكم‌ بودن فونداسيون و اسكلت ساختمان توجه كرده و اگر تخلفي باشد آن را به دقت گزارش كنند.

در اجراي قانون جهش توليد مسكن از ظرفيت جامعه مهندسان بيشتر استفاده خواهيم كرد

مديركل راه و شهرسازي استان اردبيل نظارت مهندسان را بسيار مهم و تأثيرگذار خواند و اضافه كرد: ما در اجراي قانون جهش توليد مسكن كه سالانه موظف شديم ۲۰ هزار واحد را در استان احداث كنيم، از ظرفيت جامعه مهندسان بيشتر استفاده خواهيم كرد و اميدواريم با طراحي، نظارت و اجراي دقيق پروژه‌ها و همچنين حضور فعال آزمايشگاه در كنترل‌هاي موردي بتوانيم بهترين ساختمان‌ها را احداث كرده و تحويل مردم دهيم.

وی حساسيت ويژه روي مباحث نظارت و اجرا را در كنار تهيه نقشه با رعايت الگوهاي فني يادآور شد و بيان كرد: اصلا عقلاني نيست كه نقشه يك ساختمان ۱۰ طبقه در كوتاهترين زمان تهيه و آماده شود در حالي كه ما بايد روي اين موضوعات حساس باشيم تا ساخت و ساز كه سرمايه ملي است، بتواند قوام و استحكام مناسبي داشته باشد.