شناسهٔ خبر: 100244 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کرد :

برگزاری آزمون ادواری شاغلان بخش حمل و نقل جاده‌ای کالا و مسافر

بابک طالبی آزمون ادواری شاغلان بخش حمل و نقل جاده‌ای کالا و مسافربا همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ، طی روزهای ۲۰ و ۲۱ آبان ماه سال جاری در هفت استان کشور برگزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بابک طالبی معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، در خصوص مبانی حقوقی آموزش رانندگان حرفه‌ای اظهار داشت: براساس تبصره ماده ۶ اصلاحیه قانون "الزام شرکت‌ها و موسسات باری و مسافری به استفاده از بارنامه و صورت وضعیت مسافری" مصوب سال ۱۳۸۰ رانندگان فعال در بخش حمل‌ونقل عمومی باید از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کارت هوشمند یا برگ فعالیت دریافت نمایند که مسئولیت تدوین ضوابط صدور، تمدید و لغو آن با وزارت راه و شهرسازی است و رانندگانی که تمایل به حضور در عرصه حمل‌ونقل جاده‌ای دارند باید در زمان درخواست کارت هوشمند دوره‌های آموزشی مربوط به حوزه حمل‌ونقل عمومی را طی نموده باشند.

وی افزود : از طرف دیگر موضوع آموزش رانندگان در بند (ب) ماده ۴ آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱) ماده (۳۱) و ماده (۳۲) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۵۹۳۲۹/ت۴۷۱۸۷هـ مورخ ۱۵/۸/۱۳۹۱ هیات محترم وزیران نیز پیش‌بینی شده است، که بر این اساس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برنامه‌های گسترده خود را در زمینه آموزش رانندگان و شاغلین بخش طی سال‌های گذشته به مرحله اجرا گذارده است و در حال حاضر ارتقای سطح آموزش و منزلت حرفه‌ای و اجتماعی رانندگان را در دستور کار خود قرار داده است.

مهندس طالبی در خصوص انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: به منظور ارتقای توان و دانش تخصصی رانندگان عمومی حمل‌ونقل جاده‌ای و نیز ارتقای سطح حرفه‌ای و اجتماعی این قشر زحمتکش از جامعه در سال ۱۳۹۹ تفاهمنامه آموزشی شاغلین بخش حمل‌ونقل جاده‌ای که متن توسعه یافته تفاهم نامه سال ۱۳۹۶ می‌باشد، بین سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با حضور وزرای راه و شهرسازی و تعاون، کار و امور اجتماعی و با تاکید بر استانداردهای آموزش مهارت محور به امضا رسید و دو سازمان با تشکیل کارگروه تخصصی اقدامات اجرایی تفاهم‌نامه را که هدف آن ارتقای دانش و تخصص شاغلین بخش حمل‌ونقل جاده‌ای است در دستور کار خود قرار دادند.

معاون حمل‌ونقل این سازمان افزود: با ابلاغ تفاهم‌نامه استانداردهای آموزشی برای برگزاری و انجام آزمون دوره‌های ضروری در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای که با انجام مطالعات تطبیقی و با بهره‌گیری از آخرین دستورالعمل‌های آموزشی در کشورهای پیشرو در زمینه حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای تدوین شده‌اند، با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان استاندارد مصوب آموزشی رانندگان حرفه‌ای مورد تایید قرار گرفته و بر این اساس برگزاری دوره‌های آموزشی شاغلین بخش حمل‌ونقل جاده‌ای و نیز برگزاری آزمون‌های تخصصی در قالب ساز و کارهای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در حال انجام است.

وی اعلام کرد: استانداردهای دوره‌های آموزشی برای رانندگان عمومی حمل‌ونقل جاده‌ای از هفت عنوان دوره تشکیل می‌شوند ،که شامل ۱- دوره عمومی حمل‌ونقل کالا و مسافر (مشترک)، ۲- دوره اختصاصی حمل‌ونقل مسافر ۳- دوره اختصاصی حمل‌ونقل کالا، ۴- دوره ویژه حمل‌ونقل بین‌المللی مسافر، ۵- دوره ویژه حمل‌ونقل اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی، ۶- دوره ویژه حمل‌ونقل بین‌المللی کالا و ۷- دوره ویژه حمل‌ونقل مواد خطرناک تشکیل می‌باشند.

به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر اقدامات اجرایی به منظور برگزاری آزمون دوره‌ای برای دو استاندارد مهم شامل گروه اول، راننده کامیون حمل‌ونقل کالا و گروه دوم، راننده اتوبوس برون‌شهری که به ترتیب از دوره‌های عمومی مشترک حمل‌ونقل کالا و مسافر و دوره اختصاصی مربوط تشکیل می‌گردد، مهیا شده و با اطلاع‌رسانی صورت گرفته، ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون ادواری استانداردهای فوق از اول آبان شروع شده که تا آخر وقت روز جمعه ۱۴ آبان ماه سال جاری که مهلت ثبت‌نام دوره اول به پایان رسیده است، قریب به ۷۴۰ متقاضی برای شرکت در آزمون دوره‌ای ثبت‌نام نموده‌اند. بر این اساس در نظر است اولین آزمون روزهای ۲۰ و ۲۱ آبان ماه در استان‌های منتخب استان‌های منتخب در فاز اول شامل آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان، فارس، کرمان، خوزستان و خراسان رضوی صورت گیرد که در آینده نزدیک به دیگر استان‌های کشور نیز تعمیم داده خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای درباره برگزاری دوره‌های آموزشی نیز اظهارداشت: با توجه به تدوین و تصویب استانداردهای آموزشی مورد نظر، مطالب آموزشی مرتبط با استانداردها در حال تدوین است که پس از تکمیل مفاد آموزشی، اجرای دوره‌های آموزشی از طریق ساز و کار در حال اجرای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و با تکیه بر حفظ استقلال فرآیند آموزش و آزمون مورد اجرا قرار خواهد گرفت. بر این اساس پس از اتمام مراحل تدوین و تصویب مطالب آموزشی، کلیه اقدامات مرتبط با آموزش و آزمون متقاضیان ورود به حمل‌ونقل جاده‌ای از طریق سامانه (پرتال) و مراکز مورد تایید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای صورت خواهد گرفت.

بابک طالبی یادآور شد : آزمون‌های دوره‌ای از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و در دو بخش تئوری و عملی برگزار می‌شوند به نحوی که سئوالات مربوط به بخش تئوری و عملی توسط همکاران هر دو سازمان یاد شده طراحی و مورد تایید قرار گرفته و در سامانه آزمون‌های ادواری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای قرار گرفته‌اند. برابر روال موجود در آزمون‌های ادواری، متقاضیان پس از ثبت نام در آزمون در شهر مورد نظر خود، کارت ورود به جلسه آزمون را از طریق اینترنت دریافت نموده و به محل برگزاری آزمون تئوری مراجعه می‌نمایند. در صورتی که متقاضیان موفق به کسب حداقل نمره مورد نظر گردند، با تعیین وقت قبلی در آزمون عملی شرکت خواهند کرد. آزمون عملی شامل مجموعه‌ای است از انجام عملیات مرتبط با سنجش مهارت رانندگی حرفه‌ای که در حضور ارزیابان مورد تایید سازمان انجام می‌گردد و برای متقاضیان رانندگی با وسایل نقلیه مسافری و باری متفاوت خواهد بود.

به گزارش سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، ایشان خاطرنشان کرد: روند انتقال وظایف آموزشی شاغلین بخش حمل‌ونقل از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بر اساس تفاهم‌نامه در حال پیگیری مجدانه از سوی مشاور ریاست سازمان در امور مطالعات راهبردی و همکاری معاونت حمل‌ونقل سازمان است و نظر به تسلط ایشان در حوزه فعالیت‌های آموزشی، آینده‌ای روشن در زمینه ارتقای سطح آگاهی علمی و تخصصی رانندگان پیش رو قرار دارد.