به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (مازندران)، سید عباس رهگشای معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران، گفت: بازآفرینی شهری شامل اقدامات جامع و یکپارچه برای حل مشکلات در محلات هدف می باشد که منجر به توسعه چشمگیری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی خواهد شد.
رهگشای با اشاره به این مهم که مواردی همچون اتلاف انرژی، آلودگی منابع، فقدان ایمنی، محرومیت، نازل بودن کیفیت زندگی، کمبود سرانه های فرهنگی و رفاهی، عدم استحکام بنا و ... از شاخص ها و مولفه های مهم و اولویت دار طرح می باشد افزود: این طرح را می توان مقدمه ارتقاء کمی و کیفی زندگی ساکنان محلات هدف بازآفرینی در نظر گرفت.
همچنین وی اظهار کرد: مسیر طرح به گونه ای است که در ابتدا کل شهر در مبحث ناکارآمدی مورد ارزیابی وسنجش قرار می گیرد و سپس بلوک هایی که دارای ناکارآمدی کامل، ناکارآمدی زیاد و نسبتا زیاد باشند مورد تصویب قرار می گیرند.
رهگشای خاطر نشان ساخت: مساحت محدوده های بازآفرینی تعیین شده در این طرح با در نظر گرفتن محدوده تاریخی مصوب شهر آمل یک هزار و ۱۳۱هکتار وشامل ۲۰ محدوده می باشد که این رقم حدود ۴۰ درصد از محدوده شهر آمل را شامل می شود که از لحاظ نوع شاخص و شدت ناکارآمدی ها متفاوت است.
وی همچنین از تهیه سند بازآفرینی منطبق بر طرح مذکور خبر داد و افزود: راهبردها، سیاست ها و اولویت های اجرایی توسط کارشناسان این این اداره کل تنظیم و طبقه بندی شده و دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی شهرستان بر اساس همین طرح، پروژه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی را طی بازه زمانی ۲ الی ۱۵ ساله در دستور کار قرار دهند.
در پایان رهگشای با تاکید بر این موضوع که سند بازآفرینی، استراژی و نقشه راه همه دستگاه های اجرایی در محدوده هدف می باشد ابراز امیدواری کرد که دستگاه ها با هم افزایی و نگاه توامان و همچنین با تخصیص ۳۰ درصد از اعتبارات به اینگونه محدوده ها، بتوانند در راستای برون رفت از مشکلات،گام های مهمی بردارند.