به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، جلسه عملیات زمستانی بخش حمل ونقل هوایی با هدف افزایش هماهنگیها در آستانه فصل سرما و همچنین تبیین وظایف بخشهای مختلف از جمله شركتهای فرودگاهی، هواپیمایی و هندلینگ و با حضور معاون استاندارد پرواز، مدیران نظارت بر ایمنی در بخشهای مختلف سازمان، نمایندگان شركتهای فرودگاهی و ناوبری هوایی، معاونان عملیات شركت های هواپیمایی، مسئولان شركتهای هندلینگ و خدمات فرودگاهی تشكیل شد.
در این جلسه آرش خدایی معاون استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی كشوری، گفت: پیش از آغاز وضعیت جوی زمستانی در كشور و مواجهه با شرایط عملیات در سرما لازم است، تمامی مسئولان شركتهای هواپیمایی، بخشهای فرودگاهی و ناوبری هوایی و شركتهای هندلینگ در كمترین زمان ممكن نسبت به ایجاد آمادگی لازم، هماهنگی با سایر بخشها و شناسایی مشکلات موجود اقدام و برای رفع مشكلات بیندیشند و از قبل از آمادگی لازم برخوردار باشند.
وی بر لزوم پایبندی به استانداردها و رعایت دستورالعملهای ابلاغ شده و ارائه خدمات ایمن به مسافران تاكید كرد و افزود: لازم است به منظور جلوگیری از ایجاد وقفه در پروازها به هنگام بروز سرما و یخ زدگی، هواپیماها، شیوهنامهها، تجهیزات، نیروی انسانی و ... توسط بهرهبرداران فرودگاهی و ارائه دهندگان خدمات زمینی هواپیما و همچنین روشهای ارتباطی میان بخشهای ارائهدهنده خدمات زمستانی مورد ارزیابی جدی قرار گیرد.
خدایی ضمن تاكید بر آمادگی و هماهنگی بهرهبرداران فرودگاهی، شرکتهای هواپیمایی و شرکتهای ارایهدهنده خدماتی زمینی هواپیما برای عملیات زمستانی، نیروی انسانی را مهمترین بخش در زنجیره خدمات هوانوردی برشمرد و افزود: چینش و مسئولیت پذیری نیروی انسانی در حل مشكلات بسیار تعیین كننده است و چنانچه برای مخاطرات و مشكلات از قبل برنامهریزی نشود، آنگاه بخش زیادی از فشارها و چالشها به نیروهای لبه عملیات منتقل خواهد شد و عملکرد کلی سیستم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
معاون استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی کشوری یكی از عمده ترین مشكلات در فصل سرما و بارش شدید برف را اختلال در وضعیت پروازها دانست و گفت: در این خصوص ضروری است شركتهای هواپیمایی به موقع و سریع به مسافران اطلاع رسانی كرده و با پاسخگویی لازم از سرگردانی و نارضایتی مسافران جلوگیری کرده و با اعتمادسازی، پشتیبانی و درک مسافران از لزوم توجه به مسائل ایمنی را به کمک خود بیاورند.
وی با اشاره به نقش نیروی انسانی آموزش دیده و تجهیزات مناسب و كافی در كاهش تاخیر و یا ابطال پروازها در شرایط نامناسب جوی، اظهارداشت: انتظار می رود شركتها با تحلیل به موقع دادهها، شرایط را به صورت مستمر رصد و با شناسایی شرایط و عملکردهای مخاطره آمیز، اقدامات مناسب را جهت بهبود وضعیت طراحی و اجرا کنند.
در ادامه مدیران سازمان و شرکتهای بهرهبرداری به بیان نقطه نظرات خود و مرور چالشهای پیش رو پرداختند و گزارش از وضعیت آمادگی مجموعه خود را ارائه دادند.
عملیات در شرایط جوی زمستانی یک بخش مهم در حمل و نقل هوایی است که هر ساله باید الزامات مرتبط با آن پیاده سازی و بهبود یابد. مسافران نیز باید با اعتماد به نیروهای متخصص، در شرایط خاص جوی همراهی لازم را با این کارکنان داشته باشند تا پروازها در ایمنی کامل و بدون ایجاد فشار و تنش و بر هم خوردن تمرکز نیروهای عملیاتی به انجام رسد.