به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)؛ جلسه بررسی وضعیت طرح نهضت ملی مسکن با حضور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی، مدیران کل راه و شهرسازی سراسر کشور، مدیران کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مدیران عامل شهرهای جدید و دیگر اعضا برگزار شد.
در این جلسه وزیر راه و شهرسازی ضمن بررسی وضعیت و روند پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن، نکات حائز اهمیت در راستای اجرای هر چه بهتر این طرح را بیان داشت و بر استفاده حداکثری از همه پتانسیلهای موجود خصوصاً شرکتهای دانش بنیان در حوزه ساختمان و ارتقاء دانش فنی مسکن در سطح کشور تاکید کرد.
علیرضا قاریقرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان که به منظور شرکت در جلسه شورای مسکن به تهران سفر کرده بود، در حاشیه این جلسه به تشریح آخرین وضعیت سامانهای و اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان اصفهان پرداخت.
وی اظهار کرد: در ثبت نام های قبلی (طرح اقدام ملی مسکن)، از کل متقاضیان ثبت نام شده در سامانه، حدود ۳۰ درصد آنان واجد شرایط شناخته شدند که از این میزان نیز نزدیک به ۱۲ درصد در سطح کشور واریز وجه داشتند لذا با توجه به تجربه کسب شده پیشنهاد میشود که سامانه برای مابقی شهرها که امکان تامین زمین دارند نیز بازگشایی شود.
وی با بیان اینکه در بعضی از شهرهای استان با کمبود اراضی دولتی مواجه هستیم گفت: در صورتی که سامانه برای ثبت نام تمامی شهرها باز شود، بعد از ثبت نام و پالایش متقاضیان، تعداد متقاضی موثر هر شهر شناسایی میشود و این امکان فراهم میشود تا همزمان تامین اراضی نسبت به تعداد متقاضیان موثر صورت پذیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: بدیهی است این موضوع میبایست در شهرهایی انجام شود که امکان تامین زمین به طرق مختلف از جمله الحاق به محدوده و ... وجود داشته باشد.
وی اذعان داشت: در حال حاضر از ۱۰۹ شهر استان اصفهان برای تعداد ۴۳ شهر تامین زمین شده که هم اکنون امکان ثبت نام در سامانه برای این شهرها فراهم است و برای ۳۴ شهر دیگر نیز از طریق الحاق به محدوده زمین تامین شده است.
قاریقرآن با اشاره به استفاده از ظرفیت بافت فرسوده در طرح نهضت ملی مسکن بیان داشت: بنظر میرسد در شرایط کنونی اینکه ساکنین در بافت فرسوده به صورت تک نفره اقدام به بهسازی و ساخت و ساز کنند جوابگو نخواهد بود لذا نیاز به الگویی است که با اجرای آن برکاتش نسیب عده زیادی شود.
وی به پروژه بازآفرینی همت آباد اصفهان به عنوان یک پروژه خاص و ویژه اشاره کرد و گفت: در این پروژه عرصه تحت اختیار ساکنین این منطقه که از محلات مصوب بافت فرسوده است بصورت گروهی تجمیع شده و به بلوکهای چهار تا پنج طبقه تبدیل میشود و اراضی باقیمانده جهت فراهم آوردن خدمات شهری به کار میرود لذا این الگو میتواند به عنوان یک نمونه عملی درکل کشور توسعه پیدا کند.