شناسهٔ خبر: 108303 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

در راستای ارتقاء ایمنی صورت می‌گيرد؛

رشد ۱۶ درصدی مراجعه خودروهای سنگین به مراکز معاینه فنی در سال ۱۴۰۰

رشد 16 درصدی مراجعه خودروهاي سنگین به مراکز معاینه فنی در سال ۱۴۰۰ مدير کل راهداری و حمل و نقل جاده ‌ای استان كرمان از افزایش مراجعه وسایل نقلیه سنگین به مراکز معاینه فنی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت میزان مراجعه به این مراکز نسبت به سال ۱۳۹۹ از رشد ۱۶ درصدی برخوردار بوده است.

به گزارش پايگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از كرمان، احسان عراقی زاده افزود: ۷۷ هزارو ۴۲۵ خودرو سنگين و نيمه سنگين در سال ۱۴۰۰ به مراکز معاینه فنی سنگین مراجعه کرده که این رقم در مقایسه با سال ۹۹، به میزان ۱۶ درصد افزایش داشته است.

عراقی زاده خاطرنشان كرد: از تعداد ۷۷ هزارو ۴۲۵ خودرویی که به مراکز مذکور مراجعه کردند ، بیش از ۸۰ درصد خودرو سنگین موفق به اخذ معاینه فنی شده و خودروهای مردود سهم ۲۰ درصدی داشته‌اند.

عراقی زاده ادامه داد: در حال حاضر استان كرمان دارای ۶ مرکز مکانیزه معاینه فنی خودروهای سنگین فعال در شهرستان های كرمان، سيرجان، رفسنجان، انار و بم است که به منظور ارتقاء ایمنی تردد جاده ای وکاهش میزان آلودگی هوا، زیر نظر سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای تاسیس و راه اندازی شده اند تا به صورت مکانیزه و بدون دخالت کاربر، نسبت به کنترل فنی خودروهای سنگین اقدام و برای آن دسته ازخودروهایی که فاقد نقص فنی می باشند برگه معاینه فنی صادر شود. 

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد از ناوگان های سنگین و نیمه سنگین استان در آزمون های معاینه فنی قبول شده و برگ معاینه فنی دریافت کرده‌اند؛ اعلام کرد: در اين مراکز ، علاوه بر بازدید های ظاهری شامل کیفیت آج لاستیک ها، شیشه ها و آینه ها، چراغ ها، کمربند ایمنی، کپسول آتش نشانی، باک ها، درب ها و موارد ایمنی داخل خودرو، آزمون های مکانیزه شامل تست ترمز، لغزش جانبی چرخ ها، تست آلاینده ها، کیلومتر شمار و تست نور انجام می شود كه در سال گذشته تست ترمز و آلایندگی بیشترین فاکتورهایی بوده اند که دخالت داشته اند.

مدير كل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان كرمان در پایان تاکید کرد: به منظور نظارت بهینه بر عملکرد مراکز، این اداره کل ضمن انجام بازدید‌های سرزده و دوره‌ای از این مراکز به صورت مستمر اقدام به پایش سامانه مراکز معاینه فنی سنگین کرده و در صورت مشاهده نواقص و تخلفات احتمالی، مطابق مقررات اقدام می‌کند.

عراقی زاده تصریح کرد : با توجه به متصل بودن تمامی مراکز به سامانه سیمفا (سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران) نتایج حاصل از تست خودروها رصد شده و در صورت عدم وجود مشکل گواهی معاینه فنی صادرمی‌شود و با توجه به ارتباط سامانه معاینه فنی با سامانه صدور بارنامه و صورت وضعیت، خودروهایی که فاقد معاینه فنی باشند، قادر به دریافت بارنامه جهت حمل بار و صورت وضعیت جهت نقل و انتقال مسافر در محورهای مواصلاتی نخواهند بود.

وی اظهار داشت: امیدواریم با انجام صحیح معاینه فنی خودروها و کنترل سلامت فنی آنها گام موثری در افزایش ایمنی سفرهای جاده ای و کاهش آلودگی های زیست محیطی برداشته شود.