به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی سید میعاد صالحی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در سفر ریلی خود از تهران به کربلا، از مسیرهای ریلی و ایستگاههای راه آهن قم، اراک، بیشه، اهواز، خرمشهر و شلمچه بازدید و در ایستگاه تنگ هفت در ساعت یک بامداد، با کارکنان شرکت تراورس دیدار و گفتوگو کرد.
وی در حاشیه سفر، در پایانه مرزی شلمچه در جمع خبرنگاران حاضر شد و با تشریح برنامههای شرکت راهآهن جهت ارائه خدمات هر چه مطلوبتر ریلی به زائران کربلای معلی، اظهار کرد: بالغ بر ۳۲ کیلومتر این مسیر فاقد ریل است و تسهیل تردد زائرانی که از سفر ریلی استفاده میکنند در دستور کار قرار دارد.
صالحی گفت: به همین منظور در این سفر تلاش خواهد شد تا تفاهم لازم برای تسهیل از سوی طرف عراقی نیز اعمال شود.
وی ادامه داد: با راهاندازی این خط، زائران عراقی هم میتوانند از طریق راهآهن به مشهد مشرف شوند و با این اقدام علاوه جابهجایی زائران، امکان انتقال بار به عراق نیز فراهم خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با تاکید رییس جمهوری محترم، احداث خط ریلی شلمچه - بصره در طول ماههای گذشته و به ویژه پس از دیدار چند هفته پیش با نخست وزیر عراق در تهران، در دستور کار قرار گرفته و مسیر ریلی بصره به کربلا مورد بررسی میدانی قرار خواهد گرفت.
صالحی عنوان کرد: مسیر ریلی شلمچه - بصره نیاز به ۱۶ کیلومتر مینروبی، تملک زمین و احداث پل بر روی رودخانه اروند دارد تا خط ریلی به ایستگاه بصره برسد و امیدواریم با کاهش موانع، احداث خط آهن شلمچه به بصره درآینده نزدیک آغاز شود.
وی افزود: در ایام اربعین، ظرفیت صندلی قطارهایی که از مشهد و تهران به سمت خرمشهر حرکت میکنند دو برابر افزایش خواهد یافت و با توجه به پیش بینی سفر ۳ تا ۵ میلیون زائر، قطار خرمشهر- شلمچه به صورت ۲۴ ساعته فعالیت خواهدکرد.
صالحی در ادامه این سفر، همچنین در ارتباط تصویری از ایستگاه راهآهن کربلا با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما با اشاره به تفاهم صورت گرفته بین راهآهنهای دو کشور ایران و عراق، عنوان کرد: با توجه به این تفاهم، قطار از تهران به سمت شلمچه طی مسیر خواهد کرد و از شلمچه حدود ۳۲ کیلومتر، مسافران و زائران با اتوبوس تا ایستگاه راه آهن بصره جا به جا میشوند و از بصره حدود ۹ ساعت با قطار تا ایستگاه کربلا طی مسیر خواهند کرد.
وی یادآور شد: تفاهم خوبی برای تسهیل عبور و مرور زائران و کاهش هزینهها داشتیم و تلاش میکنیم که حداکثر تخفیفات صورت بگیرد به گونهای که این مسیر، امن، جذاب، با رفاه بالا و همچنین با قیمت پایین باشد که دهکهای مختلف جامعه ما بتوانند حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را زیارت کنند.
به گزارش روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، صالحی تصریح کرد: بر اساس تفاهمنامه امیدواریم در بازه زمانی سه ماهه، هر هفته یک قطار از تهران به سمت کربلا و همچنین بازگشت داشته باشیم و در این مدت بررسی کنیم که چگونه میتوانیم این تردد را افزایش دهیم.
مدیرعامل راه آهن تاکید کرد: با توجه به هماهنگی با مرزبانی و ستاد کل نیروهای مسلح، امیدواریم مدت زمان بررسی گذرنامه برای عبور زائران از شلمچه و بازگشت آنها تسهیل شود.