به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی در جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان بهارستان که با حضور برخی از مدیران دستگاههای اجرایی، فرماندار و شهرداران این شهرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه سه وظیفه اصلی باید مدنظر ستادهای بازآفرینی شهری باشد، گفت: اعضای ستادهای بازآفرینی شهری پایدار باید به افزایش پایداری مساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری توجه کامل داشته باشند و در راستای مقاومسازی و نوسازی این واحدهای مسکونی بصورت تشریک مساعی و همکاری، تلاش کنند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه در سه شهر گلستان، نسیم شهر و صالحیه مجموعا ۱۱۲۱بافتهای ناکارآمد شهری مصوب شناسایی شده است، گفت: در مجموع ۲۷۵۳۵بنای ناپایدار و لرزان در شهرستان بهارستان شناسایی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۲ میلیون و هفتصد هزار بنای ناپایدار در ۶۴۰ شهر شناسایی شده است، اظهارکرد: خوشبختانه زلزله اخیر در شهرستان خوی تلفات جانی نداشت اما به طور متوسط ۳۰ درصد از واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری از ۲۰ الی ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند. بنابراین از ستادهای بازآفرینی شهری در سطح شهرستانها و استانها انتظار میرود با تشریک مساعی و همیاری مضاعف حفظ جان انسانها را در محلات هدف بازآفرینی شهری به عنوان اولویت اصلی کاری مدنظر داشته باشند.
آئینی با اعلام اینکه شهرستان بهارستان به عنوان پایلوت بازآفرینی شهری درسطح کشوری، انتخاب شده است، گفت: با خیزش عمومی در بین اعضای ستاد بازآفرینی، گروههای جهادی و معتمدین باید با یک حرکت جهادی در حوزه بازآفرینی در شهرستان بهارستان گام برداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از تاخیر برگزاری ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در شهرستان بهارستان گفت: ستادهای بازآفرینی شهری پایدار استانها و شهرستانها هر یک ماه یکبار با حضور حداکثری اعضاء به ریاست فرماندار در سطح شهرستانها و همچنین استاندار در سطح استانها باید برگزار شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، افزایش متوسط سرانه خدمات زیربنایی و روبنایی در سطح محلات فرسوده به نقاط توسعه یافته همان شهر، را وظیفه دوم اعضای ستادهای بازآفرینی خواند و در ادامه گفت: کمک به حوزه معیشت و اشتغال، سلامت و بهداشت ساکنان محلات هدف بازآفرینی شهری باید کامل مورد توجه ستادهای بازآفرینی شهری پایدار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ستادهای بازآفرینی شهری پایدار باید نیازها و خواستههای اصلی مردم در محلات هدف بازآفرینی را از طریق دبیرخانههای ستاد بازآفرینی شهری شناسایی کنند، گفت: در جلسات ستادهای بازآفرینی شهری، خواستهها و نیازهای اصلی محلات هدف بازآفرینی شهری باید مشخص، اولویتبندی و تقسیمبندی کار شود.
آئینی با بیان اینکه ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در سطح شهرستانها، زمینهساز و شکل دهنده ستادهای قوی استانی خواهند بود، گفت: ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در سطح شهرستانها توسط دفتر دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران ارزیابی و سه ستاد برتر به استاندار جهت تقدیر، معرفی میشوند.
وی تصریح کرد؛ سه ستاد بازآفرینی شهری پایدار در سطح استانها نیز در ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به حضور رییسجمهور معرفی میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری پایدار در پایان سخنان خود، بر فعال شدن کارگروه ماده ۹ جهت رفع مشکلات زمینهای قولنامهای، وقفی و فاقد سند و به کارگیری ظرفیتهای بند کاف و دال تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تأکید کرد و گفت: بهارستان با قومیتهای متنوعی که در آن زندگی میکنند یک ایران کوچک است، باید هر چه سریعتر برای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در بافت ناپایدار این شهر فکر اساسی شود و برای تحقق این مسأله باید مسیر ستاد بازآفرینی شهرستان به درستی و با جزئیات طی شود.
گفتنی است در این نشست خلیل محبتخواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، عبداله نوحی فرماندار شهرستان بهارستان به همراه شهرداران شهرستانهای گلستان، نسیم شهر و صالحیه به بیان نقطهنظرات خود پرداختند.
شایان ذکراست، در این جلسه برخی از مدیران شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز حضورداشتند.