حمید انعامی مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان و روند پیشرفت پروژهها، اعلام کرد: تاکنون ۱۴۰ هزار نفر متقاضی در طرح نهضت ملی مسکن استان ثبتنام کردند که از این تعداد، ۸۰ هزار نفر حائز شرایط نخست و ۴۰ هزار نفر از این تعداد واجد شرایط شناخته شدند.
مدیرکل راه و شهرسازی مرکزی ادامه داد: اداره کل راه و شهرسازی اراک تاکنون برای ۴۰ هزار متقاضی نهایی طرح نهضت ملی مسکن به استعداد ۳۰ هزار نفر زمین تهیه کرده و ۲۰ هزار پروژه نیز تعریف شده است. هماکنون عملیات اجرایی پروژههای تعریفشده آغاز شده است.
میانگین پیشرفت فیزیکی واحدهای طرح نهضت ملی استان ۳۵ درصد است
انعامی میانگین پیشرفت فیزیکی واحدهای نهضت ملی آغاز شده استان را ۳۵ درصد عنوان و تصریح کرد: بنا داریم تا تمامی افرادی که حائز شرایط شناخته شدند را پوشش بدهیم. با توجه به اینکه جلسات تامین زمین به شکل هفتگی در اداره کل راه و شهرسازی برگزار میشود در همکاری با کمک معاونت عمرانی استانداری و همراهی کمیسیون ماده ۵ استان برای تامین زمین تمامی تلاش خود را میکنیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه پیشرفت فیزیکی پروژههای آغاز شده طرح نهضت ملی مسکن استان متفاوت بوده است، توضیح داد: هماینک در ساوه یکهزار و ۸۰۰ واحد مسکونی با پیشرفت فیزیکی قریب به ۷۰ درصد در حال ساخت است. در دلیجان نیز ۶۰۰ واحد با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال انجام است. در برخی از شهرها از جمله خمین و محلات که فاز دوم اجرای طرح نهضت ملی مسکن دیرتر آغاز شده است هماکنون پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۲۰ درصد را داریم.
تلاش برای اتمام واحدهای آغاز شده طرح نهضت ملی مسکن تا پایان دولت سیزدهم
انعامی تصریح کرد: بنا داریم تا پایان دولت سیزدهم تمامی واحدهای نهضت ملی را که آغاز میکنیم به اتمام برسانیم.
وی بر همراهی و مشارکت مردم برای اجرای به موقع طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و گفت: همکاری مردم در تامین آورده میتواند سبب تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن بشود.
مدیرکل راه و شهرسازی مرکزی در ادامه افتتاحهای طرح نهضت ملی مسکن را در دهه فجر امسال مورد اشاره قرار داد و افزود: در دهه فجر امسال ۲۸۶ واحد به بهرهبرداری رسید که ۱۱۰ واحد آن تعاونیساز و ۱۷۶ واحد به شکل گروههای ساخت، افتتاح شد.
انعامی در خصوص انجام مطالعات فرونشست زمین برای طرحهای نهضت ملی مسکن استان مرکزی اعلام کرد: مطالعات فرونشست اراضی به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارایه و مقرر شد تا مرکز مطالعات لازم را انجام و آییننامههای اجرایی را ارایه بدهد. به عنوان نمونه اینکه در محاسبات، فرونشست چطور دیده شود که اینها هنوز ابلاغ نشده است.
وی با اشاره به اینکه پدیده فرونشست در استان مرکزی جدی است خواستار تسریع در ارایه آییننامههای اجرایی از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شد.
به گفته وی دشت اراک ۱۷ سانتیمتر در سال و ساوه ۲۰ سانتیمتر در سال دچار فرونشست است.