به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (کرمانشاه) داریوش امانی در نشست با استاندار کرمانشاه اظهار داشت: استان کرمانشاه در چند سال گذشته در ایام اربعین، معین استانهای دیگر بوده و در زمینه جابجایی زائران از طریق اتوبوس یا قطار بسیار کمک کننده بوده است و نگاه ما به این استان ملی است.
وی از تخصیص ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه خبرداد و عنوان کرد: این موضوع از اواخر سال گذشته هماهنگ شده و اعتبارات آن نیز تخصیص مییابد؛ آن چنان که برای ۶ استان درگیر در ایام اربعین ابلاغ شده است.
امانی از استاندار درخواست کاهش روند اداری، ترک تشریفات در برنامهها و اقدامات ویژه اربعین را داشت و گفت: در ایام اربعین، زمان برای تشریفات اداری وجود ندارد و ممکن است با حضور و بازدید مسئولان، تصمیمات یکبارهای اتخاذ شود که نیاز به اقدام فوری داشته باشد.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به ظرفیت بالای استان کرمانشاه از جمله مرز خسروی افزود: پایانه مرزی خسروی بزرگترین پایانه در کشور است زمانی بیشترین تردد و تجارت را داشت اما در چند سال گذشته به دلیل شرایط کشور عراق محروم مانده است و عدم استفاده از امکانات و تأسیسات ناراحتکننده بود.
وی با بیان اینکه همیشه بر بازسازی پایانه مرزی خسروی تأکید شده است عنوان کرد: اقدامات خوبی در پایانه مرزی خسروی انجام شده که شامل ایجاد سابیان و مه پاش بوده، زیرا اربعین تا ۱۰ سال آینده در فصل گرم سال قرار دارد و این اقدام ضروری است.
امانی با اشاره به اینکه استانها هر سال مورد پایش و ارزیابی قرار میگیرند گفت: استان کرمانشاه در سال گذشته نیز از نظر کاهش تصادفات و اقدامات انجام شده در زمینه راهداری و ایام اربعین جزو استانهای تراز اول کشور بود.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه در جذب اعتبارات و خدمات رسانی جزو بهترینها بوده است افزود: در ایام اربعین سال گذشته موضوع سایبان یکباره مطرح شد و استان کرمانشاه با اقدامی اساسی ستونهایی ماندگار را ایجاد کرد و توانست خدمات خوبی را به زوار اربعین حسینی (ع) ارائه کند.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بیان کرد: با توجه به اینکه پایانه مرزی خسروی ظرفیت ۱۰ برابر ظرفیت فعلی را دارد و از هر کاری که سبب افزایش ظرفیت پایانه مرزی خسروی باشد ما استقبال میکنیم.
امانی گفت: با ارزیابی انجام شده از زائرین اربعین حسینی(ع) در سال گذشته، خدمات پایانههای مرزی را بسیار خوب توصیف کردند اما در طرف عراقی از نظر امکانات و حمل و نقل با کمبودهایی مواجه شدیم.
وی افزود: در ابتدای ورودی پایانه مرزی، اختلافاتی با گمرک وجود دارد که چنانچه سند را انتقال دهند سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای میتواند برای ساماندهی این بخش اختصاص دهد.
محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به عملکرد خوب اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان از کاهش تصادفات در سال گذشته اظهار داشت: در زمینه رفع نقاط پرتصادف اقدامات مناسبی انجام شد و انتظار میرود رفع سایر نقاط به ویژه در مسیر اربعین تسریع شود.
وی با اشاره به اقدامات لازم برای ۲۴ ساعته شدن مرز خسروی در اربعین امسال و رایزنی با طرف عراقی عنوان کرد: اکنون یک مسیر برای رفت و آمد زائران در مرز خسروی وجود دارد و در طرف عراقی نیز به موازات یک مسیر راهاندازی شده و در صورت ادامه خط مرز خسروی قابلیت افزایش دو برابری ظرفیت را دارد.
استاندار کرمانشاه گفت: با راهاندازی مسیر دوم میتوان هر دو مسیر را یک طرفه کرد یعنی در زمان اوج خروج تنها در مسیر خروج فعالیت داشته باشند و با متعادل شدن وضعیت به صورت رفت و برگشتی فعالیت داشته باشند.
صحرایی با بیان اینکه وضعیت حمل و نقل و تأسیسات در طرف عراقی نامناسب است افزود: باید از ظرفیت خیران برای ایجاد امکانات تا شعاع مشخصی در طرف عراقی استفاده شود.