شناسهٔ خبر: 140213 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

در جلسه بررسی مشکلات شهرهای جدید استان اصفهان تاکید شد؛

ضرورت جوان‌سازی ساختارها و رویه‌ها در مواجه با مسائل شهرهای جدید

جلسه بررسی مشکلات شهرهای جدید استان اصفهان دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات شهرهای جدید استان با اشاره به وجه تمایز شهرها، بر استفاده از روش‌ها و الگوهای جدید برای رفع مشکلات شهرهای جدید استان اصفهان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛ با حضور روح‌الله اکبری دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی، سیدجواد سادات مشاور مقام عالی وزارت، سعید غفوری عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور با همراهی علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان از روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن شهر جدید بهارستان بازدید بعمل آمد.  

در طی این بازدید ضمن مذاکره با عوامل اجرایی این پروژه‌ها و بررسی مشکلات پیش‌رو، بر تسریع در فرآیندهای عملیات اجرایی و احداث پروژه‌ها تاکید شد. در نشستی که پس از این بازدیدها برگزار شد مباحث و مشکلات پیرامون شهرهای جدید استان مطرح و با همفکری در راستای رفع موانع تصمیم‌گیری شد.  

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در این نشست اظهار کرد: زمانی که صحبت از شهر جدید می‌شود منظور جدید بودن از تمام جنبه‌های اجتماعی، کالبدی، تامین منابع مالی، شیوه طراحی و معماری و ... است و نه صرفاً مجموعه‌های اقماری درست شود بلکه شهرهای نسل نو به عنوان شهر جدید اتفاق بیفتد.  

وی با بیان اینکه استان اصفهان موجودی پویا و مایه افتخار است، گفت: از استان اصفهان انتظار می‌رود در مبحث شهرهای جدید از لحاظ تامین مالی، روش‌های سرمایه‌گذاری، شکل گیری هویت شهری و هویت اجتماعی آن، نیز پیشرو و پیشگام بوده و بعنوان نمونه ساز و الگو ساز در کشور باشد.  

اکبری با اشاره به اینکه شهرهای جدید فولادشهر و بهارستان تا حدودی درگیر مسائل و حتی بحران‌های اجتماعی شدند بیان کرد: شکل‌گیری پیوست اجتماعی فرهنگی ضرورت دارد همچنین ایجاد مجموعه سکونتی که خدمات زیربنایی و روبنایی و دسترسی‌های حداقلی داشته باشد موجب می‌شود تا آن شهر به عنوان موجودی زنده نتواند موجب رشد خودش شود.  

وی افزود: مسکن مهر متناسب با اقتضائات ۱۶ سال پیش ایجاد شد و در زمان خود الگوی خوبی بود اما اکنون نمی‌توان شبیه مسکن مهر را انجام داد بلکه می‌بایست از تجربیات آن زمان درس گرفت و متناسب با شرایط کنونی اقدام کرد.  

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: شهرها دارای استعدادهای متفاوت، گذشته متفاوت و سابقه فرهنگی اجتماعی ویژه خود هستند لذا در شهرهای جدید می‌بایست وجه تمایز آن‌ها را در نظر گرفت.  

وی گفت: مبحث جوانسازی تنها سن و سال را مطرح نکرده است بلکه جوانسازی ساختارها، رویه‌ها و شیوه اندیشیدن نیز مدنظر است بعبارتی منظور از جوانسازی یعنی با روش و الگوی دیگری مسئله را رفع کنیم چراکه در صورت رفع مسائل با روش‌های سابق نباید انتظار نتایج متفاوت را داشت.  

اکبری با بیان اینکه سازمانی که در آن تولید مسئله از حل مسئله پیشی بگیرد سازمان منفعلی است که قدرت پاسخگویی به نیازهای محیطی را ندارد، عنوان کرد: در مسکن و شهرسازی می‌بایست پاسخگو باشیم و علاوه بر آلام به آمال هم پرداخته شود و در استان اصفهان نیز از ظرفیت‌های موجود استفاده شود تا علاوه بر رفع مشکل الگویی برای کشور ایجاد شود.  

وی گفت: در حوزه پروژه‌های کلان نیاز به تیم مشاور مالی است و می‌بایست علاوه بر نظام پرداخت به نظام بازپرداخت نیز توجه شود و مباحث سوددهی و برگشت پذیری پروژه‌ها موضوعاتی است که نیاز به فکر و بررسی دارد.  

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی به وجود مشاور مالی در شهرهای جدید، بازنگری در نظام تامین مالی و سوددهی تاکید کرد و گفت: باعث خوشحالی است که در استان اصفهان از ظرفیت‌های داخلی استفاده شده است و همدلی میان مجموعه‌های مختلف وجود دارد.