به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، با هدف ایجاد هماهنگیهای لازم برای تدوین نقشه راه ساماندهی تایید صلاحیت سازندگان سازههای فولادی در جلسهای با حضور محمدمهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، انجمن جوشکاری و آزمایشهای غیرمخرب ایران، انجمن سازههای فولادی ایران و انجمن خوردگی ایران از سوی متخصصان و صاحب نظران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، گفت: در حال حاضر ابرپروژه نهضت ملی مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و این وزارتخانه به عنوان بزرگترین کارفرما برای سازههای فولادی، کیفیت را مورد توجه قرار داده و این موضوع، جزو اولویتها و الزامات قرارگرفته است.
حیدری افزود: در حوزه قیر این تجربه را در تعامل با بخش علمی و همچنین با بخشهای اجرایی و تولیدی داشتهایم، به گونهای که در حال حاضر شرکتی میتواند در پروژههای وزارت راه و شهرسازی تولید قیر کند که توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کنترل کیفیت شده، دارای گواهینامه فنی باشد و با توجه به پروسه پیوسته فرایند تولید قیر، باید مجهز به آزمایشگاه PG شده باشد.
کمیته کیفیسازی برای تولید سازههای فولادی تشکیل میشود
وی بر ضرورت تشکیل کمیتههای کارشناسی برای کیفیسازی تولید سازههای فولادی و برقراری تعامل و اخذ نظرات کارشناسی متخصصان حوزه صنعت فولاد و تولیدکنندگان تاکید کرد و این امر را در پذیرش ساماندهی کیفیت سازهها از سوی صنعت موثر دانست.
علیرضا برکتین مشاور سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز با اشاره به اینکه ساماندهی تایید صلاحیت سازندگان فولادی بیش از یک سال است که در دستور کار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار دارد و در این خصوص رایزنی و بررسیهایی با انجمنهای علمی و همچنین انجمن صنفی سازندگان سازههای فولادی و فعالان در حوزه تولید انجام شده است، گفت: در حوزههای فنی، اجرایی، دانشگاهی و همچنین فعالان حوزه تولید، جلسات مکرر برگزار شده است و تاکنون به سند اولیهای رسیدیم که بتواند سازماندهی لازم را داشته باشد.
برکتین خاطر نشان کرد: با توجه به تعدد پروانهها و مجوزهای ساختی که برای سازندگان اسکلت فلزی ایجاد شده است، باید بتوانیم مجموعههایی که از نظر کیفی متناسب هستند را ساماندهی کنیم. در این باره، انجمنهای علمی نقش موثر و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نقش محوری دارد و در تلاش هستیم تا نقش حاکمیتی خود را ایفا کرده و در جهت رسیدن به اجماع نظر متخصصان این حوزه، تدوین نقشه راه ساماندهی تایید صلاحیت سازندگان سازههای فولادی سرعت بیشتری گیرد.
در ادامه این جلسه تخصصی، نقشها و وظایف در نقشه راه ساماندهی کیفیتی و کمیتی سازندگان سازههای فولادی به عنوان سند اولیه پیشنهادی با سرفصلهای مقررات ملی سازههای فولادی، استانداردهای الزامات تایید صلاحیت سازندگان سازههای فولادی، طرح گواهی کردن سازهها، روش اجرایی مدیریت طرح گواهی کردن سازندگان سازه های فولادی و روش اجرایی صدور پروانه نشان مرکز برای سازندگان سازه ها مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت .