شناسهٔ خبر: 146393 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان مطرح کرد؛

شاخص‌های موفقیت در پروژه‌های عمرانی

علیرضا قاری قران / اصفهان مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: مهم‌ترین شاخص موفقیت در پروژه‌های عمرانی علاوه بر دستیابی به اهداف مورد نظر و مقرون به صرفه بودن، اتمام آن در زمان پیش‌بینی شده است.

علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛ در خصوص شاخص‌های موفقیت در اجرای پروژه‌های عمرانی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش عمده سرمایه هر کشور به ویژه کشورهای در حال توسعه به پروژه‌های عمرانی و زیربنایی آن اختصاص دارد بنابراین موفقیت در اجرای پروژه‌های عمرانی یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی هر جامعه، محسوب می‌شود.  

 وی افزود: در این بین حمل و نقل به عنوان یکی از زیر بخش‌های اساسی کشور بخش زیادی از منابع ملی را به خود اختصاص می‌دهد، همچنین درصدی از تولید ناخالص ملی مربوط به این زیربخش از پروژه‌های عمرانی است.  

  مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: علاوه بر این، صنعت ساخت و ساز همانند بسیاری صنایع، صنعتی پویاست که این پویایی در نتیجه نوآوری پیوسته در تکنولوژی، تغییر شرایط اقتصادی و...  همواره در جریان است لذا یک پروژه عمرانی همواره تحت تاثیر این شرایط بوده و موفقیت آن نیز متناسب با این شرایط دستخوش تغییر خواهد بود.  

وی بیان کرد: زمانی که یک پروژه تعریف می‌شود اهدافی را به دنبال دارد و رسیدن به آن رمز موفقیت پروژه است که از این منظر اهداف در قالب ۳ محور اصلی زمان، هزینه و کیفیت در جریان است.    

 قاری‌قرآن افزود: مهم‌ترین شاخص موفقیت در پروژه‌های عمرانی علاوه بر دستیابی به اهداف مورد نظر و مقرون به صرفه بودن، اتمام آن در زمان پیش‌بینی شده است، در صنعت ساخت، تأخیر می‌تواند به عنوان افزایش زمان خواه فراتر از زمان مشخص شده در قرارداد، یا فراتر از تاریخی که گروه‌های درگیر در پروژه توافق کرده‌اند تا پروژه را انجام دهند، تعریف شود.    

وی با بیان اینکه رابطه مستقیم میان زمان و هزینه اجرای پروژه وجود دارد گفت: گذشت زمان و تحولات فن آوری و تغییر شرایط محیطی و اجتماعی، ممکن است طرح‌هایی را که در یک مقطع زمانی دارای توجیه فنی و اقتصادی بوده‌اند، در شرایط جدید توجیه ناپذیر سازد لذا تأخیرات ساخت به عنوان یکی از مشکلات در صنعت ساخت اثر معکوس بر موفقیت پروژه به لحاظ زمان، هزینه، کیفیت و ایمنی دارد.    

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص دلایل تاخیر در پروژه‌ها بیان کرد: در این باره می‌توان به مصالح و طراحی ساخت، شرایط آب و هوایی، تورم و شرایط اقتصادی، عدم تامین به موقع اعتبار، روش پرداخت آرام، تجهیزات ناکافی و... اشاره کرد.    

قاری‌قرآن در رابطه با رویکرد خود برای اجرای پروژه‌های عمرانی عنوان کرد: با توجه به اینکه رضایت مندی بهره‌برداران از این پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف (راهسازی و مسکن) از شاخص‌های کلیدی موفقیت در آن پروژه محسوب می‌شود لذا در اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان با هدف ارتقای سطح رضایت‌ مندی مردم، تعریف پروژه‌ها به شیوه‌ای مدیریت شده است تا طرحی بدون تامین اعتبار آغاز نشود و تمرکز بر اتمام پروژه‌های اولویت دار باشد تا شاهد تبعات اجتماعی عدم اجرای پروژه‌ها نباشیم.  

وی با اشاره به تلاش‌های بعمل آمده برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام مربوط به سنوات گذشته، گفت: در این اداره‌کل همواره سیاست کاری ما ایجاد شرایط برای اجرای روش‌های نوین علمی پژوهش محور و پروژه‌های پژوهشی کاربردی بوده است تا به این طریق انواع پروژه‌ها در حوزه‌های مسکن، شهرسازی و راهسازی با افزایش کیفیت و کاهش هزینه همراه باشد.