به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در حاشیه این نشست که با حضور وزرا و نمایندگان وزارتخانه های حمل و نقلی سازمان همکاری اقتصادی برگزار شده بود، دستور العمل بین المللی و برنامه عملیاتی راهگذر حمل و نقلی چین به اروپا از مسیر ازبکستان به ترکمنستان و از طریق ایران به ترکیه به امضای وزرا و نمایندگان کشورهای حاضر رسید.
همچنین در برنامه عملیاتی راهگذر حمل و نقلی مورد توافق ارتباط کریدور مرکزی آسیای میانه از طریق ایران به غرب به امضا رسید.
در این اجلاس نماینده ایران از وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی جهت تحقق و تکمیل راهبردها و برنامههای اکو در حوزه زنجیرههای تأمین، تجارت، لجستیک و ترانزیت است و ابتکار "ایران –راه" برای استفاده کشورها از مسیر، امکانات و ظرفیتهای ترانزیتی و لجستیکی ایران برای اتصال آسیای میانه به غرب و جنوب طراحی و اعلام شده است.
بنابر این گزارش در بیانیه پایانی دوازدهمین اجلاس وزاری حمل ونقل سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند، افزایش همکاری های ترانزیتی با ایران مد نظرو مورد اشاره قرار گرفت.
از دیگر نتایج مثبت این اجلاس، انتخاب جمهوری اسلامی ایران به ریاست سیزدهمین اجلاس وزاری حمل ونقل سازمان همکاری اقتصادی اکو است که به این ترتیب ایران در سال آینده میزبانی اجلاس اکو را بر عهده دارد که یک فرصت تاریخی برای کشورمان در معادلات جهانی در حوزه حملونقل محسوب میشود.
ریاست ایران بر سیزدهمین اجلاس اکو با دستاوردهایی همچون ارتقاء هرجه بیشتر جایگاه کشورمان و همچنین ایفای نقش، اعمال نظر و تاثیر گذاری بیشتر و جدیتر در موضوع کریدورها همراه خواهد بود.
گفتنی است، دوازدهمین اجلاس وزاری حمل ونقل سازمان همکاری اقتصادی اکو با حضور معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی، دستیار وزیر در امور بین الملل و رئیس مرکز سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی در شهر تاشکند، پایتخت ازبکستان برگزار شد.
در حاشیه این نشست که با حضور وزرا و نمایندگان وزارتخانه های حمل و نقلی سازمان همکاری اقتصادی برگزار شده بود، پروتکل کریدور حمل و نقلی چین به اروپا از مسیر ازبکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه به امضای وزرا و نمایندگان کشورهای مذکور رسید.
سازمان همکاریهای اقتصادی موسوم به اکو ۵۲ سال پیش، با پایهگذاری ایران، ترکیه و پاکستان تشکیل شد و اکنون ۱۰ عضو دارد.