شناسهٔ خبر: 156789 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران خبر داد:

تامین ۱۵۰ هکتار زمین در طرح نهضت ملی مسکن مازندران

مسکن مدیرکل راه و شهرسازی مازندران از تامین ۱۵۰ هکتار زمین و الحاق آن به شهرهای استان در طرح نهضت ملی مسکن استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (مازندران)، علی دیوسالار در سی‌وپنجمین جلسه شورای تأمین مسکن مازندران که با حضور استاندار مازندران، سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان و فرمانداران(به‌صورت برخط) در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد درباره وضعیت مسکن ملی در استان با اشاره به برنامه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی گفت: ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن طی چهارسال باید در استان در قالب مسکن روستایی، مسکن حمایتی، بهسازی بافت فرسوده و خود مالکی ساخته شود که از این تعداد تاکنون عملیات اجرایی حدود ۳۸ هزار واحد مسکن در استان شروع شده است.

وی با اعلام اینکه عملیات اجرایی ۱۳ هزار و ۱۲۰ مسکن روستایی، و شش هزار و ۸۰۰ مسکن دربافت فرسوده شروع شده است، افزود: همچنین ۱۰ هزار مسکن به صورت خودمالکی و پنج هزار و ۸۰۰ واحد مسکن در قالب اراضی حمایتی آغاز شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران آورده متقاضیان را بستگی به پیشرفت فیزیکی پروژه اعلام کرد و گفت: آورده اولیه مسکن ملی ۴۰ میلیون تومان است و برای این کار تسهیلاتی نیز درنظر گرفته شده است.

این مسئول استانی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۰ هکتار زمین در محدوده شهر الحاق کردیم، افزود: علاوه بر این چهار شهرک با ۶۳۰ هکتار به عنوان شهرک های مسکونی در نظر گرفته شد.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران مهم‌ ترین مشکل در اجرای مسکن ملی را تامین زمین بیان کرد و گفت: باید به سمت بلند مرتبه سازی پیش برویم زیرا استان مازندران ظرفیت بلند مرتبه سازی را دارد و باید به این سمت برود.

وی با اشاره به ابلاغ طرح بلند مرتبه سازی در سرخ رود گفت: ۴۰۰۰ نفر در پهنه‌ ها از مزایای طرح بلندمرتبه سازی در استان بهره مند می‌شوند، افزود: این طرح سبب می‌شود تا جلوی ساخت و سازهای بی‌ رویه و بی ضابطه گرفته شود.

دیوسالار، مازندران را جزو پنج استان اول کشور در زمینه ساخت مسکن در قالب بهسازی بافت فرسوده اعلام کرد و گفت:‌ در همین راستان هفت هزار و ۷۰۰ واحد مسکن در قالب این طرح در حال اجرا است.

وی تعداد واحدهایی که در قالب خودمالکی در استان مازندران در حال ساخت هستند را ۱۲ هزار واحد عنوان کرد.

استاندار مازندران نیز در این جلسه اظهار کرد:‌ در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، هم اکنون برخی از شهرستان‌های مازندران نسبت به تهیه زمین در شرایط مطلوبی قرار ندارند و مسئولان باید برای رفع این مشکل اهتمام بیشتری داشته باشند.

سیدمحمود حسینی‌پور با بیان اینکه همسو با اجرای طرح نهضت ملی مکسن، شهرستان‌های تنکابن، ساری، سیمرغ، رامسر و بابلسر نسبت به تامین زمین با مشکل مواجه اند، اظهار داشت: باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، مشکل تهیه زمین در برخی از شهرهای مازندران رفع شود.

مقام عالی دولت در مازندران، با اشاره به اینکه در حوزه مسکن مدیران باید جهادی‌تر وارد این عرصه شوند، خاطرنشان کرد:‌ مدیران کل ستادی نیز باید با حضور در شهرستان هایی که مشکل تامین زمین دارند، این مشکل را رسیدگی و در کمترین زمان رفع کنند.

استاندار مازندران، تصریح کرد: در حوزه نهضت ملی مسکن به هیچ عنوان نباید حساسیت به خرج داد و تمام دستگاه‌هایی که در این ارتباط نقش دارند باید حداکثر همکاری و مساعدت را در این زمینه داشته باشند تا با تهیه زمین این مشکل رفع شود.

استاندار مازندران با اشاره به تصویب احداث چهار شهرک مسکونی در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در مازندران، گفت: برای احداث این شهرک ها با ظرفیت ۳۰ هزار واحد مسکونی در مجموع ۴۰۰ هکتار زمین تهیه شده است.

وی از آغاز عملیات اجرایی طرح احداث شهرک گهرباران ساری در ۱۰۰ هکتار زمین با ظرفیت ۱۰ هزار واحد مسکونی در ۲۲ بهمن امسال خبرداد و گفت که شهرک گلوگاه با ۱۲۶ هکتار وسعت و با ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیز برای آغاز عملیات اجرایی در حال آماده سازی است.

وی شهرک مسکونی بابلسر با ۱۲۵ هکتار وسعت و با ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ واحد و همچنین شهرک چپکرود با ۶۰ هکتار وسعت و با ظرفیت پنج هزار واحد مسکونی را از جمله چهار شهرک مصوب شده در شورای عالی مسکن استان ذکرکرد.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه در مازندران برای اینکه بتوانیم این جمعیت را سروسامان دهیم نیاز به این شهرک ها داریم، گفت که این شهرک‌ها باید به روز و متناسب با نیازهای روز ساخته شود و در اختیار مردم قرار گیرد.

حسینی‌پور با اشاره به مشکل کمبود زمان در غرب مازندران با بیان اینکه برای رفع این مشکل نیز باید شهرک سازی را در دستور کار قرار دهیم، تصریح کرد: با توجه به کمبود زمین، باید به فکر شهرهای جدید با ظرفیت ۲۰ تا ۵۰ هزار نفری در این استان باشیم تا مشکل مسکن در این منطقه را تسهیل کنیم.

وی بر لزوم استفاده از ظرفیت انبوه سازان در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و گفت که انبوه سازان باید به فکر این باشند که سیمای شهری واحدی را در سطح استان ایجاد کنند.