شناسهٔ خبر: 157233 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

در ۱۰ ماهه اخیر انجام شد؛

رسیدگی به بیش از ۲ هزار تخلف حمل و نقلی در استان زنجان

راهداری زنجان رییس اداره حقوقی راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به رسیدگی بیش از ۲هزار تخلف در بخش کالا و مسافر طی ۱۰ ماهه امسال اشاره کرد و گفت: طی مدت زمان ذکر شده ۱۰۹ رای در خصوص شرکت حمل و نقل کالا و مسافر صادر شد که از این تعداد ۸۵ فقره رای مربوط به شرکت‌های حمل و نقل کالا، ۲۴ فقره مربوط به شرکت‌های حمل و نقل مسافر و ۲۹۸ رای در خصوص تخلفات رانندگان حمل و نقل جاده‌ای برون شهری استان است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (استان زنجان)، محبوب آسمانی مرند، رئیس اداره حقوقی راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان عنوان کرد: با هدف کنترل و نظارت بر عملکرد رانندگان و شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای برون شهری و اجرای دقیق قوانین و مقررات مربوطه طی جلسات کمیسیون‌های ماده ۱۱ و ۱۲، به تخلفات شرکت‌ها و رانندگان رسیدگی شد.

وی یادآور شد: بر این اساس از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰۰ مورد پرونده تخلفات شرکت‌ها و مؤسسه‌های حمل و نقلی و یک‌هزار و ۸۵۰ مورد پرونده تخلف رانندگان حمل و نقل جاده‌ای در سطح استان زنجان رسیدگی و احکام متناسب صادر شده‌است.

آسمانی مرند رسیدگی به بیش از ۲ هزار تخلف در بخش کالا و مسافر طی ۱۰ ماهه امسال اشاره کرد و افزود: در این مدت ۱۰۹ رأی در بخش شرکت حمل و نقل کالا و مسافر صادر شد که از این تعداد ۸۵ فقره رأی مربوط به شرکت‌های حمل و نقل کالا، ۲۴ فقره مربوط به شرکت‌های حمل و نقل مسافر و ۲۹۸ رأی در خصوص تخلفات رانندگان حمل و نقل جاده‌ای برون شهری استان است.

رئیس اداره حقوقی با تأکید بر اینکه جلسات کمیسیون ماده ۱۲ برای رسیدگی به تخلفات شرکت‌ها و مؤسسه‌های حمل و نقل جاده‌ای برون شهری و کمیسیون ماده ۱۱ برای رسیدگی به تخلفات رانندگان حمل و نقل جاده‌ای برگزار می‌شود، افزود: عمده تخلفات رسیدگی شده رانندگان شامل عدم دریافت بارنامه، حمل بار اضافه بر ظرفیت مجاز، عدم مهار مناسب بار، عدم رعایت شئون اخلاقی، مسافرگیری اطراف پایانه، عدم ارائه خدمات مطلوب حسن سفر، عدم رعایت مقررات عبور از آزادراه‌ها، واگذاری وسیله نقلیه به راننده فاقد صلاحیت و عدم تجهیزات ایمنی بوده است.

وی اظهار کرد: مواردی شامل صدور بارنامه‌های صوری، صدور بارنامه به ناوگان فاقد کارت معاینه فنی و و سایل و تجهیزات ایمنی از جمله موارد تخلف‌های شرکت‌های حمل و نقل مسافر بوده است که در جلسه‌های کمیسیون ماده ۱۲ به آنها رسیدگی و احکام مربوطه صادر شده‌است.

رئیس اداره حقوقی راهدارای و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان به جمع‌آوری ۲ مورد وانت‌بار از حاشیه راه‌ها طی ۱۰ ماهه امسال اشاره کرد و افزود: ساماندهی وانت‌بارها و دست‌فروشان حاشیه جاده‌های استان، تنها با همراهی سایر ارگان‌های ذیربط به ثمر خواهد رسید با وجودی که ما برحسب وظیفه اقدام به جمع‌آوری می‌کنیم ولی این افراد مجدد بساط کرده و کار ما عملاً بی‌نتیجه می‌ماند.

وی گفت: ایجاد مشکلات ترافیکی و معضلات اجتماعی و حتی افزایش کلاهبرداری و نارضایتی برخی از اصناف از جمله تبعات رشد وانت‌بارهای حاشیه جاده‌ها و معابر بین شهری است.

به گفته این مقام مسئول، بروز تصادفات جرحی و فوتی به سبب ازدحام خریداران و پارک نامتعارف خودروها در حاشیه جاده‌ها از اصلی‌ترین مشکلات گسترش این شغل کاذب محسوب‌می‌شود که علی‌رغم همکاری سایر نهادها و ارگان‌های دخیل تاکنون برخورد قاطع با این هنجارشکنان صورت نگرفته‌است.

کاهش ۵۰ درصدی سرقت علائم راهنمایی رانندگی

وی در ادامه از کاهش ۵۰ درصدی سرقت علائم نسبت به‌مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: یکی از وظایف مهم این اداره کل، تهیه و نصب انواع تابلوهای راهنمایی و رانندگی در محورهای برون شهری و جاده‌های استان است که هر ساله هزینه‌های زیادی صرف خرید این‌گونه تابلوها می‌شود این در حالی است که عده‌ای از افراد از روی ناآگاهی اقدام به سرقت آنها می‌کنند.

رئیس اداره حقوقی راهدارای و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص کاهش این معضل ابراز کرد: این اداره کل با گشت‌های شبانه روزی سعی بر کاهش این‌گونه سرقت‌ها دارد از طرفی با سخت‌گیری در مجازات سارقان، توانستیم روند کاهشی در سرقت‌ها را شاهد باشیم.

آسمانی مرند با تأکید بر اینکه تابلوها و علائم هشداردهنده برای راهنمایی و هدایت رانندگان، با هدف حفظ و ارتقا ایمنی و حفظ جان مسافران نصب شده‌است، یادآور شد: آشکارسازی راه‌ها، نصب تابلو در مکان‌های مناسب، حفظ حریم راه‌ها، نصب سرعت‌کاه‌ها و... از مهم‌ترین اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در زمینه ارتقای ایمنی راه‌ها است.