شناسهٔ خبر: 158133 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

توسط راه و شهرسازی فارس آغاز شد؛

عملیات اجرایی دو تقاطع غیرهمسطح قائم و سفیر در کمربندی جنوبی شیراز آغاز شد

کمربندی شیراز - اغاز عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح سفیر و قائم عملیات اجرایی تقاطع های غیر همسطح قائم و سفیر در کمربندی جنوبی شیراز با حضور نماینده عالی دولت در استان فارس و مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمودرضا طالبان، مدیرکل راه و شهرسازی فارس در حاشیه آیین کلنگ زنی تقاطع قائم در کمربندی جنوبی شیراز، گفت: کمربندی جنوبی یکی از پرترددترین محورهای کلان‌شهر شیراز است که به‌دلیل شکل گرفتن سکونتگاه‌هایی پیرامون آن هم اکنون حدود ۷۵ درصد خودروهایی که از این محور تردد می‌کنند درون شهری و ۲۵ درصد برون شهری است.

مدیر راه و شهرسازی استان افزود: این تداخل تردد خودروهای سبک و سنگین در این محور منجر به بروز تصادفات و تلفات در کمربندی شده‌است.

طالبان با بیان اینکه در راستای کاهش مشکلات این کمربندی توافقاتی بین شهرداری شیراز، راهداری و راه و شهرسازی صورت گرفت، است عنوان کرد: کمربندی جنوبی ۴۲ کیلومتر طول دارد که براساس این توافق ۱۸ کیلومتر از کمربندی که در محدوده شهری قرار دارد و برای ایمنی سازی در اختیار شهرداری شیراز و ۲۴ کیلومتر باقیمانده در اختیار راهداری قرار گرفت و ساخت دو تقاطع نیز برعهده راه و شهرسازی قرار گرفت.

طالبان اظهار کرد: طراحی دو تقاطع سفیر و قائم انجام و مناقصه آنها برگزار شده‌است و انتخاب پیمانکار صورت گرفت و طی برنامه ریزی صورت گرفته این دو تقاطع در مدت ۱۸ ماه ساخته می‌شود و در اختیار شهروندان قرار گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس خاطرنشان کرد: ۶ تقاطع در مسیر کمربندی در سنوات درنظر گرفته شده‌است، که تاکنون دو تقاطع توسط راه و شهرسازی ساخته شده و دو تقاطع برعهده شهرداری شیراز بود که احداث شده‌است و کلنگ دو تقاطع دیگر توسط راه و شهرسازی به زمین زده شده‌است.

طالبان با بیان اینکه اینکه طراحی این دو تقاطع مانند تقاطع شهیدان یغمور است، گفت: این تقاطع به دلیل ارتباط شهرک‌های جنوبی و شمالی کمربندی ایجاد یک رینگ، شامل یک پل سه دهانه است که تقاطع قائم چهار رمپ و سفیر سه رمپ دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی با بیان اینکه همراه با کمربندی جنوبی، رینگ دوم شهر شیراز یا همان کمربندی شمالی در کمیسیون ماده ۲۳ در حال بررسی است تصریح‌کرد: کمربندی دوم شیراز حدود ۸۵ کیلومتر طول دارد که خان زنیان را به موارد متصل می‌شود، کمربندی شرق نیز پل فسا را به خرامه متصل می‌کند که چند سالی به‌دلیل مشارکت نیمه تمام مانده که در حال تلاشیم تا با برگزاری مناقصه و مشخص شدن پیمانکار دوباره‌کار آغاز شود.

به گفته طالبان پیشرفت فیزیکی این پروژه در حال حاضر ۳۵ درصد است که با شروع کار طی دو سال ساخته خواهد شد.

وس در پاسخ به این پرسش که امکان افزایش تراکم طبقات در شهرک‌های اطراف کمربندی وجود دارد عنوان کرد: اساساً میانگین طبقات ما در شهر شیراز یک و نیم طبقه است که از میانگین دیگر استان‌ها کمتر بوده و این برای یک کلان‌شهر کم است.

طالبان تصریح‌کرد: تدابیری اندیشیده شده که خیلی از پهنه‌ها برای افزایش تراکم آورده شود، همچنین در شهرک‌های  اطراف  کمربندی این آمادگی را داریم که مواردی که شهرداری اعلام می‌کند در کمیسیون ماده ۵ مورد ارزیابی قرار گیرد و تراکم افزایش یابد.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود به پل زیباشهر اشاره کرد و افزود: جلسه‌ای در فرمانداری برای این پل برگزار شد، طراحی این پل در آن زمان براساس ملزومات و مطالعات انجام شده‌است و امروز در شرکت ساخت معتقدند که تقاطع باید باز شود و مشکلی وجود ندارد، بحث‌های آرام سازی را با راهداری مانند نصب دوربین در حال پیگیری هستیم که تا پایان سال بازگشایی شود و بازخوردها را بررسی کنیم.

مدیرکل راه و شهرسازی فارس به طرح نهضت ملی مسکن اشاره و ابراز کرد: استان فارس رتبه نخست تأمین زمین را در کشور کسب کرده است به طوری که حدود ۳ هزار و ۳۱ هکتار زمین تأمین شده‌است و حدود یک‌هزار و ۳۳ هکتار نیز مراحل نهایی اخذ مجوزهای قانونی را به‌زودی دریافت می‌کنند که شامل ۹۷ هزار واحد پروژه است. 

وی اعلام‌کرد: تاکنون ۷۰ هزار نفر متقاضی مسکن ۴۰ میلیون نخست آورده را واریز کردند برای حدود ۵۵ هزار واحد پروانه ساختمانی صادر شده و ۴۸ هزار واحد در حال اجرای فونداسیون است که فونداسیون ۲۰ هزار واحد به اتمام رسیده و ۲۸ هزار واحد هم در حال اجرا است.

طالبان عنوان کرد: برای رفع کمبود زمین متقاضیان نهضت ملی مسکن در شیراز ۴ شهرک در حال نهایی است که دو شهرک طرح نهایی شده‌است.

طالبان در ادامه با اشاره به سایر پروژه‌های دهه فجر این اداره کل با بیان اینکه تا پایان سال ۴۰ کیلومتر بزرگراه به بهره برداری می‌رسد عنوان کرد: امروز ۵.۵ کیلومتر در محور کوار فیروز آباد به بهره برداری رسید.