خسرو دانشجو دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام برگزاری بیست و چهارمین جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به تشریح جزئیات بررسیها و مصوبات این نشست پرداخت.
بررسی مکانیابی احداث شهرک آلونی در استان چهارمحال و بختیاری
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران گفت: بررسی مکانیابی شهرک آلونی خارج از حریم شهر آلونی در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. با توجه به وجود تالاب آلونی و ملاحظات زیستمحیطی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، بازدیدهای میدانی در این موضوع انجام و گزارش میدانی کارشناسان کمیته فنی و نمایندگان وزارت نیرو و وزارت جهادکشاورزی در این باره ارائه شد.
دانشجو ادامه داد: بخشی از اراضی پیشنهادی برای شهرک آلونی حذف شد و بخشی از اراضی نیز به دلیل مشاهده آثاری از فرونشست مقرر شد تا کارشناسان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بررسیهای بیشتری انجام و نتایج ابتدا به استان و سپس به شورایعالی شهرسازی و معماری ارایه دهند.
موافقت با الحاق ۱۰۰ هکتار اراضی به محدوده جیرفت برای تولید مسکن
این مقام مسئول همچنین از بررسی مغایرت اساسی جیرفت با موضوع مشخص الحاق ۱۰۰ هکتار به محدوده شهر جیرفت برای طرح نهضت ملی مسکن خبر داد و افزود: پیشتر شورایعالی شهرسازی و معماری ۲۰۰ هکتار به جیرفت الحاق کرده بود. و در ادامه مقرر گردید پس از مشخص شدن نوعیت خاک نسبت به الحاق ۱۰۰ هکتار به محدوده شهر و در مجاورت ۲۰۰ هکتار قبلی اقدام شود. بدیهی است این زمینها در جهت تامین زمین مورد نیاز مسکن ملی و طرح جوانی جمعیت برای ساکنان بومی جیرفت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ضوابط عمومی طراحی و ساخت مسکن حمایتی بررسی و مصوب شد
وی گفت: در این شورا، همچنین ضوابط عمومی طراحی و ساخت مسکن حمایتی بررسی و مصوب شد. بر اساس این مصوبه در طراحی و ساخت مسکن حمایتی از ظرفیتهای تخصصی متخصصان، استادان دانشگاه، فعالان حوزه صنعت ساخت و ساز، معماران و شهرسازان برای ساخت واحدها مبتنی بر معماری ایرانی-اسلامی بهره گرفته میشود.
تصویب ضوابط عمومی نمای بناهای شهری
دانشجو همچنین از بررسی و تصویب ضوابط عمومی نمای بناهای شهری خبر داد و تصریح کرد: این مصوبه بر طراحی هر چه بهتر نماهای ساختمانی تاکید دارد. بر همین اساس مقرر شد تا طراحی نماهای ساختمانی مبتنی بر فرهنگ و اعتقادات و شرایط تاریخی، فرهنگی مناطق انجام شود.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری گفت: مغایرتهای اساسی مصوبات کمیسیون ماده ۵ تهران نیز در این نشست بررسی شد که با برخی از آنها موافقت و با برخی مخالفت شد.