به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، همزمان با سفر وزیر راه و شهرسازی به استان آذربایجان شرقی، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مراسم نمازجمعه شهرستان اهر از تدوین بستههای تشویقی جدید برای شتاب بخشی به نوسازی بافتهای فرسوده خبر داد.
محمد آیینی در مراسم نمازجمعه و میان مردم شهرستان اهر گفت: بازآفرینی شهری یکی از حوزههای کلیدی تولید مسکن به شمار میرود زیرا با نوسازی هر واحد مسکونی چندین واحد مسکونی جدید ساخته میشود و ضمن این که شهروندان از زندگی زیر سقفهای لرزان نجات مییابند، فضای شهری نیز تغییر میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که مقام معظم رهبری نیز بر امر نوسازی بافتهای فرسوده تاکید ویژه دارند، تصریح کرد: بعد از وقوع زلزله بم مقام معظم رهبری فرمودند «ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار بدهیم که از جمله آنها نوسازی بافتهای فرسوده است. ما مثل بم زیاد داریم.» بنابراین باید همه در کنار هم و با کار جهادی مانع از وقوع حادثه دیگری شبیه بم شویم.
آیینی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در ادامه صحبتهای خود بر نوسازی بافتهای فرسوده توسط مردم تاکید دارند و نامگذاری سال جاری با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» در تایید بیانات گذشته ایشان است که میفرمایند دولت باید به صور مختلف مردم، سازندگان و سرمایه گذاران را به نوسازی بافتهای فرسوده تشویق کند تا خانههای مستحکم جایگزین خانههای لرزان شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که بیانات مقام معظم رهبری را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دادهایم، عنوان کرد: از همان ابتدا رویکردمان این بود با تدوین بستههای تشویقی شهرسازانه، مالی و اداری مردم را وارد عرصه نوسازی بافتهای کنیم. رییس جمهور نیز در بازدید از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران بر استفاده از بستههای تشویقی برای نوسازی بافتهای فرسوده تاکید کرد.
وی با بیان این که وزیر راه و شهرسازی نیز نگاه درست و عمیقی به این موضوع دارند، اظهار کرد: به گفته وزیر راه و شهرسازی نوسازی بناهای ناپایدار در بافتهای فرسوده به اندازه ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مهم است، بلکه مهمتر، زودبازدهتر، اثربخشتر و مفیدتر است. از سوی دیگر این محلات دارای هویت اجتماعی هستند؛ بنابراین شرکت بازآفرینی شهری ایران اولویت اصلی فعالیتهایش را تدوین بستههای تشویقی برای نوسازی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی قرار داده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار افزود: سال گذشته رکورد صدور پروانه در بافتهای فرسوده شکسته و طی یک سال ۹۰ هزار پروانه نوسازی در این بافتها صادر شد، این اتفاق از ابتدای دولت سیزدهم رقم خورد و اکنون تعداد پروانههای صادره در بافتهای فرسوده از مرز ۲۶۰ هزار واحد عبور کرده است و امیدواریم در سال جاری به ۴۰۰ هزار واحد برسد.
آیینی با بیان اینکه زلزله خبر نمیکند از مردم شهر اهر خواست تا هر چه زودتر نسبت به نوسازی واحدهای فرسوده خود اقدام کنند.
وی در ادامه به تشریح تسهیلات شهرسازانه و مالی که برای این منظور در اختیار مالکان و سازندگان بافتهای فرسوده قرار میگیرد؛ پرداخت و گفت: هم اکنون بر اساس قانون، شهرداریها مکلفاند برای صدور پروانه ساختمانی تا ۵۰ درصد تخفیف ارایه کرده و حتی میتوانند تا ۱۰۰ درصد تخفیف هم در نظر بگیرند که معادل آن را دولت پرداخت خواهد کرد. شهردار و اعضای محترم شورای اسلامی شهر اهر بنا به درخواست اینجانب، اعلام کردند از این پس در بافتهای فرسوده تخفیف ۱۰۰ درصدی به متقاضیان ارایه میشود و زمان صدور پروانه نیز به دو هفته کاهش خواهد یافت.