به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خوزستان)، روح اله عمادی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان پیش از ظهر امروز در نشست شورای مسکن استان که در محل سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن همچنان در دولت چهاردهم ادامه داشته و تلاش میکنیم فرایند ساخت با سرعت پیش برود. همچنین اجرای قانون جوانی جمعیت در استان نیز باید تسهیل شود.
وی در خصوص طرح جوانی جمعیت بیان کرد: مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به خانوادههایی که فرزند سوم به بعدشان، پس از ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ (تاریخ تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) متولد شده باشد و همچنین خانوادههای دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال در صورت واجد شرایط بودن، زمین تعلق میگیرد.
عمادی افزود: تاکنون ۶۱ هزار و ۳۰۰ نفر در استان، متقاضی دریافت زمین در طرح جوانی جمعیت هستند که این میزان، ۱۲ درصد آمار کل متقاضیان کشور است.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن یک طرح ملی و فرا بخشی است، اظهار داشت: ضروری است کلیه دستگاههای خدمات رسان اجرای این طرح ملی را در اولویت کاری خود قرار دهند تا همزمان با ساخت ساختمانهای مسکونی نیازهای خدماتی پروژهها هم انجام شود.
سید محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان با تاکید بر استحکامسازی ساختمانهای مسکونی، اظهار کرد: از نظر افکار عمومی ساختمانها معمولاً بعد از حدود ۱۵ سال از ساخت و ساز فرسوده هستند بنابراین هنگام اجرای پروژهها باید در انتخاب نوع مصالح ساختمانی دقت شود.
وی با بیان اینکه برخی از شهرهای ما تعریف و هویت دارند، افزود: به هویت یک شهر زمانی پی میبریم که آن شهر از روی نما، ظواهر و نوع معماری که در آن به کار رفته است شناخته شود.
استاندار خوزستان گفت: سبک شهرسازی و خانهسازی ما باید هویت داشته باشد در حالی که در حال حاضر در ساخت و ساز از سبکها و سلیقههای مختلفی استفاده میشود و از نظم هندسی برخوردار نیست.
موالیزاده افزود: باید مشکلات حوزه مسکن و اینکه در این بخش چه تعداد متقاضی داشتیم احصا شود تا بر اساس این اطلاعات مشکل کمبود زمین و دیگر موارد مرتفع شود.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات توسط بانکها و میزان منابع مالی رشد و توسعه مسکن را بالا میبرد، گفت: مطمئن هستم بانکها مایل هستند منابع مالی را در اختیار متقاضیان بگذارند البته ما از محدودیتها هم اطلاع داریم، بانکها یکی از منابع مالی ما هستند و باید به سراغ منابع مالی دیگر هم حرکت کنیم.
موالیزاده افزود: وقتی بحث جوانی جمعیت، ازدواج و فرزندآوری را میکنیم باید امکانات مورد نیاز اینها را فراهم کرد و تا زمانی که امکانات مورد نظر ایجاد نشود نتیجه مطلوب حاصل نمیشود.
استاندار خوزستان گفت: ساخت و تامین مسکن شهروندان دغدغه همه دولتها بوده و همین بخش به میزان بسیار بالایی شرایط اشغال ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر افزایش آمار ساخت و ساز مسکن در استان، افزود: زیرساختهای مسکن و مسائل جانبی آن را نیز باید مورد توجه قرار داد و اینگونه نباشد که بدون پیشبینی زیرساختها اقدام به ساخت مسکن کنیم.
موالیزاده با بیان اینکه ساخت مسکن برای مردم مستقیماً به سلامت روانی جامعه منجر میشود، عنوان کرد: جمعیت استان به تدریج افزایش پیدا کرده و اهواز به دلیل برخی از جذابیتهای که دارد جمعیت زیادی را به سمت خود کشیده است و شاید یکی از دلایل بالا رفتن جمعیت حاشیه نشین همین جذابیتها باشد.