شناسهٔ خبر: 183390 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

عملکرد ۱۰۰ روزه معاونت ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران؛

جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌ سرمایه‌ای/بسته سرمایه‌گذاری در حوزه مولدسازی تدوین شد

یداله آقایی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از فعالیت‌های آن دفتر در ۱۰۰ روز دولت چهاردهم ارایه کرد و از جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌ سرمایه‌ای، افزایش ۲.۵ برابری بودجه شرکتی و تدوین بسته سرمایه‌گذاری در حوزه مولدسازی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، یداله آقایی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از فعالیت‌های انجام شده این معاونت در ۱۰۰ روز اخیر ارایه کرد و گفت: در این مدت با هدف مولدسازی و ایجاد محرک توسعه در محلات هدف بازآفرینی شهری، نسبت به تدوین بسته سرمایه‌گذاری و تعریف پروژه‌های شاخص و الگوی بازآفرینی در چندین شهر اقدام شد.

آقایی ابتدا گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت: از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم تاکنون تعداد واحد مسکونی مندرج در پروانه‌های صادره ثبت شده بر روی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری بیش از ۲۵ هزار واحد مسکونی بوده است.

برگزاری ۱۶ جلسه شورای بازآفرینی و نوسازی مسکن

معاون ساماندهی و بازآفرینی شرکت با بیان این که در این بازه زمانی ۱۶ جلسه شورای نوسازی مسکن به صورت مجازی با حضور شهرداران و ادارات کل‌  راه و شهرسازی استان‌ها برگزار شده است، تصریح کرد: در این جلسات علاوه بر تلاش جهت رفع مشکلات و موانع بازآفرینی، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و سیاست‌های جدید در حوزه نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری برای شهرداران سراسر کشور تبیین  می شود و در واقع  فرصتی برای هم اندیشی بیشتر و تبادل تجربیات دستگاه‌های مختلف به شمار می‌رود.

آقایی افزود: برگزاری این جلسات منجر به ایجاد سرفصل جدیدی از همکاری‌ها بین ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و شهرداری‌ها شده و در ایجاد شبکه همکاری نقش موثری داشته است.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات نوسازی مسکن از محل تبصره ۱۸ بودجه اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ همان اشتغال‌زایی و تسهیلات  ارزان قیمت است که از محل این اعتبار با ۲ هزار و ۹۰۵  متقاضی انعقاد قرارداد شده و مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال نیز در این خصوص جذب شده است.

افزایش ۲.۵ برابری بودجه شرکتی

آقایی در ادامه با اشاره  این که با برگزاری جلسات مختلف، موفق به افزایش اعتبار حدود ۱۱۸ درصدی در دو ردیف دائمی تحت عنوان «طرح ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی» و «کمک به بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری» در بودجه سال جاری شدیم، اظهار کرد: طی پیگیری‌های متعدد با سازمان برنامه و بودجه کشور و دیگر سازمان‌های مرتبط موفق به افزایش ۲.۵ برابری بودجه شرکتی شدیم که این امر باعث بسترسازی و افزایش توانایی در انجام وظایف شرکت بازآفرینی شهری ایران در محلات هدف از جمله ایجاد درآمدهای پایدار، ایجاد زیرساخت‌های لازم و توسعه همه جانبه شرکت در بخش‌های مختلف خواهد شد.

جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌ سرمایه‌ای

وی با اشاره به این که موافقتنامه‌های مربوط به سال ۱۴۰۳ در موعد مقرر به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است، عنوان کرد: در شهریور ماه که پایان سال مالی بود، با همکاری دفتر طرح، برنامه و بودجه و سایر دفاتر ذیربط شرکت، جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌ سرمایه‌ای سال ۱۴۰۲انجام پذیرفت که این امر به مثابه تزریق خون تازه به پروژه‌های عمرانی در حوزه بازآفرینی شهری است و با این کار، تکمیل پروژه‌ها شتاب روزافزونی خواهد گرفت.

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت با اشاره به پیگیری تبصره‌های بودجه گفت: برای این منظور جلسات مختلفی با سازمان مدیریت، معاونت برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی و نیز مجلس شورای اسلامی برگزار و موفقیت‌هایی حاصل شد و در حوزه تخصیص منابع و زمین برای اهداف برنامه هفتم در حوزه بازآفرینی شهری مصوباتی به تصویب رسید.

وی ادامه داد: طی رایزنی با نمایندگان مجلس در بحث ارایه تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان نوسازی مسکن، مصوبات خوبی در کمیسیون‌های مربوطه اخذ شد که امیدواریم در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد.

آقایی با اشاره به اینکه در این مدت دو مزایده سراسری فروش برگزار شد، توضیح داد: طی این مزایدات، ۲ هزار میلیارد ریال تحقق فروش به شکل نقد و اقساط صورت گرفت و علاوه بر این به منظور ایجاد درآمدهای پایدار، اقدامات و برنامه‌های جدیدی در حال انجام است.

تدوین بسته سرمایه گذاری در حوزه مولدسازی

وی در ادامه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در حوزه مولدسازی ارایه کرد و گفت: به منظور تشویق سرمایه‌گذاران برای حضور در بیش از ۵۰ پروژه شرکت یک بسته سرمایه‌گذاری تدوین شده است و پیگیری سرمایه‌گذاری به صورت استانی انجام می‌شود تا در آینده نزدیک در هر استان یک پروژه بازآفرینی شهری شاخص داشته باشیم.

وی افزود: همچنین برای بافت‌های تاریخی و واجد ارزش، بسته سرمایه‌گذاری خاص این بافت‌ها نیز تدوین شده و شیوه‌های نوین از جمله رهن و اجاره ساختمان‌ها ی تاریخی و واجد ارزش و بهره برداری مجدد در راستای ایجاد درآمد پایدار ومحرک توسعه در این بسته گنجانده شده است.

آقایی اضافه کرد: دراین راستا کمیته مولدسازی شکل گرفت و تا کنون بیش از چهار جلسه با دعوت از استان‌ها برگزار شده است تا مشکلات مولدسازی در استان‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

وی یکی دیگر از اقدام‌های این معاونت را تدوین آیین نامه اجرایی بند الف ماده ۵۲ برنامه هفتم پیشرفت کشور برشمرد و گفت: برای این منظور جلساتی با وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، اکنون آیین نامه اجرایی آن تدوین شده و در کمیسیون‌های مربوطه دولت در دست بررسی است.