به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خوزستان)، روح اله عمادی، مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان در پایان جلسه شورای عالی مسکن به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس جمهور که روز دوشنبه ۱۰ دی ماه با حضور وزیران و اعضای کابینه و ارتباط ویدئوکنفرانسی با استانداران و مدیران استانی برگزار شد، با اشاره به آخرین وضعیت طرح ملی مسکن در خوزستان اظهار کرد: در این طرح تاکنون ۶۱ هزار متقاضی تایید شدند و به تعداد ۳۰ هزار نفر افتتاح حساب انجام شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان افزود: در عین حال ۲۱ هزار و ۵۰۰ تخصیص پروژه صورت گرفته است.
عمادی گفت: در شهرستان اهواز به عنوان مرکز استان ۱۲ هزار متقاضی تایید شده داریم که ۷ هزار نفر از این افراد افتتاح حساب انجام دادند و به ۶ هزار و ۵۰۰ نفر نیز پروژه تخصیص یافته است.
وی بیان کرد: میانگین پیشرفت پروژهها در سطح استان خوزستان حدودا در مجموع ۳۴ درصد است و در حال حاضر این پروژهها در مراحل مختلف اجرا قرار دارند.
عمادی گفت: بعضی از این پروژهها در مرحله آمادهسازی و سنگچینی فونداسیون و برخی نیز در مراحل نازککاری و نصب آسانسور هستند.
وی درباره میزان سهم آورده متقاضیان خاطرنشان کرد: این سهم متناسب با وضعیت هر پروژه متفاوت است. ۴۰ میلیون تومان میزان سهم آورده اولیه متقاضیان است که همزمان با پیشرفت پروژهها به مبلغ اضافه شده و به سازنده پرداخت میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان در ارتباط با مشکلات پروژهها گفت: اجرای این پروژهها نیازمند تعامل و همکاری سایر دستگاههای اجرایی است به عنوان مثال بانکهای عامل باید همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند و تسهیلات مورد نظر به موقع به پروژهها تزریق شود.
همچنین استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت حوزه مسکن در ایجاد اشتغال و حرکت چرخهای اقتصادی، بر لزوم توجه ویژه به افزایش کمیت و کیفیت واحدهای مسکونی در استان تأکید کرد.
سید محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان، با اشاره به چالشهای مسکن در کشور و استان، اظهار داشت: مسکن یکی از حوزههای حیاتی در هر جامعهای است و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه و تأثیرات مثبت آن بر اقتصاد جامعه کاملاً روشن است. ما باید تمام تلاش خود را برای حل مشکلات مسکن به کار بگیریم.
وی با بیان اینکه طرحهای مختلفی نظیر مسکن مهر و نهضت ملی مسکن اجرا شده اما همچنان مشکلاتی در زمینه کمیت مسکن وجود دارد، افزود: یکی از دغدغههای بزرگ مردم، بهویژه جوانان، تأمین سرپناه و هزینههای اجارهبها است. باید برنامهریزی دقیقی برای افزایش تعداد واحدهای مسکونی در استان صورت گیرد و در این راه همه دستگاهها وارد عمل شوند.
موالیزاده همچنین بر اهمیت کیفیت ساختوسازها تأکید کرد و به حوادثی نظیر ریزش ساختمانهای متروپل در آبادان و زیتون در اهواز اشاره کرد و گفت: کیفیت پایین ساختوسازها یکی از مشکلات اساسی است. باید اصول فنی و استانداردهای لازم در ساختوساز رعایت شود تا از بروز فجایع مشابه جلوگیری شود.
استاندار خوزستان در ادامه افزود: ما نباید تنها به کمیت مسکن توجه کنیم، بلکه کیفیت آن نیز باید بهبود یابد. ساختمانهایی که ساخته میشوند باید عمر طولانی و استحکام کافی داشته باشند، چرا که ما در منطقهای زلزلهخیز زندگی میکنیم و باید ایمنی ساختوسازها را در اولویت قرار دهیم.