به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (لارستان)، حسن شبانی مدیرکل سابق راه و شهرسازی لارستان، در آیین تکریم خود که با حضور رضا اکبری معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور در تالار وحدت لار برگزار شد، گفت: برنامهام در همان اوایل خدمت بر اساس سه اصل بود، اعتماد به خداوند و استعانت از او که شرمنده مردم نشوم، خدمت صادقانه به مردم و توسعه همهجانبه و همچنین، توجه به تکتک نقاط این محدوده؛ چه روستاهای زاهدمحمود و اِوِه یا چاهنهر و فدامی و چه دارالمیزان، مُهر و گلهدار، برای من، همه ایران بود و همه وطن خودم. خدا را شاهد میگیرم هیچ نقطهای برای من فرق نداشت و همه را مثل شهر و روستای خودم، به شمار میآوردم.
وی افزود: از تمام همکاران عزیزم که همینجا دستشان را میبوسم، مسئولانِ شهرستانی، استانی و ملی، ائمه جمعه، تمام افرادی که ما را یاری کردند و همه مردمِ اینجا که هم مطالبهگر بودند و هم همراه، تشکر میکنم. خدا را شاکرم که توانستیم یک سری کارها را انجام دهیم و زمانی که به پشت سرم نگاه میکنم، وجدانم راحت و راضی است.
شبانی یادآور شد: وقتی مسئولیت اینجا را قبول کردم، کل بودجه این ادارهکل، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بود، امروز که پنج ماه از سال مالی گذشته، بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه ادارهکل، تامین اعتبار شده و هنوز ۷ ماه باقی مانده است؛ در حال حاضر، حدود هزار میلیارد تومان از این اعتبار در پروژهها توزیع شده است. این موضوع، حاصل تلاشی بود که توانست پروژههای زیادی را فعال کند یا به بهرهبرداری برساند.
وی در ادامه افزود: در حوزه مسکن، علیرغم کاستیهایی که وجود داشت، اتفاقات خوبی افتاد. در این حوزه، بیش از ۴۳ هزار و ۷۰۰ نفر ثبتنامی داشتیم، حدود ۱۷ هزار نفر، تاکنون، تایید نهایی شدهاند و برای بیشتر آنها، حدود ۱۲ هزار نفر، زمین تامین شده است، بحث آمادهسازیِ حدود هزار هکتار زمین شروع شده و بسیاری از آنها در مراحل پایانی است.
وی تصریح کرد: برای قشرهای مختلفی همچون نیروهای نظامی و انتظامی، ایثارگران، خانواده شهدا، کمیته امداد و بهزیستی، زمینِ مناسب تامین شده است. بیش از چهار هزار هکتار زمین که گمان نمیکنم در تاریخ اینجا (سابقه داشته) باشد، تامین و بعضا آمادهسازی نیز شده است. تنها شهری که در آن مشکل زمین داشتیم، لار بود که با حمایت دکتر بروجردی، مکاتبات مربوط به ایجاد یک شهرک حدود هزار هکتاری را شروع کردهایم که امیدواریم به ثمر برسد.
شبانی بیان کرد: در حوزه شهرسازی و معماری، دبیریِ کارگروهِ زیربنایی برای جنوب استان فارس به دلیل اینکه پروندههای زیادی باقی مانده بود، از استان تفکیک شد و به نتیجه رسید. طرح جامعِ شهرهای زیادی همچون لامرد که ۱۴ سال روی زمین مانده بود، اوز، جویم، اشکنان، تابناک و شهر جدید گراش تهیه شد؛ طرحهای تفصیلی شهرهایی همچون بافت ویژه و تاریخی لار، تابناک، گراش، جویم، اوز، گلهدار و اشکنان نیز تهیه شده یا در دست تهیه است.
وی گفت : طرح هادی با مدیریت دفتر فنی استانداری برای بسیاری از شهرها مثل فال، خور، دهکویه، بیرم، خنج و محمله در دست تهیه یا آماده شده است. در بحث مکانیابی شهرکها همچون شهرک جدید خنج، گراش، لار و... اتفاقات خوبی افتاد، مشاور گرفته شد و کارهای خوبی انجام شد.
مدیرکل سابق راه و شهرسازی لارستان تاکید کرد : در حوزه املاک و حقوقی، حدود ۷ هزار هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شد، بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ سندِ تکبرگ گرفته شد، ۴ هزار و ۱۷۰ هکتار از اراضی در راستای حفظ حقوق بیتالمال شناسایی و حدود چهار هزار هکتار تحصیل اراضی شد، بیش از دو هزار و ۷۰۰ پرونده نوعیتِ اراضی، تعیین نوعیت شدند و در بحث مولدسازی، سال گذشته، جزو استانهایی بودیم که صد درصد به عدد تعیین شده رسیدیم، یعنی حدود ۳۰ برابر، نسبت به سالهای قبل از آن، افزایش مولدسازی داشتیم. خوشبختانه، در این حوزه، در سال گذشته، با پایشی که سازمان ملی زمین و مسکن انجام داد، رتبه اول در بین ۱۰ استانِ همترازِ کشور و رتبه ششم در بین ۳۵ ادارهکل کشور را کسب کردیم؛ همچنین، رتبه چهارم در بین ۳۵ ادارهکل راه و شهرسازی کشور بر اساس شاخصهای ترکیبی وزارت راه و شهرسازی را اخذ کردیم.
شبانی اظهار کرد : در حوزه بازآفرینی شهری، حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرهایِ ما در حوزه بازآفرینی و بافت بودند که با همکاری شهرداریها و تلاشهای زیادی که صورت گرفت، شاهد افزایش نزدیک به هزار و ۱۰۰ هکتار از بافتمان هستیم و مصوب شده که برای محدودههای بافت و توسعه آنها، میتوان قیر رایگان تخصیص داد که تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ تُن قیرِ رایگان جذب و تخصیص داده شده است.
وی افزود : در بحث فنی و اجرایی، ساختمانهای دولتیای داشتیم که سالها مانده بود، از جمله مجتمع فرهنگی هنری خنج که به بهرهبرداری رسید و به مجموعه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده شد، کتابخانه بزرگ لار که از سال ۱۳۸۵ شروع شده و به یک مخروبه تبدیل شده بود، امروز آماده کلید است و همشهریانِ عزیز میتوانند از این ساختمان بازدید کنند، کتابخانه اشکنان به مراحل ۹۰ درصد رسیده، ساختمان آن تکمیل است و فقط محوطهسازیِ آن باقی مانده است، مرکز فنیوحرفهای مُهر نیز تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید.
شبانی ادامه داد : در حوزه راهسازی، بیش از ۳۵ کیلومتر راه فرعی، ۵۰ کیلومتر راه اصلی و ۱۲۰ کیلومتر بزرگراه به بهرهبرداری رسید. تمام قطعات بزرگراه جهرم-لار-بندرعباس به پیمان رفته و الآن، پیمانکار و فعالیت دارد، حدود ۳۲ کیلومتر از این مسیر زیر ترافیک رفته، ۳۰ کیلومتر از آن در مراحل ۹۰ درصد است که تا دو سه ماهِ آینده، به بهرهبرداری میرسد.
همچنین افزود : برای نقاط صعبالعبور و حادثهخیزی همچون تونل وحدت، تونل پاسخند، تونل شهدای خلیج فارس و تُلتُلههایِ بیرم، پیمانکار گرفته شده و بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، با بازدیدی که به همراه دکتر اکبری از این پروژهها داشتیم و قول مساعدی که دادند که مقداری از محل اعتبارات سازمان (راهداری) را به این پروژهها تزریق کنند، اتفاق خوبی خواهد افتاد؛ امیدواریم تا هفته دولت آینده، این پروژهها نیز به بهرهبرداری برسند.
شبانی اشاره کرد : در حوزه راهداری، بیش از ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی، بیش از ۲۰۰ کیلومتر بهسازی و تعریض، بیش از ۳۰۰ کیلومتر لکهگیری و روکش راههای شریانی و بیش از ۲۰۰ کیلومتر بهسازی، لکهگیری و روکش راههای فرعی انجام و بیش از ۳۰ نقطه حادثهخیز رفع شد. در حوزه ایمنسازی، اتفاقات خوبی افتاد، در حوزههای مقاومسازی ابنیه فنی، بیش از ۲۵۰ ابنیه فنی یا پُل، مقاومسازی شدند، در توسعه راهدارخانهها، پنج راهدارخانه جدید شروع به کار کرده، زمین آنها تامین شده، راهدارخانه بیرم نیز آماده است. در بحث ارزیابی و شناسنامهدار کردن پُلها، جزو اولین استانهایی بودیم که رتبه برتر کشور را به دست آوردیم.
وی اظهار داشت : در این مدت، دو سیلاب داشتیم که صدمات زیادی به مجموعه ابنیه ما، همچون پُل بزرگ بیرم وارد کرد، خوشبختانه همه ابنیههایی که به صورت کامل تخریب شدند یا آسیب دیدند، بازسازی شدند.
این مدیرکل سابق راه و شهرسازی افزود : علیرغم افزایش ۳۵ درصدی تردد در نوروز ۱۴۰۲ نسبت به نوروز ۱۴۰۱، شاهد کاهش ۵۰ درصدی تلفات فوتی بودیم. در نوروز ۱۴۰۳ هم، همین روال تکرار شد.
وی در پایان گفت دست یکایک خیرین و نمایندگانشان را میبوسم، برای بیش از ۴۰۰ کیلومتر با خیرین تفاهمنامه بسته شد که بیش از شش هزار میلیارد تومان میشود، حدود ۲۰۰ کیلومتر تا امروز، از این تفاهمنامهها، به بهرهبرداری رسیده و بهسازی شده است و بعضا در حوزههای مختلف باند دوم، بزرگراه یا راه روستایی احداث شده است. در حوزه خیرین مسکن، ۷۲ واحد را توسط خیر بزرگوار، حاج آقا زینل زینلی، شروع کردهایم و امروز اسپلیتها و کابینتهای آن در شهر گراش گذاشته شده و آماده تحویل به جوانان است.
از همینجا، از همه، طلب مغفرت میکنم.