شناسهٔ خبر: 189927 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

«بازنگری طرح جامع شهر عنبرآباد» در استان کرمان بررسی شد

ببینید | برگزاری جلسه پانزدهم شورای عالی شهرسازی و معماری در سال جاری دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ضمن اعلام بازنگری طرح جامع شهر عنبرآباد تاکید کرد: مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه جنوب استان کرمان مغایرت کلی با سیاست‌های ابلاغی شورای‌عالی مصوب ۳۰ مهر ۱۳۹۷ ندارد و بنابراین ابلاغ اسناد و مدارک طرح با رعایت مواردی بلامانع است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با طالبی استاندار کرمان، مصوبه شورا را با موضوع بازنگری طرح جامع شهر عنبرآباد اعلام کرد.

طبق مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران،  در اجرای جزء ۶ بند «ب» ماده ۳۱ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و مفاد نامه شماره ۹۴۸۱۶/۳۵۴۸۱ مورخ ۱۸ مهر ۱۳۹۷ معاونت حقوقی رئیس‌جمهور و همچنین با عنایت به تکلیف مصرح در بند ۲ مصوبه مورخ ۲۰ آبان ۱۳۹۸ شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران مبنی بر انطباق مصوبات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها با سیاست‌های ابلاغی شورای‌عالی » و ابلاغ آن توسط دبیر شورا، کمیته انطباق در جلسه مورخ ۱۱ دی ۱۴۰۳ مصوبه مورخ ۱۰ آذر ۱۴۰۳  شورای برنامه‌ریزی و توسعه جنوب استان کرمان در زمینه « بازنگری طرح جامع شهر عنبرآباد » را مورد بررسی قرار داد و با عنایت به انجام اصلاحات ۱۱ گانه مصوبات کمیته انطباق مورخ  ۱۳آذر ۱۴۰۳ ابلاغی طی نامه شماره ۳۰۰/۱۷۷۹۸۰ مورخ ۲ دی ۱۴۰۲ با عنوان استاندار کرمان، مصوبه مورخ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ شورای برنامه‌ریزی و توسعه جنوب استان کرمان را دارای مغایرت کلی با سیاستهای ابلاغی شورایعالی مصوب ۳۰ مهر ۱۳۹۷ تشخیص نداد. بنابراین ابلاغ اسناد و مدارک طرح با رعایت موارد ذیل بلامانع است:

۱-در خصوص خط محدوده طرح جامع مقرر شد:

۱-۱- در راستای سیاست‌های شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون حفاظت و صیانت از زمین‌های کشاورزی و باغی واقع در حریم شهرها به وسیله سند پهنه‌بندی حریم و ضوابط و مقررات مربوطه جهت کنترل استقرار فعالیت مجاز و جلوگیری از گسترش فعالیت‌های غیرمجاز و بارگذاری در پهنه‌های باغی و زراعی و بر اساس بند ۳ کمیته انطباق ۱۳ آذر ۱۴۰۳ مقرر شد تا باغ ۱۳ هکتاری واقع در جنوب شهر که مطابق طرح مصوب قبلی در خارج از محدوده طرح جامع قرار داشته از محدوده طرح جامع پیشنهادی خارج و کماکان در سند پهنه‌بندی حریم شهر به عنوان پهنه باغی تثبیت شود. ضمناً رینگ پیشنهادی جنوبی صرفاً به صورت پوسته در نقشه طرح جامع لحاظ شود.

۲-پیرو بند ۳ کمیته انطباق مورخ ۱۳ آذر ۱۴۰۳، تمامی اراضی باغی داخل در محدوده طرح جامع، فارغ از کاربری اگر شروط باغ را داشته باشند مشمول ضوابط ماده ۱۴ قانون زمین شهری بوده و هرگونه احداث بنا در آن صرفاً در چارچوب دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری مجاز خواهد بود. بنابراین، ضمن تأکید بر عدم استفاده از عرصه‌های باغی داخل محدوده طرح جامع جهت تخصیص کاربری‌های شهری و حفظ آن تحت کاربری و باغ و کشاورزی، مقرر شد به عنوان اساس طرح جامع (با اعمال ضوابط مندرج در دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری) در اسناد و نقشه‌های طرح جامع لحاظ شود.

۱-۲-محدوده مصوب طرح هادی روستای حسین‌آباد با اخذ نظر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حریم شهر مشخص و منعکس شود و خط محدوده طرح جامع در ضلع جنوب غربی در مجاورت روستای حسین آباد بر روی خط طرح هادی روستای حسین‌آباد منطبق شود. ضمناً در صورت وجود ساخت و ساز غیر مجاز از محدوده طرح جامع خارج شود.

۱-۳- در راستای سیاست‌های شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، به منظور حفظ اراضی کشاورزی و باغی مقرر شد تا خط محدوده طرح جامع در قسمت جنوب‌شرقی بر روی خط محدوده طرح تفصیلی منطبق و مابقی اراضی پیشنهادی دارای نوعیت باغی و زراعی از محدوده طرح جامع خارج و در سند پهنه‌بندی حریم شهر به عنوان پهنه کشاورزی و باغی تثبیت شود.

۳-در راستای تبصره ۲ ماده ۵ سند پهنه‌بندی حریم مصوب ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ شورای‌عالی و با عنایت به اینکه مطابق حریم مصوب ملاک عمل، شهرک صنعتی موجود در داخل حریم شهر قرار دارد، ضمن تثبیت شهرک صنعتی در حریم شهر، مقرر شد تا با توجه به مجاورت روستای حسین‌آباد با شهرک صنعتی، در چارچوب ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی مصوب ۸ خرداد ۱۳۹۰ مصوب هیأت وزیران صرفاً رده‌های صنعتی قابل استقرار در حریم شهر (رده‌های۱، ۲و۳) در شهرک صنعتی استقرار و فعالیت داشته باشند.

۴-در راستای جزء یک ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت در خصوص ملحوظ نمودن پهنه صنعتی برای ایجاد شهرکها و مجتمع های تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات ( IT )، صنایع دستی و صنفی در داخل حریم و محدوده شهرها در هنگام مطالعه و تصویب طرح‌های جامع شهری ، مقرر شد تا پهنه‌های مناسب با رعایت ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی مصوب ۸ خرداد ۱۳۹۰ درمحدوده حریم شهر عنبر آباد متناسب با سرانه جمعیتی مورد نیاز در اسناد و نقشه‌های محدوده و حریم طرح جامع لحاظ شود.

۵-مطالعات پدافند غیرعامل شهر عنبرآباد مطابق دستورالعمل الزامات ملاحظات دفاعی و پدافند غیرعامل مصوب مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورای‌عالی به تأیید اداره کل پدافند غیرعامل استان برسد.

۶-با عنایت به امکان استقرار فعالیت‌های مرتبط با کاربری تأسیسات شهری در حریم شهر مقرر شد تا لکه با کاربری تأسیسات شهری به مساحت تقریبی یک هکتار در شمال‌شرقی محدوده طرح جامع از محدوده خارج و در صورت نیاز به فعالیتهای مربوط به کاربری تأسیسات شهری در حریم شهر تثبیت شود.