عبدالرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: ارائه تسهیلات ترجیحی با نرخ سود پایینتر برای نوسازی بافتهای فرسوده یکی از راهکارهایی است که برای جذب مشارکت ساکنان این بافتها پیشنهاد دادهایم. این اقدامات به نوسازی سریعتر واحدهای مسکونی و بهبود شرایط زندگی ساکنان بافتهای فرسوده کمک خواهد کرد.
وی افزود: در حال حاضر تسهیلات نوسازی در دو قالب ارائه میشود. اولین قالب شامل تسهیلات نهضت ملی مسکن برای خودمالکان با نرخ سود مصوب، و دومین قالب شامل تسهیلات کمبهره برای مناطق غیربرخوردار و مرزی با نرخ سود ۱۴ درصد و برای مناطق برخوردار با نرخ سود ۱۶ درصد است.
گلپایگانی تاکید کرد : شرکت بازآفرینی شهری به طور جدی پیگیر تصویب نرخ تسهیلات ترجیحی در بافتهای فرسوده است تا این روند را تسهیل کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از برنامهریزی برای کاهش زمان صدور پروانههای ساختمانی و تسهیل فرآیندهای مربوط به آن خبر داد و گفت: این اقدامات در کنار بستههای تشویقی شهرسازی که در سالهای گذشته در تمامی شهرها بومیسازی شده، زمینهساز تحقق اهداف دولت در بازآفرینی شهری خواهد بود.
وی به نقش شهرداریها در این روند اشاره کرد و گفت: همکاری شهرداریها و تخفیفهای ارائه شده از سوی آنها در کنار تسهیلات دولتی میتواند تاثیر مثبتی در تسریع نوسازی داشته باشد.
گلپایگانی همچنین گفت: در سال گذشته، با وجود شرایط تورمی، ۷۰ درصد از صدور پروانههای ساختمانی در بافتهای فرسوده محقق شد و در برنامه امسال نوسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در این بافتها هدفگذاری شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای بهسازی معابر و فراهم کردن سرانههای خدماتی در بافتهای هدف بازآفرینی در سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳، تصریح کرد: این اقدامات نتایج مثبتی داشته است و ادامه خواهد یافت. با انسجام بیشتر و مشارکت مردم، بهطور حتم میتوانیم به اهداف پیشبینی شده برای نوسازی بافتهای فرسوده دست یابیم. اگر شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد، این روند حتی سریعتر از آنچه که پیشبینی شده، خواهد بود.
گلپایگانی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: با تداوم کاری که آغاز شده و پیگیریهای مستمر و سرعت بخشیدن به فرآیندها و در نهایت بهبود شرایط اقتصادی کشور ، قطعا مردم به سمت سرمایهگذاری بلند مدت در بخش مسکن و زمین ترغیب میشوند و شاهد پیشرفت و رونق در موضوع نوسازی بافت های فرسوده خواهیم بود.